Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΣΕ… ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ


          Η ΔΑΔΑ και ο κ. ΚΑΖΑΚΟΣ προσωπικά έχουν ψηφίσει όλα τα αιτήματα και προτάσεις της Διοίκησης του Δήμου για ελέγχους. Οποιονδήποτε έλεγχο ζήτησε.
          Ζήτησε ακόμη να υποβάλλει και ερωτήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, σε ειδικό νομικό γραφείο και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
      Η ΔΑΔΑ όλα τα ψήφισε. Γιατί δεν έχει τίποτε να φοβηθεί και για να λάμψει η αλήθεια.
          Παρ’ ότι, όμως, πήρε απάντηση από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι το δάνειο είναι ν ό μ ι μ ο,  αλλά η εκταμίευσή του δεν είναι δυνατή, βάσει μεταγενέστερης απόφασης Κλιμακίου του Ε.Σ.,
          Παρ’ ότι πήρε απόφαση να χρησιμοποιήσει ειδικό νομικό γραφείο για να ερευνήσει τις υποθέσεις,
          Παρ’ ότι πήρε απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι το αίτημα του Δ.Σ. θα σταλεί στο Ν.Σ.Κ. για έλεγχο,
          Παρ’ όλα αυτά και προτού αποφανθεί κανένας από τους παραπάνω αντίθετα περί της νομιμότητας του δανείου του Δήμου των 25.000.000 ΕΥΡΩ από την Αυστριακή Τράπεζα,
          ο Δήμαρχος κ. Καλλίρης εισηγήθηκε πρόταση παραπομπής του θέματος του δανείου και της βίλλας στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών,
χ ω ρ ί ς  να προσδιορίζει καμία κατηγορία.
Μετά απ’ αυτό οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία είναι και η μόνη να αποφασίσει.
Ο ιταμος καισαρισμός  του κ. Καλλίρη δεν αρκείται σε αυτό.
Προκάλεσε και πήρε νεώτερη απόφαση να αναθέσει σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο να ελέγξει τις «ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες» της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου.
Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Δικαίου μαθαίνουμε ότι την άσκηση ποινικής δίωξης και την απονομή δικαιοσύνης την κάνουν ιδιωτικά νομικά γραφεία και μάλιστα
πληρωνόμενα από τον διατάσσοντα τον έλεγχο της ποινικής και άλλης κατάστασης, δηλαδή από τον ί δ ι ο  τον μ η ν υ τ ή  και όχι τα Δικαστήρια.
Το πάθος και η κομματική τύφλα οδηγεί τη διοίκηση του Δήμου στην περιφρόνηση της Δικαιοσύνης της Χώρας και καθιστά καταγέλαστους αυτούς που αποφασίζουν έτσι.
Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι αυτά τα παρανοϊκά επιχειρούν, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αναγνωρίσει τη νομιμότητα του δανείου του Δήμου, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργικού Συμβουλίου.
Τους παραδίδουμε στην κρίση δικαίου των πολιτών του Ζωγράφου.

                                                Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ
  

Για να θυμούνται οι σώφρονες και να μαθαίνουν οι αγράμματοι.

Η αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου έγινε για όλα τα δάνεια.
Δηλαδή και για το δάνειο της Αυστριακής Τράπεζας και για τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το λέει ρητά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι αγράμματοι έχουν μπλέξει τα….πόδια τους.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο είπε ότι η αναχρηματοδότηση δεν είναι νόμιμη, όταν αφορά δάνεια με τα οποία έχουν αγοράσει ακίνητα.
Όχι τα  δάνεια για αγορές ακινήτων.
Αυτά είναι νομιμότατα.
Αλλά τι να καταλάβουν οι κενοκέφαλοι χυδαιολόγοι;
Έγχρωμο κι’ αν πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

Το μάθατε;
Το blog της απάτης, του βόθρου και της σαπίλας διεξάγει…ψηφοφορία ανάδειξης Δημάρχου!
Είναι πολύ ενδιαφέρον.
Γιατί θα ξεχωρίσει ο κόσμος τους «Δημάρχους» του βόθρου από τώρα.
Αυτή είναι ίσως η μόνη καλή υπηρεσία που θα προσφέρει. Έστω και άθελά του.

ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ


Το blog του βόρβορου αφού συκοφαντεί κατά σύστημα, βάζει στο περιθώριο της ιστοσελίδας του και μία υποσημείωση για να αποθαρρύνει τους συκοφαντούμενους:
Προσθέτει στις συκοφαντίες του:
«Το απόρρητο των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται από την Αμερικανική Νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης».
Έτσι, ομολογεί ότι αυτά που γράφει είναι συκοφαντικά και «κοιμάται» ήσυχος ότι δεν θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη.
Αλλά η ώρα της κρίσης πλησιάζει
Αυτή τη φορά δεν θα του χαρισθεί κανένας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ο ατυχησας


Ο κ. Ραγκούσης, απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και άφησε πίσω του οδυνηρή ιστορία.
Τώρα βγαίνει λίγη-λίγη. Ο νέος Υπουργός έχει παλαβώσει. Δεν ξέρει που να φυλαχτεί.
Από τις άστοχες ενέργειες και μη ενέργειές του, που όφειλε να κάνει ο προηγούμενος ή από  την δεοντολογία τη συναδελφική και την προάσπιση της Κυβερνητικής βιτρίνας.
Γιατί δεν είναι μόνο οι δυστοκίες, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι Μανδαρινισμοί των αρμοδίων του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που έχουν διαλύσει τους Δήμους, αλλά είναι και το «άτιμο» πνεύμα διοίκησης που άφησε.
Είναι πολύ φυσικό. Πως είναι δυνατόν ο έμπορος των Goodys, να γίνει έμπορος του πνεύματος της Διοίκησης ενός Κράτους; Ατύχησε ο κ. Ραγκούσης, αλλά ατύχησε και η Χώρα που τον είχε. Όπως και πολλούς άλλους.
Παράδειγμα στα δικά μας. Μία ανάμιξη είχε. Την άρνηση να δώσει λύση στην εκταμίευση των δόσεων του δανείου του Δήμου.
Με αφορμή μάλιστα το παραμύθι του κινδύνου δανεισμού της χώρας από το Δ.Ν.Τ. λόγω τάχα του δανείου του Δήμου Ζωγράφου. Έκανε και δηλώσεις γραπτές μάλιστα που τις έχουμε.
Είπε: ορισμένοι δήμαρχοι συνήπταν δάνεια παράνομα και είχαν το θράσος να ζητούν από την Κυβέρνηση και τη Βουλή να τα «ξεπλύνουν» με Νόμο.
Αποδείχθηκε, όμως, ότι όλα αυτά που είπε ήταν λόγια του αέρα, γιατί και αυτός ο ίδιος υπέγραψε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία το υποτιθέμενο «παράνομο» δάνειο του Δήμου Ζωγράφου το αναγνώρισε το ίδιο το Κράτος και ανέλαβε την πληρωμή του.
Ο κ. Υπουργός έκανε άραγε την αυτοκριτική του; Όταν υπέγραφε εκείνο που δεν δεχόταν να υπογράψει επί ενάμιση χρόνο δεν ένοιωσε καμία ντροπή;
Αλλά  εκτός αυτού, δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί όταν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο του έτριψε στη μούρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
Ίσως, ούτε και αυτό να το κατάλαβε. Κρίμα.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ


Το 2007 ο Δήμος μας έλαβε εξαιρετικά χαμηλότοκο δάνειο και με αυτό αγόρασε κτήμα και Βίλλα Ζωγράφου, αλλά και εξόφλησε ΟΛΑ τα παλιά και υψηλότοκα δάνειά του.
Σχεδόν ταυτόχρονα και για αντιπολιτευτικούς λόγους άρχισε να πλάθεται ο μύθος ότι το δάνειο αυτό δεν ήταν νόμιμο.

Ο λόγος: Διότι δεν πέρασε τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η απάντηση: Δεν οφείλεται προσυμβατικός έλεγχος όταν πρόκειται για Τράπεζα Ευρωπαϊκή, όπου ισχύουν οι κοινοτικές διαδικασίες. Άρα το δάνειο από την Αυστριακή Τράπεζα είναι νόμιμο.

Όχι, λέει η δημοτική παράταξη του κ. Καλλίρη. Θα ρωτήσουμε το εξειδικευμένο Νομικό Γραφείο και ύστερα θα ρωτήσουμε και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η σημερινή δημοτική αρχή, παίρνει απάντηση από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η εκταμίευση των δόσεων από εδώ και πέρα δεν είναι νόμιμη,δηλαδή μετά την 51/28-2-2008 απόφαση κλιμακίου του Ε.Σ., και επομένως μετά την υπογραφή του δανείου από το Δήμο.
 Το δάνειο, όμως, έτσι κι αλλιώς είναι νομιμοποιημένο με το Νόμο 3731/2008 (ΦΕΚ 263Α), λέει η Επίτροπος.
Επομένως το δάνειο είναι ΝΟΜΙΜΟ. Η καταβολή του από τις 28-2-2008 και μετά ήταν προβληματική.
Επιμελώς αποκρύπτουν ότι ποτέ μέχρι τότε δεν είχε περάσει προσυμβατικό έλεγχο ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ.
Η Δημοτική Αρχή δεν ρωτάει κανέναν άλλον, παρότι πήρε ομόφωνες αποφάσεις να ρωτήσει και τους άλλους παραπάνω και παραπέμπει στον Εισαγγελέα τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Γιάννη Καζάκο, όχι με συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά για να διερευνήσει την πιθανή διάπραξη αδικήματος.

Ο κ. Καζάκος από την αρχή εξηγεί: Δεν ήταν απαραίτητος ο προσυμβατικός έλεγχος, δεν τον ήθελε η Αυστριακή Τράπεζα για λόγους αρχής, αφού θεωρούσε ότι ίσχυε το Κοινοτικό Δίκαιο (γι’ αυτό έδωσε και το Δάνειο). 
 Μετά την απόφαση της 28-2-2008 του Ε.Σ.,  που πρέπει για τις καταβολές των δόσεων των δανείων να έχει γίνει προσυμβατικός έλεγχος και για τις Τράπεζες του Εξωτερικού, κρίθηκε ότι πρέπει ο Δήμος να κάνει ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των δανείων του, που θα περάσουν από τον προσυμβατικό έλεγχο και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της εκταμίευσης.
Αυτό το συνιστά και η Επίτροπος του Ε.Σ. στη Γνωμοδότησή της, χωρίς να ξέρει ότι αυτό είχε ήδη γίνει.
Έγιναν όλες οι διαδικασίες και νέος διαγωνισμός μεταξύ των Τραπεζών, για αναχρηματοδότηση- μακροχρόνια διαδικασία –και μειοδότρια Τράπεζα ανεδείχθη η Probank .
 Το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη ότι η αναχρηματοδότηση για δάνεια που έχουν γίνει για αγορές ακινήτων δεν είναι νόμιμη, γιατί δεν αποτελούν………επένδυση!
Με ποια λογική η αγορά ακινήτων δεν αποτελεί επένδυση, είναι φυσικά εκτός λογικής.
Ο κ. Καζάκος, αμέσως μετά (από το 2009), είπε ότι πλέον το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και πρέπει να το λύσει η Κυβέρνηση.
 Πήγαν με τους Αυστριακούς στον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος κατενόησε τους λόγους και ανέθεσε στον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του κράτους κ. Νικ. Μαυρίκα τη νομοθετική κάλυψη του προβλήματος. Έπεσε η Κυβέρνηση και ανέλαβε Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Ραγκούσης.
Αυτός δεν δέχθηκε ούτε την γενομένη νομοθετική κάλυψη ούτε να δει κανέναν, παρότι οχλήθηκε επανειλημμένα από την Αυστριακή Πρεσβεία και το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, που του επεσήμανε τους κινδύνους, διότι η Αυστριακή Τράπεζα ανήκε στο Αυστριακό Δημόσιο.
Όταν  το θέμα έφτασε στον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης κ. Ευαγ. Βενιζέλο, ο οποίος γνωρίζει Νομικά και αντελήφθη τη σημασία των Αυστριακών αντιδράσεων, έσπευσε αμέσως να δώσει την επιβαλλόμενη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Και υπερέβη και την προηγούμενη πρόταση. ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ολοκλήρου του Υπουργικού Συμβουλίου ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο το δάνειο προς την Αυστριακή Τράπεζα.
Είναι πασίγνωστο ότι προηγουμένως έλεγξε τη νομιμότητα του δανείου, αλλιώς δεν θα το ανελάμβανε.
 Έπεσε παταγωδώς, λοιπόν ο ΜΥΘΟΣ του μη νόμιμου δανείου του Δήμου και αναδείχθηκε  το ΗΘΟΣ του κ. Βενιζέλου, που με την οξυδέρκειά του και την ευφυΐα του ξεπέρασε τη μικρόνοια και μικροψυχία άλλων συναδέλφων του, τους οποίους μάλιστα έβαλε και υπέγραψαν στην ίδια πράξη Νομοθετικού περιεχομένου.

                            Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ