Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ



Έλαμψε για άλλη μία φορά με την ανικανότητά του να διευθύνει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πρόεδρος αυτού.
Χθές βράδυ (24-11-2011) με θέμα ψηφίσματα παρατάξεων και πολιτών λόγω χαρατσιού, έγινε το «σώσε».
Η χάβρα των Εβραίων δεν είχε σύγκριση. Όποιος ήθελε μιλούσε, έπαιρνε το λόγο από μόνος του, διέκοπτε τον οποιονδήποτε και τον Πρόεδρο με την «ανοχή» του, έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση της πλειοψηφίας και σταμάτησε ξαναδίνοντας το λόγο στους πολίτες, που έπαιρναν αυτοβούλως το λόγο και άρχισε νέος κύκλος συνθηματικών ομιλιών που τελικά κατέληξαν σε κραυγές και συνθήματα προεκλογικής κατανάλωσης.
Τα πανώ που είχαν φέρει και περικυκλώσει την τράπεζα των συνεδριάσεων γύρω από τους δημοτικούς συμβούλους, μετατοπίστηκαν πίσω και πάνω από τα κεφάλια των μελών του Προεδρείου (Δημάρχου, Προέδρου κ.λ.π.) και τελικά ο κ. Πρόεδρος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την έδρα του και να διακοπεί για αρκετή ώρα η συνεδρία.
Ο λόγος της καθυστέρησης επανάληψης της συνεδρίας;
Οι «δημοκρατικοί» πολίτες, αναρχοαυτόνομων σαφώς διαθέσεων είχαν καθίσει στις καρέκλες του Προέδρου, Δημάρχου και λοιπού Προεδρείου (μόνο η γραμματέας υπάλληλος του Δήμου δεν έφυγε από τη θέση της) και δεν εννοούσαν να φύγουν.
Όταν οι κύριοι αυτοί εδέησε να φύγουν, τότε ο κ. Πρόεδρος, αντί να συνεχίσει εκεί που διέκοψε, δηλαδή την ψηφοφορία στην πρόταση της Διοίκησης – πλειοψηφίας, έδωσε το λόγο για…..δευτερολογίες στα μέλη του Δ.Σ., που στο χρόνο μεταξύ των επεισοδίων και διακοπής, προφανώς τους άνοιξε η όρεξη.
Και πάλι ο καθένας από το ακροατήριο μιλούσε κατά βούληση.
Αυτά τα απερίγραπτα συνέβησαν και χθες στο Δ.Σ. προς ντροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μάλλον ειρωνικά φέρει τον προσδιορισμό αυτό.

ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


«Όλβιος όστις της Ιστορίας έσχε μάθησιν»,
μας έχει διδάξει ο Ηρόδοτος (;)

Κάποιες ή κάποιοι που θέλουν να παριστάνουν τους δημοτικούς ηγήτορες σχολίασαν με κάποια ειρωνεία, προφανώς λόγω απαιδευσίας, τη φράση «αργυρές λόγχες των Περσών», στο μήνυμα – θέση της ΔΑΔΑ πάνω στο χαράτσι.
Πέραν του ότι δεν κατάλαβαν τίποτα απ’ ότι διάβασαν και άκουσαν, απέδειξαν όχι μόνον ότι είναι βασικά ανιστόρητοι, αλλά ότι έχουν και έλλειψη στοιχειώδους κουλτούρας.
Διότι οι «αργυρές λόγχες» ήταν το μυστικό «όπλο» των Περσών προτού ξεκινήσουν τους Μηδικούς πολέμους κατά της Ελλάδας. Δηλαδή είναι η εξαγορά των προθύμων Ελλήνων, ώστε να μην γίνει δυνατή η Ένωση όλων των Ελλήνων και να κάνουν εύκολη γι’ αυτούς την κατάκτηση της Ελλάδας. Μάλιστα κατηγορείται και ο Δημοσθένης ότι είχε λάβει Περσικό χρυσό για να εκφωνεί τους Φιλιππικούς του κατά των Μακεδόνων. Ήταν κι’ αυτός αντιενωτικός.
Δηλαδή ήταν οι σημερινές «μίζες» σε δολάρια για Φάντομ ή Μιράζ, σε μάρκα για φρεγάδες ή Ζήμενς κ.λ.π., οι εξαγορές συνειδήσεων, οι σύγχρονοι πρακτορίσκοι.
Τότε των πολεμικών λογχών προηγούντο οι «αργυρές λόγχες», που είναι ιστορικά αποτελεσματικές, αφού εκμαυλίζουν τους ανθρώπους και τους εξευτελίζουν ολοσχερώς. Και ο όρος αυτός είναι της Ιστορίας, δεν είναι σύγχρονη «εφεύρεση».
Και για να παραφράσουμε τον Καβάφη, αν δεν μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σουν εκεί που πρέπει, τουλάχιστον μην τον εξευτελίζεις.

Αγραμματοσύνης Ανάγνωσμα


Φαίνεται ότι η «Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» επέφερε βαθύ σκότος στη Γραμματική και το Συντακτικό της Ελληνικής Γλώσσας.
Στο μήνυμα της ΔΑΔΑ για το χαράτσι υπάρχει και μια άλλη φράση: «μεριμνούν και τυρβάζουν περί πολλά».
Η διατύπωση αυτή είναι πολύ γνωστή στην Ελληνική Γραμματολογία, αναφέρεται ως παράδειγμα σε Συντακτικά και Γραμματικές και για τους στοιχειωδώς μορφωμένους Έλληνες είναι πολύ γνωστή. Και ιστορικά διατυπωμένη.
Κάποιοι δημοσιογραφούντες μέσω blogs κ.λ.π., έχοντες άγρια μεσάνυχτα με τη μητρική τους γλώσσα, χαρακτήρισαν «α γ ρ ά μ μ α τ ο» το συντάκτη του κειμένου της ΔΑΔΑ.
Καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Ας φροντίσουν εκτός από βρισιές και βωμολοχίες να μαθαίνουν και κάτι χρήσιμο. Η ΔΑΔΑ προσπαθεί να τους μάθει.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΑΔΑ και το ΧΑΡΑΤΣΙ

Στεκόμαστε με υπευθυνότητα μπροστά στα γεγονότα. Μπροστά στην πραγματικότητα.

Η Πατρίδα μας κινδυνεύει. Στη υπόστασή της.
Οι κύριοι που την κατάντησαν σ’ αυτό το χάλι, μεριμνούν και τυρβάζουν περί πολλά.
Δεν λένε την ουσία, αποκρύπτουν την αλήθεια.
Μία διεθνής συνωμοσία βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των Εθνικών Κρατών και της ελεύθερης ανθρωπότητας.
Ένας ανελέητος οικονομικός πόλεμος εξαπλώνεται σιγά – σιγά σε όλο τον κόσμο.
Αρχίζουν από τους ασθενέστερους κρίκους της αλυσίδας. Κάτι ξέρει γι’ αυτό και η Λενινιστική Θεωρία.
Τα μεγάλα συμπαγή Κράτη, έχουν δύναμη και αντιδρούν ή ανθίστανται επιτυχώς.
Πρέπει να αποδυναμωθούν. Με κάθε τρόπο.
Το ρόλο αναλαμβάνουν οι τεμαχιστές των Λαών (π.χ. Γιουγκοσλαβία και ετοιμάζεται Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αίγυπτος κ.λ.π.), ακολουθούν οι προσωποπαγείς Διοικήσεις των Κρατών (Λιβύη, Αίγυπτος κ.λ.π.) και τον ολοκληρώνουν οι διασπαστές των θεσμικών κατακτήσεων και των δημοκρατικών κομμάτων.
Όλα αυτά για να αποτελέσουν εύκολη λεία των δυνατών.

Στα Ευρωπαϊκά Κράτη και στην Πατρίδα μας ευνοούνται οι πολυδιασπάσεις των Κομμάτων, οι δημιουργίες νέων κομμάτων, οι τερατογενέσεις  κυοφορουμένων σχημάτων από αρνητές του δημοκρατικού συστήματος έως εραστές του αναρχικού και μηδενιστικού βιώματος.
Μπροστά πηγαίνουν οι «αργυρές λόγχες» των Περσών.
     Αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο ύπουλος, αλλά και πιο αποτελεσματικός. Προτού το καταλάβεις, προτού συνειδητοποιήσεις ότι βάλεσαι, είσαι ήδη αποσαθρωμένος, ουσιαστικά κατακτημένος.
Σ’ αυτό το στάδιο του πολέμου βρίσκεται η Πατρίδα μας.
Γι’ αυτό δεν είναι ώρα να δούμε ποιες λόγχες και από πού μας κτύπησαν. Ούτε εάν και πότε η κρίση χρέους έγινε κρίση δανεισμού και λοιπά οικονομοτεχνικά.
Αυτή τη στιγμή πρέπει να στηρίξουμε την Πατρίδα μας. Με όλες μας τις δυνάμεις. Να μην υποδουλωθεί.
Γι’ αυτό πρέπει να συνεισφέρουν ΟΛΟΙ οι έχοντες και οι δυνάμενοι. Χωρίς εξαίρεση. Με δίκαιο τρόπο. Με τις δυνατότητές τους ο καθένας. Και από το υστέρημά τους ακόμη.
ΔΕΝ πρέπει να πληρώσουν:
'Oσοι δεν δύνανται.
Όσοι δεν έχουν υστέρημα.
 Όσων κινδυνεύει η καθημερινή τους επιβίωση.
Αυτοί μπορεί να βρεθούν, να εντοπισθούν, να διαπιστωθεί η αδυναμία τους με αντικειμενικότητα.
Είναι πολύ σημαντικό το τελευταίο. Διότι πληττόμενοι οι άνθρωποι αυτοί, αποτελούν την ύλη ανάφλεξης στην επιδιωκόμενη αποσαθρωμένη κοινωνία των μεγάλων και δυνατών.
Ίσως αυτό επιδιώκουν και οι δικοί μας ηγέτες, εκούσια ή ακούσια, ακολουθούντες τα προστάγματα εκείνων. Αυτή η Νέα Τάξη πραγμάτων που εξορκίζαμε στις δημόσιες εξαγγελίες μας ενώπιον του Λαού.
Όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να καλύψει ο Δήμος. Δεν εννοούμε τα δεν πληρώνω, όταν απειλείσαι με δουλεία.
Ή έχουμε θεσμούς και τους τηρούμε ή τους ανατρέπουμε, τους αλλάζουμε στην ώρα τους.
Τέτοιες ανατροπές δεν γίνονται όταν έχει  κηρυχθεί ο πόλεμος και βρίσκεσαι στα χαρακώματα. Αποτελούν αυτοκτονικές ενέργειες, που διευκολύνουν και επιταχύνουν την επιβουλή της δουλείας.
Πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλες επιλογές αυτές τις κρίσιμες ώρες.
Υπάρχουν και οι «μηδενιστές» και οι περί αυτούς.
Αυτοί, όμως ποτέ δεν προσέφεραν ένα μέλλον. Εισπράττουν πάντοτε το ΜΗΔΕΝ.
Όσοι ζητούν ν’ αλλάξει ο Νόμος για να μην πληρώνουν οι οικονομικά αδύνατοι, περιγελούν τον εαυτό τους ή τους πολίτες. Διότι τέτοιες εξαιρέσεις δεν γίνονται άμεσα, για νομοτεχνικούς λόγους και για ουσιαστικούς λόγους εξεύρεσης ισοδύναμων πόρων, ενώ η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει. Μιλούν σαν να έπεσαν από τον ουρανό και δεν ξέρουν που βρίσκονται.
Αυτός είναι ο επικατάρετος Λαϊκισμός, ο φόβος ανάληψης ευθυνών, η φυγή από το δρόμο της αλήθειας και του εθνικού και ηθικού χρέους.
Αυτήν την ώρα τη συνδρομή στη λύση μπορεί να τη δώσει ο κάθε Δήμος στον τομέα της ευθύνης του.
Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα:
 και την πραγματική αδυναμία του οικονομικά ασθενούς να διαπιστώσει
 και την καταβολή του μεριδίου του να πληρώσει.
Χρήματα βρίσκει μέσα από τις δαπάνες του. Ακόμη και με περιστολή τοπικών δράσεων. Ο υπέρτατος Νόμος είναι η πραγματική σωτηρία της Πατρίδας μας.
Ο Δήμος μας, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος έχει αύξηση 3% στα έσοδά του, οι ΚΑΠ δεν έχουν μειωθεί δηλώνει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, διαλύσεις μισθώσεων έγιναν ύψους 88.000 € και χάριν της αποφυγής της εθνικής και προσωπικής μας ταπείνωσης μπορούν να γίνουν και άλλες περικοπές δαπανών.
Όπως ζητάμε από τους πολίτες να πληρώσουν από υστέρημά τους, έτσι και ο Δήμος, σε τελική ανάλυση, να πληρώσει από το δικό του υστέρημα.
Αυτή είναι η άμεση λύση, έως ότου έλθει νέα Κυβέρνηση με τις εκλογές. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
«Κριτές θα μας δικάσουν: οι αγέννητοι, οι νεκροί»


                                     Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΔΑ


            Χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΔΑΔΑ, δέχθηκε, χωρίς καμία πρόκληση, υβριστική επίθεση με απαξιωτικές αναφορές από Αντιδήμαρχο, αναρμόδιο μάλιστα για το συζητούμενο θέμα.

          Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επέτρεψε παρά τον Κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. την ανοίκεια και υβριστική αυτή επίθεση, ενώ έπρεπε να τον διακόψει αμέσως και να τον επαναφέρει στην τάξη. Αλλά δεν το έκανε, προς μεγάλη αγανάκτηση όλης της Αντιπολίτευσης.


          Παρά την παρέμβαση αυτή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο εν λόγω ανάγωγος Αντιδήμαρχος συνέχισε την πορεία των ύβρεων και αθλίων εκφράσεών του, διαβάζοντάς τες από γραμμένο κείμενο, που είχε συντάξει προφανώς εκ των προτέρων. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαξίωσε να του ανταπαντήσει.

          Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ανοχή αν μη η επιδοκιμασία των λοιπών Αντιδημάρχων στην ιταμή συμπεριφορά του συναδέλφου τους, που χαρακτηρίζει αποκλειστικά τους ίδιους.

          ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και πεζοδρομιακή, αυτή συμπεριφορά του εν λόγω Αντιδημάρχου προς το Λαό του Ζωγράφου, δια να γνωρίσει αυτούς που τον διοικούν σήμερα.

                                              9-11-2011    
                             Από την Γραμματεία της ΔΑΔΑ