Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε ΟΤΑ


 ●Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ.
 ●ΤΟ «ΠΟΡΙΣΜΑ» ΤΟΥ Δ.Σ.
 ● ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝεταίρων ΤΗΣ.


        Η νέα διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, αφού δεν προσήλθε ποτέ να παραλάβει την εταιρεία, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις και αναμονές προς τούτο του απελθόντος Δ.Σ., έκρινε ότι πρέπει να κάνει το ρεβανσιστικό της καθήκον.
        Συντεθειμένη  κυρίως από λυμφατικά ανθρωπάκια κομπλεξικού χαρακτήρα, από μίσος προς κάθε τι δημιουργικό κινούμενα, νόμισαν ότι θα «συλλάβουν» το παλαιό Δ.Σ. της εταιρείας για κακουργηματικές πράξεις και οικονομικά εγκλήματα και ανέθεσαν τον έλεγχο της εταιρείας σε Ορκωτούς Λογιστές της επιλογής τους.
        Πρέπει να τονισθεί ότι στο νέο Δ.Σ. της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε δεν μετέχει εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολίτευσης, της ΔΑΔΑ, διότι …έτσι θέλησε, με «δημοκρατικά κριτήρια» η σημερινή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που διόρισε τη διοίκηση στην Ανώνυμη αυτή εταιρεία!
        Οι ορκωτοί λογιστές έκαναν τον κατά Νόμον έλεγχό τους για την περίοδο     1-1-2009  έως 31-3-2011 που είναι η πρώτη διαχειριστική περίοδος από της ιδρύσεως της εταιρείας και κυριολεκτικά ξετίναξαν τα στοιχεία, λογιστικά, διοικητικά κ.λπ. και σε όλη την έκτασή τους, της ελεγχόμενης περιόδου.
        Τον Νοέμβριο 2011 παρέδωσαν την έκθεση ελέγχου τους αποτελούμενη από 75 σελίδες και συνοδευτικά παραρτήματα-δικαιολογητικά- 25 σελίδων.
        Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ των Ορκωτών Λογιστών στην άνω έκθεση του Ελέγχου τους είναι επί λέξει:

«Από τον έλεγχο που διενεργήσαμε για το διάστημα 1-1-2009 έως 31-3-2011 στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε ΟΤΑ,
 διαπιστώθηκαν ορισμένες πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες είχαν αρνητική επίδραση στο ύψος και την ποιότητα της εταιρικής περιουσίας.
Επίσης, από κάποιες περιπτώσεις πράξεων ή παραλείψεων επιβεβαιώθηκε η ανάγκη βελτίωσης του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, έτσι ώστε να παρεμποδίζεται ενδεχόμενη αταξία στη διαχείριση της περιουσίας της επιχείρησης.
Για την κατανόηση των παραπάνω θα πρέπει με προσοχή να μελετηθεί η παρούσα έκθεση».

        Αυτό είναι το σ υ μ π έ ρ α σ μ α στο οποίο κατέληξαν οι Ορκωτοί Λογιστές.
Κάθε λογικός και καλόπιστος άνθρωπος διαπιστώνει ότι δεν έλαβε χώρα κ α μ ί α διαπίστωση και ιδιαίτερα για οικονομικές ατασθαλίες και οικονομική ζημία.
        Κατέπεσε όλος ο κουρνιαχτός που ξεσήκωσαν τα παπαγαλάκια της κατασυκοφάντησης των πάντων επί ενάμιση χρόνο.
        Η όλη δυσφημιστική καμπάνια «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».
        Και αντί οι αμετανόητοι διώκτες των πολιτικών τους αντιπάλων, να καθίσουν να δουν και να βελτιώσουν τη λειτουργία της εταιρείας, αυτοί θεώρησαν  «καθήκον» τους, ελαυνόμενοι προφανώς από τα άλογα πάθη τους να συνεχίσουν το καταδιωκτικό μένος τους.
        Έτσι όρισαν τριμελή Επιτροπή, όχι να προτείνει μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας της Α.Ε., όπως προτείνουν οι ορκωτοί λογιστές, αλλά:
να εξεύρουν αφορμές που τους δίνουν τη δυνατότητα να σπεκουλάρουν το ανομολόγητο πάθος τους,
        Η Επιτροπή αυτή έβγαλε ένα δικό της Πόρισμα:
      Ö  έκδηλα υποκειμενικό,
     Ö χωρίς σεβασμό της αλήθειας των παρατηρήσεων των ορκωτών,
     Ö  με πλήρη σύγχυση της εφαρμογής του Δικαίου περί Ανωνύμων   Εταιρειών και Δημοτ. Κώδικα
        Τραγικό κατάντημα ήτο η εμμονή της ζηλωτού δόξης -Δημάρχου κ. Καφατσάκη, ότι ο έλεγχος που έγινε των ορκωτών λογιστών ήτο δειγματοληπτικός.
        Μάλιστα  συνεπικουρήθη -στην παχυλή άγνοιά της- και από την κ. Νενεδάκη και από το μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Πορίσματος κ. Θεοδωρακοπούλου.
Ενώ είναι γνωστόν σε όλους, (και τους αδαείς ακόμη) ότι :
οι έλεγχοι αυτοί είναι πλήρεις και εξονυχιστικοί, πράγμα που προκύπτει και από την ίδια την έκθεση ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών.
        Με πνεύμα προκατάληψης και αμαθείας έκαναν μια προσπάθεια σπιλώσεως του έργου δέκα ανθρώπων του παλαιού Δ.Σ. της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, οι οποίοι :
Ö όχι μόνον κατόρθωσαν να ιδρύσουν και να οργανώσουν μια ολόκληρη ανώνυμη εταιρεία των ΟΤΑ, για πρώτη φορά στην Ιστορία της Τ.Α.,
 Ö αλλά και να κάνουν έργο 3.500.000 ΕΥΡΩ, για το οποίο κανένας δεν αναφέρθηκε.
        Αλλά όλη αυτή η προσπάθεια σπίλωσης έπεσε στο κενό διότι κάθε μια επιμέρους περίπτωση αντικρούστηκε επιτυχώς και λεπτομερώς από τον τ. Δήμαρχο κ. Γιάννη Καζάκο, χωρίς να αποκρουσθεί καμία του εξήγηση.
        Έτσι αποδείχτηκε ότι:
Ö ούτε δαπανήθηκαν αλόγιστα ποσά, αλλά μόνον για έργα,
Ö  δεν υπάρχει οφειλή της ΚΕΔΗΖ στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ ουσιαστικά καμία (πέραν του ότι είναι άνευ σημασίας αφού στην Α.Ε μοναδικός μέτοχος είναι ο Δήμος και στην ΚΕΔΗΖ τα  ίδιο),
Ö οι αμοιβές υπέρ τρίτων είναι καθόλα νόμιμες και ήσαν αναγκαίες για εργασία πρόσθετη και συμπληρωματική που απαιτείτο με την ίδρυση και λειτουργία της Α.Ε. για πρώτη φορά, ότι τηρούντο ΟΛΕΣ οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμών για έργα, για προμήθειες κ.λπ., ότι δεν απαιτούντο οι διαδικασίες αυτές για μικροποσά που απαιτούντο για δαπάνες τζαμά, ασανσεριτζή, επισκευή κομπιούτερ και συναφείς.
        Ακόμη αποδείχθηκε ότι:
 όλες οι μισθώσεις ήσαν άψογες διαδικαστικά και ουσιαστικά και οι καθυστερήσεις που συνήθως γίνονται είναι ανεξάρτητες της θελήσεως της Διοίκησης, γι’αυτό έγιναν και εξώσεις των οφειλετών μισθωτών.
        Είναι κάπου και σόλοικον η αναφορά σε παλαιές μισθώσεις και καθυστερήσεις ενοικίων, όταν σ ή μ ε ρ α η διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ αντιμετωπίζει καθυστερήσεις ΟΛΩΝ σχεδόν των μισθώσεών της, χωρίς να κάνει ούτε μια αγωγή εξώσεως!
        Αλλά αποτελεί και μνημείο ανικανότητος της Επιτροπής να αναζητεί 22 μπλοκ αποδείξεων παροχής Υπηρεσιών, που είχαν χρεωθεί σε υπαλλήλους του γκαράζ (ανοικτού) του Κοιμητηρίου, στο παλαιό Δ.Σ., ενώ μια απλή ΕΔΕ θα είχε λύσει το θέμα.

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το θλιβερότερο όλων, όμως, είναι η εμφάνιση της σημερινής πλειοψηφίας και των ΣΥΝεταίρων τους  Δημοτικών Συμβούλων, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  της 21-11-2012, το οποίον συζήτησε  το πόρισμα και μέσα στη γενική προσυμφωνία (και κατά την προσφιλή συνήθεια) για παραπομπή περαιτέρω στις αρχές του θέματος του πορίσματος, να ευρίσκεται προ της αγνοίας ενώπιον ποιας Αρχής να το παραπέμψει. Δηλ. συζητούσαν την παραπομπή του θέματος εκ των προτέρων, χωρίς να ξέρουν που να το πάνε. Εκείνο που ήξεραν είναι ότι θέλουν να το πάνε.
        Βέβαια αντιμετώπισαν και ενστάσεις αοριστίας και έλλειψης νομιμότητας και μη νομιμοποίησης του Δημ. Συμβουλίου κ.λπ., αλλά αυτό εις ΟΥΔΕΝ απάντησαν.
Σκέφθηκε ότι θα τα βρούνε άλλοι.
        Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα, κατά Βάρναλη.
        Δεν απάντησαν, όμως, και σε άλλο σοβαρότερο αμάρτημα που διέπραξε το νέο Δ.Σ. της ΜΑΞΙΑΔΗΖ.
        Από τον κ. Καζάκο καταγγέλθηκε ότι με δική τους ευθύνη, όπως φαίνεται από την έκθεση ελέγχου των ορκωτών δεν πέρασαν στα αποτελέσματα της χρήσεως        1-1-2009 έως 31-12-2010 το ποσόν των έργων αξίας 485.000 ΕΥΡΩ.
          Έτσι επιβάρυναν ταμειακά την εταιρεία με 160.000 ΕΥΡΩ περίπου.
        Το «λάθος» τους αυτό όμως το αναγνώρισαν εκ των υστέρων  στη χρήση του 2011 και πέρασαν τα αντίστοιχα ποσά στη χρήση αυτή νόμιμα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανισθεί ζημιογόνα, δε θα πληρώσει φόρο και θα πάρει πίσω την προκαταβολή.
        Το ίδιο θα γινόταν εάν το έκαναν αυτό και στην προηγούμενη χρήση (1-1-2009 έως 31-12-2010), η εταιρεία δεν θα πλήρωνε καθόλου φόρους και θα έπαιρνε πίσω την προκαταβολή. Δηλ. δεν θα πλήρωνε τα 160.000 ΕΥΡΩ.
        Αυτό οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της νέας Διοίκησης της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, η οποία θεώρησε αυθαίρετα, από μόνη της και από τυφλό πάθος προς την προηγούμενη διοίκηση ότι εάν αρνηθεί την νομιμότητα των έργων και δεν περάσει τα ποσά που αντιστοιχούν σ’αυτά και θα καταστήσει υπόλογη την προηγούμενη διοίκηση.
        Με αυτά τα μυαλά και αυτά τα πάθη δεν μπορούμε να προσμένουμε τίποτε ελπιδοφόρο στον τόπο μας.
        Και δυστυχώς τον ίδιο κατήφορο ακολουθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της σημερινής Διοίκησης και οι ΣΥΝεταίροι τους  στο Δήμου μας.
                                                   Aπο τη  Γραμματεία της ΔΑΔΑ