Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΑΔΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


-         Η ΔΑΔΑ, από το 1986, που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα καθιέρωσε μια πολυφωνική διαστρωμάτωση στην πολιτική της, η οποία της εξασφάλισε τη συμμετοχή στη δύναμή της όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
-         Η πολυσυλλεκτικότητα αυτή της έδωσε τη δυνατότητα να διοικήσει επιτυχώς τον Δήμο μας επί 12 συναπτά έτη.
-         Στη Γ.Σ. των ιδρυτικών μελών και των υποψηφίων συμβούλων της ΔΑΔΑ, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στις 14-1-2013, όπου υποδείχτηκε  ως νέος Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου εκ μέρους της ΔΑΔΑ ο οικονομολόγος κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, έγινε μια πλατειά συζήτηση για τις υποψηφιότητες στην κατάμεστη αίθουσα.
-         Εκεί μερικοί καλοί φίλοι, έχασαν τα νερά τους και ξέχασαν που ευρίσκοντο. Επηρεάστηκαν από τις Κομματικές τους ταυτότητες και λησμόνησαν ότι εμείς της ΔΑΔΑ τις έχουμε αφήσει σπίτια μας. Για το λόγο αυτό, πρότειναν να μην βγάλουμε υποψήφιο, αλλά να περιμένουμε «τι θα πει το Κόμμα».
-         Έκαναν μεγάλο λάθος. Η Αυτοδιοίκηση δεν υπηρετεί Κόμματα. Υπηρετεί ιδέες και αρχές.
-         Όλοι μας ανήκουμε σε κάποια πολιτική παράταξη. Ίσως και στην ίδια πολιτική παράταξη. Αλλά ποτέ δεν επικαλεστήκαμε την κομματική μας επιλογή. Θα έλεγε κάποιος πιο πονηρός, ότι η δημόσια πρόταση κομματικής εκλογής, αποτελεί και μέγιστη πολιτική αφέλεια.
-         Πρέπει η απόφαση της Γ.Σ. των μελών της ΔΑΔΑ να τους προβλημάτισε. Η απόφαση για εκλογή του υποψηφίου με 179 έναντι 9 ψήφων έδωσε την απάντηση. Και διαβεβαίωσε το Λαό του Ζωγράφου ότι η ΔΑΔΑ πατάει σταθερά στα βήματα της Αδέσμευτης Ακομμάτιστης και ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-         Ο Λαός έχει όλα τα εχέγγυα να εμπιστευθεί τις επιλογές της.

                                            Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΑΔΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           
ΝΕΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο κ. ΠΑΝ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 


          Η ΔΑΔΑ συνεπής με τις Αρχές της έδωσε δυο μεγάλα , μαθήματα στην πολιτική ζωή του τόπου.
          Το ένα ήταν
 η αποχώρηση των ιδρυτών της από το δημοτικό προσκήνιο και η στελέχωση της νέας παραταξιακής ηγεσίας από ΝΕΑ, ΑΦΘΑΡΤΑ και καταξιωμένα επιστημονικά, επαγγελματικά και οικογενειακά πρόσωπα                                          
 και το άλλο ήταν
 η ανάδειξη νέας παραταξιακής ηγεσίας, μέσα από άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, την Δευτέρα 14-1-2013,στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ζωγράφου.
          Στο ΠΑΝΕΛ,
 ·η πνευματική ηγεσία της ΔΑΔΑ με τους καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Παναγιώτη Καρακατσούλη, Παναγιώτη Σίσκο  και Αργύρη Πανάρα και
·  η διοικητική ηγεσία της ΔΑΔΑ και του Δήμου, που λάμπρυνε με την εργασία της τα Δημοτικά Συμβούλια, που αποτελούν και τα ιδρυτικά μέλη της ΔΑΔΑ, οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Δημ. Συμβουλίου κ.κ. Δημήτριος Ρήγας, Δημήτριος Μπουντούρης, Γεώργιος Μανώλης, οι διατελέσαντες όλη την δωδεκαετία αντιδήμαρχοι κ. Γεράσιμος Μαρκάτος και η κ. Τώνια Καλύβα και ο τ. Δήμαρχος κ. Γιάννης Καζάκος.

          Ο κος Καζάκος υπενθύμισε την εντολή που έλαβε η διοίκηση της ΔΑΔΑ στην προηγούμενη Γ.Σ. για διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ανέλυσε την ενταλθείσα διαδικασία που τηρήθηκε επακριβώς και ανέλυσε τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι νέοι υποψήφιοι.
          Τα προσόντα αυτά, τα οποία οδηγούν στην ανανέωση του δημοτικού κατεστημένου είναι:
 η γνώση διοικήσεως στο Δήμο, η νεότητα, η ακεραιότητα του χαρακτήρα, η συγκρότηση ισχυρής προσωπικότητας- είτε μέσα από την επιστήμη, είτε μέσα από τον επαγγελματικό βίο, είτε μέσα από την κοινωνική δραστηριότητα, - η εμπειρία περί την διοίκηση της Τοπ. Αυτοδιοίκησης, η ικανότητα επικοινωνίας με όλα τα κοινωνικά στρώματα του Δήμου, η απλότητα και η ειλικρινής επιθυμία του ενδιαφερομένου να υπηρετήσει τους πολίτες του Δήμου μας.
          Ο κος Καζάκος ανακοίνωσε ότι:
 η ηγετική ομάδα της ΔΑΔΑ αξιολόγησε λεπτομερώς όλα τα προσόντα των υποψηφίων, οι οποίοι ήσαν συμπολίτες μας πρώτης επιλογής και κατέληξε στον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, τον οποίον απεδέχθησαν και όλοι οι λοιποί υποψήφιοι.
          Ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είναι επιστήμονας Οικονομολόγος και ειδικός Φοροτεχνικός, έχει εμπλουτίσει τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια Βέρνης και Λονδίνου, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ομιλεί ξένες γλώσσες, είναι επαγγελματίας με την ειδικότητα της επιστήμης του, έχει άριστη επαγγελματική εγκατάσταση στην Αθήνα με δυο εταιρείες συναφών με την επιστήμη του αντικειμένων, είναι νέος, 41 ετών, έχει αρίστη οικογενειακή κατάσταση, νυμφευμένος και εγκατεστημένος μόνιμα στη πόλη μας από δωδεκαετίας και έχει δυο παιδιά 10 και 8 ετών και δεν έχει μετάσχει της διοικήσεως του Δήμου με οποιαδήποτε μορφή.
          Ο κ. Παν. Αγγελόπουλος, από 23 ετών και έως το 2006 μετείχε των δημοτικών δημαιρεσιών του Δήμου Πειραιώς, όπου είναι η γενέτειρά του σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις όπου κατέλαβε κατά χρονική σειρά την:    4η , 2η & 1η θέση στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Πειραιά.
          Λόγω των προσόντων του, των γνώσεών του και της επιδειχθείσης δραστηριότητάς του, ο Δήμαρχος Πειραιά τον όρισε ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ επί ΟΚΤΩ συνεχή χρόνια και πρόεδρο του Ν.Π. Πολιτισμού του Δήμου. Η εμπειρία περί τα δημοτικά πράγματα του κ. Αγγελόπουλου είναι μοναδική.
          Το 2006 απεχώρησε της πολιτικής και αφιερώθηκε στην ολοκλήρωση τις ακαδημαϊκής του καριέρας (διδακτορικό) και στις επιχειρήσεις του.
          Από την ευχαριστήρια ομιλία του η Γ.Σ. διαπίστωσε ότι ο κ. Αγγελόπουλος έχει το χάρισμα του συγκροτημένου λόγου, της ταχύτητας και ευρύτητας αντιλήψεως, υψηλού δείκτη κοινωνικής ευαισθησίας και της επικοινωνίας με τους πολίτες.
          Μετά την παρουσίαση του κ. Αγγελόπουλου και προ της ψηφοφορίας έγινε ευρεία συζήτηση από τους λοιπούς ενδιαφερομένους, οι οποίοι εξέθεσαν στη Γ.Σ. τις απόψεις τους.
          Μετά το πέρας όλων των ομιλητών διεξείχθει ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Γ.Σ και
 ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος εγκρίθηκε ως ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου επί 179 παρόντων μελών με ψήφους 170 έναντι εννέα (9).
          Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι θα συγκροτήσει νέα δημοτική κίνηση που θα αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από νέα πρόσωπα έως 40 ετών περίπου και από παλαιότερα καταξιωμένα στον Δήμο μας πρόσωπα, που στα νιάτα θα προσθέσουν τη σοφία τους.
          Η ιστορική ηγεσία της ΔΑΔΑ, που βρισκόταν στο ΠΑΝΕΛ, υποσχέθηκε στον κ. Παν. Αγγελόπουλο, να παράσχει κάθε βοήθεια που θα της ζητηθεί για το καλό του τόπου.

                                                   Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ.

Ο ευχαριστήριος λόγος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου έχει ως ακολούθως:

Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για τη σημερινή σας παρουσία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, τον νέστορα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Γιάννη Καζάκο, για τα θερμά του λόγια.
Αυτό που κάνει σήμερα ο Γιάννης Καζάκος, νομίζω ότι δεν έχει προηγούμενο.
Με αυτό που κάνει, δίνει στη Δημοτική μας παράταξη την εγγύηση ότι θα υπάρχει και στο μέλλον.
Μέσα από την διαρκή ανανέωση,
Δέχομαι την πρόσκληση-πρόκληση ως ένας άνθρωπος που παίρνει την σκυτάλη την οποία κάποια στιγμή θα δώσουμε σε κάποιο άξιο συνεχιστή.
Και δέχομαι την πρόσκληση, με μια αυτοδέσμευση για μια θητεία στο Δήμο maximum 2 θητειών και μόνο.
Ο τόπος, η δημοκρατία μας έχει υποφέρει από τα κατεστημένα. Ήρθε η ώρα εδώ από του Ζωγράφου να δώσουμε ένα μήνυμα σ’όλο τον κόσμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δημοκρατία σημαίνει διαρκής ανανέωση, διαρκής μάχη με τα κατεστημένα.
Αγαπητοί φίλοι,
Η ΔΑΔΑ μας αφήνει μια μεγάλη κληρονομιά. Μας αφήνει την πρώτη και με διαφορά δημοτική παράταξη στου Ζωγράφου.
Δική μας δουλειά είναι τώρα αυτή τη μεγάλη παράταξη να την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη.
 Να την κάνουμε μια παράταξη όλων των δημοτών και των κατοίκων του Ζωγράφου, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ρεβανσισμούς
Ανεξάρτητα από ηλικία, εισόδημα, επάγγελμα, πολιτική και κομματική τοποθέτηση.
Η παράταξη μας πρέπει να πάρει ισχυρές πρωτοβουλίες το διάστημα που μας χωρίζει μέχρι την εκλογή. Πρωτοβουλίες για τους νέους, πρωτοβουλία για την κοινωνία και την αλληλεγγύη, πρωτοβουλία για το άνοιγμα της στους δημότες μας. Θα πρέπει να δείξουμε από τώρα, το πώς θα διοικήσουμε το Δήμο μας.
Όλοι ενωμένοι στην Υπηρεσία του τόπου μας.
Δεν θα πω τώρα περισσότερα, σήμερα.
Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουμε τον μεγάλο διάλογο για αυτές τις πρωτοβουλίες. Μαζί θα χτίσουμε τη νέα προοπτική για του Ζωγράφου. Με νέες ιδέες, με καινοτόμες προοπτικές. Θα χτίσουμε έναν καινούριο Δήμο με νέο αίμα και επιστημοσύνη και με σεβασμό σ’αυτό που μας κατέλειπαν οι παλαιότεροι. Η σοφία των παλαιών θα οδηγεί τις σκέψεις και τα οράματά μας.
Τώρα μένει για μένα το μεγάλο γεγονός.
Την τεράστια πρωτοβουλία ανανέωσης της ΔΑΔΑ και την υποχρέωση που δημιουργεί σ’όλους εμάς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Καζάκο και στους άξιους συνεργάτες του, που για άλλη μια φορά απέδειξαν το ανάστημά τους. Ένα ανάστημα που είχαν από την πρώτη στιγμή που ίδρυσαν την παράταξη.
Όταν ενάντια σ’ολόκληρα κατεστημένα πάλεψαν και τα κατάφεραν. Μας αφήνουν μια μεγάλη παρακαταθήκη, αλλά και μια μεγάλη υποχρέωση. Εγώ θα σταθώ στο τελευταίο. Η κληρονομιά είναι βαριά.
 Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεχιστές της πέρα από κομματικές ιδεοληψίες, για να δημιουργήσουμε το Ζωγράφου των παιδιών μας, το Ζωγράφου των γονιών μας, το Ζωγράφου το δικό μας!!!