Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΔΑ


Η Δημοτική Παράταξη της ΔΑΔΑ εξελίχθηκε σ’ ένα σύγχρονο πολιτικό συνασπισμό. Έριξε τα κομματικά τείχη  χωρίς να ρίξει την πολιτική της τοποθέτηση. Έριξε την κομματική μισαλλοδοξία και επέλεξε το άξιο και αναγκαίο, χωρίς να κάνει διακρίσεις.
Στάθηκε με περίσσεια ευαισθησία μπροστά στα άτομα με ειδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Διεύρυνε την Κοινωνική της προσφορά με παροχή φαγητού, ένδυσης, υπόδησης κ.λ.π. όχι μόνον στους ημεδαπούς, αλλά και στους αλλοδαπούς αδιακρίτως εάν έμεναν στου Ζωγράφου ή όχι. Η άψογη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ και των προγραμμάτων βοήθειας, όπως στους ηλικιωμένους, στους ασθενείς κ.λ.π. είναι πανθομολογούμενη.
Η ΔΑΔΑ, όμως έκανε και υπερβολές.
 Μέσα στα πλαίσια, βέβαια, της βοήθειας για εργασία και κοινωνική αποκατάσταση. Ενώ έδωσε εργασία σε μία κοπέλα άνεργη, με παιδιά και άνεργο σύζυγο, ενέδωσε αργότερα να δώσει εργασία και στο σύζυγο, για να περισώσει το γάμο του ζευγαριού, πήγαινε κατευθείαν για διαζύγιο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά λίγο πιο ύστερα πήρε σύμβουλο και τον μπαμπά της κοπέλας, για να βοηθάει το ζεύγος οικονομικά στη διαχειριστική διάλυση που είχαν φέρει στο σπιτικό τους. Αυτό σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα υπέρβασης των κοινωνικών ευαισθησιών της διοίκησης της ΔΑΔΑ.
Το επιμύθιο είναι η οικογένεια αυτή, συν γυναιξί και τέκνοις, με σημαίες και λάβαρα, υπεστήριξε στις επιλογές τον κ. Καλλίρη.
Παρ’ όλα αυτά η ΔΑΔΑ δεν χάνει το αξιακό της σύστημα και τον πολιτικό της πολιτισμό. Συνεχίζει να υπηρετεί τους αξιακούς κανόνες της τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνέπεια και όραμα.
Πάντοτε η ΔΑΔΑ έβλεπε μακριά, με όραμα και προοπτική. Δεν εγκλωβίστηκε ποτέ στα καθιερωμένα. Έβλεπε το συμφέρον των πολλών και της πόλης. Δεν προσωποποίησε ποτέ τη Διοίκησή της.
Πρώτος ο τ. Δήμαρχος – Πρόεδρός της κ. Γιάννης Καζάκος έδωσε το παράδειγμα. Από το 1998, που παρέδωσε τη σκυτάλη της ηγεσίας της ΔΑΔΑ στον κ. Τάκη Ρήγα, ιστορικό στέλεχος της ΔΑΔΑ. Ο κ. Ρήγας περιέγραψε την τότε διαδικασία με πληρότητα και ψυχική έξαρση που μας συγκίνησε όλους. Αυτό έγινε στην τελευταία Γ.Σ. της ΔΑΔΑ στο Πνευματικό Κέντρο.
Ο κ. Ρήγας, μετά από διαβουλεύσεις, έκρινε ότι αυτός που είχε τις περισσότερες δυνατότητες να εκλεγεί  Δήμαρχος ήταν ο κ. Καζάκος. Και επαναφέρθηκε η εντολή στον κ. Καζάκο, με επιτυχία όπως απέδειξε η επί δωδεκαετία επανεκλογή και θητεία του.
Τώρα η ΔΑΔΑ με επικεφαλής τον κ. Καζάκο και ύστερα από την απόφαση της Γ.Σ. των στελεχών της, αποφάσισε την ανανέωση του ιστορικού δυναμικού της Παράταξης.
Έχει ανοιχτά τ΄αυτιά της και τα μάτια της  στα κελεύσματα των καιρών. Στην επιτακτική ανάγκη της μεταβολής του πελατειακού συστήματος. Έχουμε ανάγκη να μπει νέο αίμα στις φλέβες μας, που με τη σοφία των παλαιοτέρων, θα δώσει αυτό που στερούμεθα, αυτό που προσδοκούμε.
Οι παλαιοί, μας αφήνουν ανοιχτό το δρόμο μπροστά μας. Χωρίς μιζέριες και χωρίς υπολογισμούς. Και το δείχνουν χωρίς υστεροβουλία και με ανοιχτή καρδιά. Χωρίς καμία ιδιοτέλεια.
Η ανανέωση της δημοτικής ζωής του τόπου, με επικεφαλής τον άξιο συμπολίτη μας κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, δείχνει αντικειμενικότητα και περίσσευμα καρδιάς.
Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι πολλά στελέχη της ΔΑΔΑ και στο συγγενικό τους κύκλο και στο φιλικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον έχουν καθ΄όλα άξια πρόσωπα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την υποψηφιότητα του Δημάρχου. Εν τούτοις, η εκλογή έγινε με καθαρά αξιοκρατικά πολιτικά κριτήρια και την επιθυμία της συνέλευσης να υποδειχθεί ο καταλληλότερος για τη διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου.
Αυτή η επιλογή στενοχώρησε κάποιους.
Δεν έχουν δίκιο. Πρέπει να παραδεχθούν ότι αυτοί που δεν έχουν συμφέρον, βλέπουν πιο καθαρά και αντικειμενικά τα πράγματα.
Ας ξεχάσουμε τις κομματικές στρατεύσεις μας. Αυτές θα εκδηλωθούν εκεί που πρέπει και όταν έλθει η ώρα. Δεν ωφελούν οι κλειστές «παρέες» που αυτολιβανίζονται χωρίς να έχουν μυρωδιά του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι. Να μην περιμένουν τα σκαλοπάτια της κομματικής ιδιοτέλειας για να αναρριχηθούν στη δημοτική παλαίστρα. Ο καθένας με το δικό τους τρόπο και τη δική του αξιοσύνη να προσφέρει το πετραδάκι του.
Η ΔΑΔΑ παρέχει ιστορικό παράδειγμα στη σύγχρονη πολιτική έκφραση του τόπου. Δεν το έχει κάνει κανένας άλλος μέχρι τώρα. Αυτή η πολιτική συμπεριφορά είναι πρωτόγνωρη. Γι΄αυτό ιδιαίτερα το λόγο πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Κάτι καινούργιο γεννιέται και δεν πρέπει να το χάσουμε. Οι προσωπικές μας βλέψεις μπορούν να περιμένουν.
Σήμερα ο αγώνας είναι υπέρ πάντων.      

                                            Α. ΓΙΑΝΝΕΛΛΗΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ΔΑΔΑ και ο κ. Δαβουρλής


                                  
         Ο κ. Δαβουρλής δήλωσε χθες το βράδυ στο Δημοτ. Συμβούλιο ότι αποχωρεί από τη ΔΑΔΑ και μένει ανεξάρτητος.
          Είπε ότι αυτό το κάνει διότι η ΔΑΔΑ δεν συμβαδίζει με τις Αρχές που είχε αυτός αποδεχθεί.
          Δεν μας είπε, όμως, ποιες αρχές είχε αποδεχθεί και ποιες παραβιάστηκαν, ώστε να θέσει εαυτόν εκτός αυτής.
          Ελπίζουμε να μην απεχώρησε διότι δεν υποδείχτηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος από την Γεν. Συνέλευση της ΔΑΔΑ.
          Ούτε διότι δεν αποδέχτηκε η Γ.Σ της ΔΑΔΑ την πρότασή του να αναμείνουμε την υπόδειξη υποψηφίου του Κόμματος (Ν.Δ.) και μετά να προβούμε στην υπόδειξη υποψηφίου Δημάρχου.
          Διότι στην Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, (την οποίαν ΟΛΟΙ, ακόμη και τα πολιτικά κόμματα, υποστηρίζουν), τέτοιες προτάσεις υποδηλούν πολιτική αφέλεια ή πολιτική ιδιοτέλεια.
          Η ΔΑΔΑ παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στις Αρχές που έχει χαράξει και υπηρετεί από την ίδρυσή της το 1986.
                                                                                  
                                                                                     ΔΑΔΑ