Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο Δήμαρχος Καλλίρης υπόλογος ζημιάς του Λαού


Από την έπαλξη αυτή, είχαμε καταγγείλει την πρόταση του Δημάρχου κ. Κων. Καλλίρη, για μη υπογραφή του συμβολαίου δωρεάς Ζωγράφου, όπως είχε προτείνει από την αρχή η δωρήτρια οικογένεια, γιατί είναι ζημιογόνα για τον Δήμο.
Αφού πήραμε νομικούς συμβούλους και τους καλοπληρώσαμε για να μας συμβουλεύσουν δήθεν εάν η δωρεά ακινήτου αξίας 19.500.000 Ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, ήταν συμφέρουσα για το Δήμο (πράγμα που το καταλαβαίνει και το πιο μικρό παιδί) και
αφού αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι πράγματι συμφέρουσα,
ήλθε η τελευταία απόφαση του Δ.Σ. με πρόταση της Δημοτικής Διοίκησης, να σπάσει στα δύο τη δωρεά και ουσιαστικά να μην γίνεται στην ουσία, καθώς:
 ΖΗΤΕΙΤΑΙ πρώτα τα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου δια του συμβολαίου της δωρεάς και ολοκλήρωση της μεταγραφής του και
ύστερα να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αποδοχής του όρου των δωρητών, που έθεσαν από την αρχή με την πρόταση περί δωρεάς (έγκριση προηγουμένης σύμβασης πώλησης του άλλου μισού, που η νομιμότητά της είναι βεβαιωμένη με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).
Αλλά στην περίπτωση αυτή δεν κατοχυρώνεται με κανέναν τρόπο η αποδοχή του Δημοτικού Συμβουλίου στον όρο της πρότασης της δωρεάς.
Διαμαρτυρηθήκαμε γι' αυτήν την δολιχοδρομία του κ. Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων του, γνωρίζοντες από τη νομική πράξη και τα συμβολαιογραφικά ειθισμένα ότι τέτοια πρόταση στους δωρητές δεν είναι αντικειμενικά να γίνει δεκτή.
Διότι το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να λάβει μια οποιαδήποτε άλλη απόφαση, αντίθετη της πρότασης των δωρητών, τα αποτελέσματα της μεταβίβασης θα είναι τετελεσμένα και οι δωρητές δεν είναι ανόητοι να μην αντιλαμβάνονται το γεγονός αυτό.
Πολύ περισσότερο, όταν η δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο του κ. Δημάρχου δεν φθάνει, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και αποχωρήσεις από την παράταξή του επτά στελεχών - συμβούλων του, να εξασφαλίσει όχι μόνον την πλειοψηφία του Δ.Σ., αλλά ούτε την απαρτία του για συζήτηση του θέματος.
Ήδη ο κ. Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι κάλεσε τους δωρητές να υπογράψουν συμβολαιογραφικώς τη δωρεά με τον προταθέντα ως άνω τρόπο και εκείνοι δεν προσήλθαν, προφανώς για τους ανωτέρω λόγους.
Οδεύομεν, πλέον, για ματαίωση της δωρεάς, από την αβουλία, απραξία και κουτοπονηριά του κ. Δημάρχου. Και δεν θα μπορέσει με κανένα τρόπο να επιρρίψει την ευθύνη της ματαίωσης της δωρεάς σε κανέναν άλλον. Όσο και αν προσπαθήσει.
Γιατί πλέον του ότι κινδυνεύει να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα του χώρου της Βίλας για πράσινο, για τους νομικούς λόγους που εκθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος θα υποχρεωθεί να καταβάλει τα παραπάνω εκατομμύρια της αξίας της δωρεάς ως αποζημίωση της γενομένης απαλλοτρίωσης. Εκ του νόμου και χωρίς κανένα απολύτως όφελος για το Δήμο.
Και γι' αυτό θα σας ζητηθούν προσωπικές ευθύνες, κ. Δήμαρχε. Θα κληθείτε να πληρώσετε εσείς τη ζημιά αυτή. Με τους συμβούλους σας. Και θα λυπηθούμε ειλικρινά γι' αυτό.

                                                                                                               ΔΑΔΑ