Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ



Η Αριστερά της Κυβέρνησης, (έχει και τη Δεξιά της) που ουσιαστικά διοικεί (κατ΄ευφημισμόν το Κράτος) προσπαθεί να επαληθεύσει τις αντιφάσεις της. «Μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά», πάντα ανεύθυνα.
Είναι φανερό ότι επιδιώκει μια ελεγχόμενη δημοκρατία δικού της τύπου, μ΄ένα Σύνταγμα, όπου θα κυβερνούν με «δημοψηφίσματα» και μια φανταστική ευρυνομένη Δημοκρατία με περιορισμό λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών (σήμερα) και γενικότερο έλεγχο των Μ.Μ.Ε. (αύριο).
 Η διολίσθηση στη φτωχοποίηση της χώρας, για τους «αριστερούς» είναι επιθυμητή. Η εξίσωση της Οικονομίας προς τα κάτω και του ποιοτικού επιπέδου του ανθρώπου και όχι μόνον του Έλληνα, είναι εύκολη. Οι οδυνηρές συνέπειές της δεν ενδιαφέρουν την Αριστερά.
Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει αποτύχει οικτρά. Από ανικανότητα και από ιδεοληπτικούς λόγους. Προσπαθεί, όταν φθάνει σε αδιέξοδα,να φρεσκαρισθεί με κάτι εντυπωσιακό, κάτι που να δίδει άλλη μία φρούδη ελπίδα στον ευκολόπιστο Έλληνα. Έτσι εφεύρε στη νέα διακήρυξή της το νέο δόλωμα: τη ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Αλλά οι πολίτες έχουν αποτυπώσει στη συνείδησή τους, όλες τις ανοησίες και τους εμπαιγμούς που έχουν υποστεί και έχουν εμπεδώσει τις απάτες,  που έχει χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση και ας επικαλείτει τις «αυταπάτες» της για άλλοθι των πράξεών της.
Και δεν ομιλούμε για τις αρχικές απάτες (σκίσιμο μνημονίων, το χορό που θα έκαναν υπό τους ήχους των νταουλιών και άλλα άρρητα και αθέμιτα), αλλά αναφερόμαστε σε γεγονότα μετά τις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Μόλις πρόσφατα εδήλωσε και από τηλεοράσεως ότι «αριστερή πολιτική σήμερα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι επενδύσεις».
Αυτό, όμως, είναι η πάγια θέση της Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός προσχώρησε σε αυτήν με περισσή αφέλεια, κάνοντας ότι δεν κατάλαβε την «κωλοτούμπα». Αλλά αυτή είναι η αριστερά σήμερα;
Έπειτα ο κ. Τσίπρας καταδίκαζε και έσχιζε τα ιμάτιά του όταν επρόκειτο για τις ιδιωτικοποιήσεις που πρότεινε και συνέχιζε η Ν.Δ. Τις έθετε εις το πυρ το εξώτερον.
Σήμερα τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές, όχι μόνον τις υπέγραψε και δη ως Πρωθυπουργός, αλλά αποδέχτηκε συγχρόνως και ένα υπερταμείο που θα διαχειρίζεται την Ελληνική περιουσία για 99 χρόνια.
Δεν μιλάμε για τα φληναφήματα περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, το μηδενικό αποτέλεσμα της οποίας όλοι υπέστημεν, από τα Capital controls κ.λ.π.
Μιλάμε για την επιβεβαίωση του κοψίματος του ΕΚΑΣ σε 450.000 οικογένειες, για τις αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη διατροφής με ΦΠΑ 25% για για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίον θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το κόψιμο των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ συντάξεων.
Και οι απάτες συνεχίζονται με την δαμόκλεια σπάθη του δημοσιονομικού «κόφτη» για τα εισοδήματα του Δημοσίου, που βεβαιώνει ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά ήδη εξαγγέλλουν επιβάρυνση φορολογίας στα καύσιμα από τον Οκτώβριο αντί του Φεβρουαρίου 2017, για να προλάβουν τον κόφτη που έρχεται το χειμώνα.
Αλλά δεν λείπουν και οι μικροαπάτες που μετατρέπουν στα λόγια το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης σε......Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μία γενικευμένη σύγχυση και προβολή ανικανότητας διέπει τις ημέρες και τα έργα της Κυβέρνησης. Φαίνεται να μην γνωρίζει την έννοια του Νόμου, την έννοια της προστασίας των συλλογικών αναγκών, της παραβίασης και προσβολής της ξένης ιδιοκτησίας που φθάνει μέχρι την έλλειψη προστασίας της Πανεπιστημιακής ιδιοκτησίας (Κρατική περιουσία) και του Πανεπιστημιακού ασύλου.
Μία υφέρπουσα ανευθυνότητα ποικιλμένη με ορατά στοιχεία ιδεοληπτικής παράνοιας διέπει τη λειτουργία της Κυβέρνησης.
Ηχηρά παραδείγματα του θέρους. Μία ΜΚΟ χούλιγκανς ονομαζόμενη NO Border Camp 2016, ήλθε κατά δόσεις από το εξωτερικό, κατόπιν προαγγελίας μάλιστα του γεγονότος και κατέλαβαν το προαύλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, όπως για κάθε εχέφρονα άνθρωπο ήταν αναμενόμενο κατέλαβαν Πανεπιστημιακές Σχολές, αφού έσπασαν πόρτες, παράθυρα και άλλα αντικείμενα μέσα στα γραφεία και στις αίθουσες διδασκαλίας και στη συνέχεια των επομένων ημερών επεξετάθησαν σε κατάληψη ορόφων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και κατέστρεψαν ότι υλικά βρήκαν μπροστά τους.
Εις όλην αυτήν την κόλαση της παρανομίας η Πολιτεία, που υποτίθεται ότι διασφαλίζει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, ήτο απούσα.
Και παρέμεινε απούσα παρ’ ότι ζήτησαν την παρέμβασή της και ο Πρύτανης του Αριστοτελείου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ιδού τώρα πως τρία κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούν τη δική τους παρανομία, δηλαδή της μη επέμβασης της Πολιτείας δια των νομίμων θεσμικών της οργάνων προς αποτροπήν του διαπραττομένου επί πολλές ημέρες εγκλήματος, που ρητά προβλέπεται από  το άρθρο 334 Ποιν. Κώδικα και προβλέπει φυλάκιση μέχρι ενός έτους  ή χρηματικής ποινή και όταν πρόκειται για δημόσιο χώρο ή χώρο Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π. επιβολή ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.
Ο βουλευτής και συντονιστής του μεταναστευτικού κ. Κυρίτσης (πρώην αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ) απαντά στην ερώτηση τι θα κάνει η Κυβέρνηση: «Στο βαθμό που δεν ενοχλούν την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, δεν υπάρχει κανένα θέμα».
Ο εν λόγω κύριος φαίνεται ότι δεν κατάλαβε τίποτε, ούτε ότι οι Πανεπιστημιακές Αρχές και για τον Δήμο ο Δήμαρχος, οι θεσμικά δηλαδή αρμόδιοι, εδήλωναν συνέχεια ότι δεν έχουν δώσει άδεια εισόδου στους Πανεπιστημιακούς χώρους και ότι είναι αδύνατον να διαχειριστούν την όλη κατάσταση. Ότι δηλαδή παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημίου, σαν μόνοι αρμόδιοι να αποφανθούν γι’ αυτό.
Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται, ότι τώρα είναι εξουσία και πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Και αποφάσεις που να προστατεύουν αξίες. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται στην απλοϊκότητα της αριστερής του παιδείας να θέλουν την στήριξη της «κινηματικής» λογικής, ενώ οι ίδιοι είναι εξουσία και η «κινηματική» στρέφεται κατ’ αυτών. Μπορεί να προσποιούνται ότι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά δεν μπορούν να αγνοούν άλλες αξίες που είναι υποχρεωμένοι να προστατεύσουν και να υπερασπισθούν, όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών, η απρόσκοπτη παροχή συλλογικών αγαθών, όπως τα Πανεπιστήμια, η εκπαίδευση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο σεβασμός των Νόμων.
Αλλά ο έτερος Κυβερνητικός, ο αναπληρωτής Υπουργός προστασίας του πολίτη, αποκλειστικά αρμόδιος για την επιβολή του Νόμου και την προστασία των αγαθών των πολιτών εδήλωσε τα ακόλουθα εξωφρενικά:
«Ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε: γι’ αυτόν των χώρο έπρεπε να έχουν πάρει άδεια. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Η χρήση των δημοσίων χώρων πρέπει να γίνεται με άδεια».
Ωραία, δεν υπήρχε άδεια, εζητήθη η παρέμβαση της Πολιτείας ο κ. Υπουργός δεν έδωσε την άδεια να επέμβει η Αστυνομία, όπως είχε εκ του Νόμου υποχρέωση και ποίον το επιμύθιον;
Λέγει ο Υπουργός με υπερηφάνεια: Η Αστυνομία «δεν πρέπει να επεμβαίνει, διότι προέχει η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης». Δηλαδή κατά τον κ. Υπουργό οι βανδαλισμοί στο Πανεπιστήμιο και το Δημαρχείο, οι επιθέσεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ακόμη και σε λεωφορεία της «γραμμής» δεν διετάραξαν την κοινωνική ειρήνη της πόλης.
Και ποια διάταξη του Νόμου ή του Συντάγματος λέγει ότι «η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης» είναι ανώτερη και υπεράνω των Νόμων;
Αυτή είναι η σταθερή προσπάθεια εγκατάστασης Συριζαϊικού Τύπου δημοκρατίας, με διαστρεβλώσεις των εννοιών, με παραποιήσεις των γεγονότων, με θρασύτατες επιθέσεις κατά των πολιτών που ζητούν την προστασία τους, όπως ο Πρύτανης, η Σύγκλητος και ο Δήμαρχος.
Γι’ αυτό και στο τέλος ο κ. Υπουργός κατέληξε ότι « τα πράγματα λύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο» συγχαίροντας την Αστυνομία (προφανώς τον εαυτό του) «γιατί κράτησε τη σωστή ισόρροπη στάση».
Δηλαδή συνεχάρη την Αστυνομία που δεν έκανε το καθήκον της από το Νόμο, γιατί τέτοιες εντολές έδωσε ο ίδιος.
Τέλος, εις το θέατρο αυτό του παραλόγου ενεφανίσθη και άλλη μία Αναπληρωτής Υπουργός, η της Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία υπεστήριξε για τις καταλήψεις ότι «όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο».
Δηλαδή, η κ. Υπουργός μη ευρισκόμενη σε νηφαλιότητα προτρέπει να καταλαμβάνεται δημόσιος χώρος, εάν δεν βρίσκεται, ήτοι εάν δεν τον παραχωρούν οι ιδιοκτήτες. Δηλαδή η Υπουργός συνιστά διάπραξη αξιοποίνων πράξεων. Προφανώς δεν το καταλαβαίνει. Γιατί ολοκληρώνει περαιτέρω ότι «προτιμά τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία ή στη Γερμανία.
Δηλαδή καλύτερα να έχουμε καταλήψεις εδώ και να μην έχουμε τα χειρότερα των άλλων χωρών, λες και στις άλλες χώρες δεν προηγήθηκαν οι καταλήψεις ή το επομένο βήμα των καταλήψεων αυτών δεν θα μας φέρει την τύχη και των Χωρών αυτών.
Εξ άλλου στις αρχές του Ποινικού Δικαίου γίνεται δεκτό ότι η σταθερή ατιμωρησία, οδηγεί στην ασυδοσία των δραστών και δεν ελέγχεται η περαιτέρω εγκληματική συμπεριφορά τους.
● Αυτή η ιδιότυπη άσκηση εξουσίας, δεν είναι τόσο ιδιότυπη και αθώα.
Είναι συνειδητή άσκηση υπονόμευσης των θεσμών στη διάβρωση των κοινώς παραδεδειγμένων αξιών και
●στην εγκαθίδρυση μιας νοσηρής και ανεύθυνης Αριστεράς, μιας εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης.

                                                                                                                               ΓΙΑΝ.ΚΟΣ