Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Α-ΛΑ ΣΥΡΙΖΑ



Σημασία δεν έχει τι λέει η λέξη, αλλά η χρήση που της κάνουμε, λέει κάποιος γλωσσολόγος, του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι. Έτσι η «σεισάχθια» του Σόλωνα αντί για την «χρεών αποκοπήν», έχει ταυτισθεί με την αναδιανομή του πλούτου.
Αναγκαστικά η μνήμη μου ανατρέχει στον αμίμητο Ελληνικό κινηματογράφο και στον αείμνηστο Φωτόπουλο, ο οποίος εξηγεi στην πιτσιρικαρία της Κατοχής το περιώνυμο «ΝΤΟΥ». Έλεγε ο ηθοποιός: «Δηλονότι το ΝΤΟΥ δεν είναι κλεψιά. Είναι περισυλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και διανομή σε κείνους που πεινάνε».
Στη σημερινή κρίση η Κυβέρνησή μας, εκπλήσσουσα πάντοτε με την αβρότητα των ενεργειών της και την εκχειλίζουσα Ευρωπαϊκής παιδείας νοητική έμπνευσή της, αποφάσισε τη σύγχρονη σεισάχθεια στον τόπο μας με το δικό της τρόπο. Αφού οι σοφοί εγκέφαλοί της ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να κάνουν «ΝΤΟΥ» στις περιουσίες και τα πορτοφόλια των πολιτών, καίτοι προσπάθησαν με διαδόσεις στοχευμένες και ημιεξαγγελίες να προετοιμάσουν επέμβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών και αφού για πρώτη φορά κατάλαβαν ότι εκείνος που απόκτησε περιουσία, δεν την προσφέρει εύκολα, απεφάσισαν να κτυπήσουν τη μεγάλη περιουσία, όποια και αν είναι, με τις δικές τους μεθόδους. Αφού ο μεγαλοεπιχειρηματίας τάδε, ο μεγαλοεφοπλιστής  τάδε, ο μεγαλοεργολάβος τάδε, δεν προσφέρουςν οικειοθελώς στην ανασύνταξη της οικονομίας που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη Κυβέρνηση, τότε θα εξαναγκαστούν προς τούτο.
Αναβίωσαν οι Μαρξιστικές και Σταλινικές ρίζες της. Εγώ είμαι το Κράτος, ως άλλος Λουδοβίκος, εγώ διαθέτω τα μέσα παραγωγής, ως γνήσιος Μαρξιστής, εγώ είμαι ο διαχειριστής της οικονομικής ζωής. Θα πάρω τα «δικαιώματά» μου στα χέρια μου και θα τους τα προσφέρω από την αρχή. Στενοχωρείτε πολύ, όμως, διότι δεν μπορεί να γίνει πιο «αποτελεσματικός». Έχει και τους Ευρωπαίους στο κεφάλι του.
Έχει, όμως και εξαιρετικούς συνεργάτες, δήθεν Πανεπιστημιακού επιπέδου, οι οποίοι θα συντρέξουν στην προετοιμασία και επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος και της μεθόδευσής του.
Το ερώτημα που ετέθη αποτελεί αυτόθροη συνέπεια των στρατηγικών στόχων της Κυβέρνησης. Και στρατηγικός στόχος είναι η δημιουργία Συριζαϊκού καθεστώτος. Τελείωσαν τα ψέματα. Αρκετά είπαμε. Τέρμα οι αυταπάτες. Αυτός ο αυτοενουχισμός κόστισε στην αριστερά μας.
Λοιπόν, ως ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αρχής γενομένης από το τηλεοπτικό πεδίο.
Έπειτα θέλουμε την επιβολή ισότητας σε όλους τους Έλληνες. Πρέπει να ανατρέψουμε το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πρέπει να τα πάρουμε από τους έχοντες και να υπερκεράσουμε τα πλεονάσματα των μνημονίων. Έτσι όλοι θα εξισωθούν και δεν θα κουνιέται κανένας στην πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση (στην πραγματικότητα δεύτερη φορά).
Έτσι βρέθηκε το Ινστιτούτο Φλωρεντίας, αναζητούντες πανεπιστημιακά Ινστιτούτα στη Μπολόνια, στη Νάπολη, στη Σικελία (είναι πολύ δραστήρια η Ιταλική Μαφία) και αλλού.
Πέραν των παρενεργειών της πρώτης προσπάθειας (καναλιών) οι έχοντες κατέθεσαν 246.000.000 ΕΥΡΩ.
Το ίδιο θα ακολουθήσει με τις άδειες δύο καπνοβιομηχανιών, δύο τσιμεντοβιομηχανιών, δύο βιομηχανιών μετάλλου, χαλκού και άλλων 500 ειδικοτήτων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Ακολουθούν χίλες ειδικότητες του Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκατό Επιχειρήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, δύο χιλιάδες επιχειρήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, οι αγροτικές επιχειρήσεις κατά είδος παραγωγής θα προσδιορίζονται σε δύο ανά Δήμο κάτων των 50 χιλιάδων κατοίκων κ.ο.κ., το ίδιο θα συμβεί και με τους φούρνους ανά Δήμο, με τις διάφορες αντιπροσωπείες κ.ο.κ.
Για τη λήψη των αδειών αυτών μέσα σε ένα χρόνο η Κυβέρνηση θάχει ξεπεράσει τα πλεονάσματα της Τρόϊκας τουλάχιστον τρεις φορές και θα έχει στα χέρια της την παραγωγή και το εμπορικό και βιομηχανικό δυναμικό της χώρας.
Και ας έλθουν οι Ευρωπαίοι να κουνηθούν. Η σεισάχθεια της σύγχρονης Ελλάδας θα έχει συντελεστεί. Ο Σόλων θα χαθεί από τις δέλτους της Ιστορίας.
Ειρωνεία θα μου πείτε όλα αυτά. Αλλά κράτησα κάτι αιχμηρό, με την απαραίτητη ειρωνεία του Γιώργου Βέλτσου ότι η στιγμή της πραγματοποίησης της ειρωνείας δεν χάνεται ποτέ.
«Δεν θα εκπλαγώ αν το αναπτυξιακό στοίχημα του Τσίπρα ενταχθεί σ’ έναν μελλοντικό κομμουνισμό με κινεζικό αποτύπωμα, όπως η μάρκα ποδηλάτου που του δωρήθηκε με νόημα....».
Σύντροφοι αργήσατε. Ξεκινάτε έστω και καθυστερημένα.


                                              ΓΙΑΝ.ΚΟΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Συνειδητή ή από άγνοια η εξαπάτηση;



          Ο κ. Τσίπρας κατέλαβε την εξουσία εξαπατώντας τον Λαό με ψέματα και υποσχέσεις.  Το 4% του κόμματός του το έκανε 37%  και βρίσκοντας έναν πρόθυμο ηγέτη,  ερωτευμένο με την εξουσία, έγινε κυβέρνηση.
 Ο ίδιος, νέος, αλώβητος, χαρισματικός, άφθαρτος, λαϊκός, και προερχόμενος από μη πολιτικό τζάκι  και με  αριστερή κουλτούρα , αναρριχήθηκε στην εξουσία κουβαλώντας μαζί του το πλέον φθαρμένο και σκληρό ΠΑΣΟΚ. Δημιούργησε διλήμματα στον ψηφοφόρο, που αηδιασμένος από τον κατήφορο που διάνοιξαν αναλογικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι αποφασιστικό, πατριωτικό.
          Η υπερηφάνεια, η κοινωνική δικαιοσύνη, η δίκαιη κατανομή του εισοδήματος η Εθνική Ανεξαρτησία, σε τόσο λίγο χρόνο αποδείχτηκαν συνθήματα, σκέτος βερμπαλισμός και αντικαταστάθηκαν από τον νεποτισμό, την άτακτη υποχώρηση, την υποτέλεια, την υποταγή την ταπείνωση. Ο λαϊκισμός στην κορύφωσή του.
          Είναι βέβαιο ότι και να θέλει δεν μπορεί να ξεφύγει, όχι μόνο γιατί κινείται μέσα σε μια νοοτροπία αριστερίστικης σκέψης, αλλά και γιατί είναι τόσο απλωμένες οι καθημερινές αντιφάσεις των στελεχών του που δεν συμμαζεύονται.
          Και είναι αντιφάσεις ουσιαστικές που πυροβολούν και γκρεμίζουν όσα προσπαθεί να οικοδομήσει ο ίδιος, κινούμενος πάντα στην θολούρα και τι ψεύδος.
          Οι προηγούμενες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν αναλογικά μέγιστο ποσοστό ευθύνης για το κατάντημα της χώρας, δεν φαίνεται να δίνουν σχετικές λύσεις και το μόνο που βεβαιώνουν είναι ότι θα διαχειριστούν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, σωριασμένη πείρα και σύνεση, όλα τα εκκρεμή εθνικά και οικονομικά θέματα. Χρειάζεται περισσότερη πειστικότητα λιγότερα λόγια χειροπιαστές αποδείξεις.
          Στο ερώτημα «εμείς τα κάναμε όλα καλλίτερα» έρχεται η αποστομωτική απάντηση: ήσασταν και δεν κάνατε τίποτα.
          Ο εχθρός της Κυβέρνησης είναι τα επαναλαμβανόμενα ψέματα, οι οικονομικές εξαγγελίες, οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές οι φρούδες ελπίδες.
          Και το θέμα είναι: συνειδητά ο πρωθυπουργός εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό, ή δεν ήξερε. Γιατί αν δεν ήξερε, μπορεί άνετα να ζητήσει συγγνώμη και να κοιτάξει μπροστά.
          Ας αφήσει το χτες που πέρασε με όποια κακά παρήγαγε αποτελέσματα. Ας κοιτάξει το σήμερα που ο κόσμος αναστενάζει κι ας δώσει, αν μπορεί, μια ελπίδα για το αύριο.
          Η μέχρι τώρα ακολουθητέα πολιτική, δείχνει ότι: ο πρωθυπουργός συνειδητά εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό.
          Ο τελευταίος, όταν έρθει η ώρα, ας μετρήσει τις συνέπειές του κι ας αναλογιστεί τις ευθύνες του.
          Ακόμη πρέπει: οι αρχηγίσκοι, οι βαρόνοι και οι αντιρρησίες να καταπνίξουν τα απωθημένα τους, να πειθαρχήσουν στην ενιαία γραμμή, να ξυπνήσουν την «ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ» και να αφήσουν περιθώρια αναπνοής στην παράταξη.

                                                                                                      Χ. Κ.