Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ


·           Όλος ο Λαός του Ζωγράφου ήθελε το μεγάλο Άλσος της Πόλης για την αναψυχή και τη χρεία του.
·           Κανένας δεν τολμούσε να το απαλλοτριώσει.
·           Όλοι τους ήταν μόνο λόγια.
·           Ένας τόλμησε και έκανε πράξη την απόκτησή του με απαλλοτρίωση.
·           Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
·           Έκανε απαλλοτριώσεις για να αποκτήσει ο Λαός το κτήμα Ζωγράφου και να εξασφαλίσει το πράσινο δύο φορές:
·           Το 1973-74 και το 2004.
·           Και τις δύο φορές εξασφάλισε και τα χρηματικά μέσα για την αποζημίωσή του.
·           Έτσι υποχρεώνει ο Νόμος.
·           Την πρώτη φορά οι διάδοχοί του έκαναν συμβιβασμό και άφησαν δέκα στρέμματα στους Ζωγραφαίους και τις βίλλες τους.
·           Τη δεύτερη φορά πρόλαβε ο ΚΑΖΑΚΟΣ τις δικαστικές αποφάσεις (ΣτΕ) για την απόρριψη της απαλλοτρίωσης των ισχυρών και πέτυχε την αγορά τους.
·           Μαζί του τότε και η πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης.
·           Για την αγορά αυτή εξασφάλισε δάνειο με τη συναίνεση της πλειοψηφίας της τότε αντιπολίτευσης.
·           Το Δάνειο το πήρε από μία Αυστριακή Τράπεζα, που ανήκει στην ιδιοκτησία του Αυστριακού Δημοσίου.
·           Η Τράπεζα έδωσε 25.000.000 ΕΥΡΩ.
·           Με ιδανικούς όρους δανεισμού.
·           Επιτόκιο 1,7%, για 25 χρόνια, με πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και χωρίς καμία εγγύηση, δηλαδή χωρίς υποθήκες, προσημειώσεις, εκχωρήσεις ποσών από τους ΚΑΠ κ.λ.π.
·           Τα λεφτά, όμως, δεν έφταναν, γιατί οι ορκωτοί εκτιμητές που βάζει με τη Νομοθεσία του το Ελληνικό Κράτος, όρισαν την αξία όλου του κτήματος Ζωγράφου σε 39.000.000 ΕΥΡΩ περίπου.
·           Έπρεπε, όμως, να σωθεί το κτήμα, να μην ανοικοδομηθεί, γιατί οι Ζωγραφαίοι είχαν πάρει ήδη άδεια ανοικοδόμησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για οκτώ μεγαθήρια των 27 μέτρων ύψους.
·           Τότε ο Δήμαρχος ΚΑΖΑΚΟΣ με το Δημοτικό του Συμβούλιο και την πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης αποφάσισαν και πήραν το μισό κτήμα και
·           ΜΑΛΙΣΤΑ από δύο μέτρα από την επιφάνειά του και ΑΝΩ (με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας)
·           ώστε να αποκλειστεί στο μέλλον η ανοικοδόμησή του και να εξασφαλισθεί η φύτευσή του και η ανάπτυξή του σε ΠΡΑΣΙΝΟ.
·           Για το κτήμα αυτό έδωσαν 19.400.000 ΕΥΡΩ και η δανείστρια Αυστριακή τράπεζα τα έστειλε απ’ ευθείας στους πωλητές Ζωγραφαίους στην Τράπεζά τους.
·           Για το υπόλοιπο των 5.600.000 ΕΥΡΩ που περίσσεψε ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ, με συμφωνία και της αντιπολίτευσης, ΟΛΑ τα υπάρχοντα από πολλών ετών δάνεια του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
·           Κατευθείαν από Τράπεζα στο Τ.Π. και Δ.
·           Έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Η συνωμοσία των απίστων

·           Πολλοί μικρόψυχοι ζήλεψαν την επιτυχία του Δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ και την αγαστή συνεργασία των εκπροσώπων της Πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
·           Έτσι, μόλις ήρθαν στην εξουσία άρχισαν να ψάχνουν να βρουν ελαττώματα στη σύμβαση του Δανείου, με το οποίο ο Δήμος απέκτησε τη βίλλα και την περιοχή της (10 στρέμματα)
·           Δηλαδή τι έκαναν και κάνουν στην πραγματικότητα;
·           Να βρουν τρόπους να ακυρώσουν την πώληση της βίλλας, να την επιστρέψουν στους Ζωγραφαίους και να σβήσουν το όνειρο των κατοίκων των τελευταίων 80 ετών.
·           Έψαξαν – έψαξαν αλλά δεν βρήκαν τίποτε.
·           Γι’ αυτό στάθηκαν στο ότι η σύμβαση του δανείου δεν είχε περάσει προσυμβατικό  έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
·           Τους εξήγησε ο ΚΑΖΑΚΟΣ στο Δημ. Συμβούλιο, ότι οι ξένοι Τραπεζίτες δεν ήθελαν να περάσει από εκεί, γιατί η Κοινοτική Οδηγία 2004, δεν το απαιτούσε.
·           Αυτοί ακολουθούσαν την άποψη του Κοινοτικού δικαίου για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές με τους Ευρωπαΐους.
·           Στο εσωτερικό υπήρχε μία νομική διχογνωμία. Άλλοι λένε ΝΑΙ, άλλοι ΟΧΙ. Υπάρχει και εκκρεμής δικαστική διευθέτηση του θέματος.
·           Αυτή η οριστική απόφαση που έκανε τομή και προσδιόρισε το ρόλο του Κοινοτικού Δικαίου, το ρόλο του εσωτερικού δικαίου, σε σχέση με τον προσυμβατικό έλεγχο, βγήκε στις 29-2-2008 (51/08).
·           Ο Δήμαρχος ΚΑΖΑΚΟΣ, όμως, έπρεπε να πάρει απόφαση τον Αύγουστο του 2007.
·           Προτίμησε να πάρει τα εκατομμύρια, να αγοράσει το κτήμα Ζωγράφου και να εξοφλήσει ΟΛΑ τα παλιά και υψηλότοκα δάνεια του Δήμου
·           και να αφήσει στις νομικές αμφιβολίες τους συνεχώς και αστόχως διαβουλευόμενους.
·           H παροιμια του Λαού μας, λέει, ότι σε κάποιον του χάριζαν ένα γάιδαρο κι εκείνος τον κοίταζε στα δόντια.
·           Όταν ήρθε η καταβολή των ενδιαμέσων τόκων, τότε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να εγκρίνει την εκταμίευση των τόκων, επέμεινε στον προσυμβατικό έλεγχο (2009).
·           Τότε οι Αυστριακοί και ο Δήμαρχος πήγαν στην πολιτική εξουσία για διευθέτηση του θέματος.
·           Η πολιτική εξουσία, αφού μελέτησε την υπόθεση με τους Νομικούς Συμβούλους του Ν.Σ.Κ. έκρινε ότι με μία μικρή προσθήκη σε προσεχές νομοθέτημα, η εκταμίευση ήταν δυνατή.
·           Η προσθήκη αυτή ετοιμάσθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Ν.Σ.Κ. για το προσεχές νομοθέτημα – Σεπτέμβριος 2009.
·           Προκηρύχθηκαν εκλογές, άλλαξε η Κυβέρνηση, ο νέος Υπουργός κ. Ραγκούσης,
                           παρά τις ίδιες εισηγήσεις του Ν.Σ.Κ.
ü  δεν δέχθηκε να τεθεί η παραπάνω προσθήκη που έλυνε το θέμα,
ü  δεν δέχθηκε ούτε όταν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ζήτησε το ίδιο πιεζόμενος από το Υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας,
ü  κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι οι Αυστριακοί δεν ενδιαφέρονται για τις τυπικές, γραφειοκρατικές Ελληνικές διαδικασίες και για να βρουν το δίκιο τους προσέφυγαν στους Ευρωπαίους (Ε.Κ.Τ.), πράγμα που έλεγαν από τότε.
·           Τέλος είναι ψευδής η παραπληροφόρηση του κ. Ραγκούση, ο οποίος ισχυρίσθηκε σε δήλωσή του ότι «ορισμένοι Δήμαρχοι πριν τον Καλλικράτη, είχαν τη δυνατότητα να συνάπτουν παράνομα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια είχαν το θράσος να ζητούν από την Κυβέρνηση και τη Βουλή να τα ξεπλύνουν με νόμο».
·           Διότι το δάνειο του Δήμου Ζωγράφου είναι νόμιμο, έχει εγκριθεί από όλες τις υπερκείμενες Αρχές του Δήμου (Περιφέρεια κ.λ.π.) και ειδικά από την Εξ Υπουργών Οικονομική Επιτροπή και γι’ αυτό:
·           διαψεύδονται για άλλη μία φορά οι σκευωροί της Κυβερνητικής Πολιτικής ότι δήθεν η Κυβέρνηση δεν γνώριζε το δάνειο.
·           Αλλά η ύπαρξή του είχε γνωστοποιηθεί από τις αρχές του έτους στο Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών και με έγγραφο του Δήμου Ζωγράφου, σε απάντηση ερωτήματος των Υπουργείων.
·           Είναι περιττό να πούμε ότι το δάνειο αυτό του Δήμου μας, δεν είχε καμία σχέση ούτε συζητήθηκε στο Δ.Ν.Τ., ούτε είχε την εγγύηση του Δημοσίου, ώστε να ενδιαφέρει το χρέος της χώρας.
·           Όλα τα θεατρικά των τελευταίων ημερών αποτελούν σκοτεινές συλλήψεις των γνωστών κέντρων παραπληροφόρησης που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στα Μ.Μ.Ε.
·           Με τις ενέργειες αυτές, ο τ. Δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ωφέλησε πολλαπλώς την πόλη του Ζωγράφου, αύξησε την περιουσία της και τους χώρους πρασίνου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι συνεργάτες του στη ΔΑΔΑ είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και καμία κακότητα, εμπάθεια και κακοήθεια δεν πρόκειται να το μειώσει.

      Ιούλιος 2011
Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ