Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ



            Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, καυχήθηκε στη Ρωσία ότι είναι ο μοναδικός ηγέτης που έχει μπει στα πιο σημαντικά φόρα του κόσμου... χωρίς γραβάτα! Και ότι αυτό, το θεωρεί ...κατάκτηση.
            Νομίζω ότι μια τέτοια καυχησιά, δεν συνιστά έναν σοβαρό πολιτικό ηγέτη και μάλιστα σε σοβαρή αποστολή της πατρίδας του. Προβάλλει ανόητα την επιτήδευση ενός ανοιχτού πουκάμισου, ενώ ο κόσμος και τα διεθνή φόρα έχουν υποστεί και ανεχθεί ένα σωρό εκκεντρικότητες.
            Αλλά ούτε κατάκτηση αποτελεί. Διότι πριν απ' αυτόν, πολλοί ηγέτες, χωρίς γραβάτες, αλλά με τις δικές τους ενδυμασίες, τοπικές ή επαναστατικές είχαν κάνει τέτοιες "κατακτήσεις".
            Τι να πούμε για τον Καντάφι που όχι μόνο επισκέφθηκε αγραβάτωτος όλα τα φόρα του κόσμου, αλλά στρατοπέδευσε με τη θερμαινόμενη βεδουϊνική σκηνή του, στο προαύλιο του μεγάρου των Ηλυσίων του Σαρκοζί!
            Το ίδιο ισχύει και για τον Φιντέλ Κάστρο στη Γ. Συνέλευση του ΟΗΕ (1960), όπως και για τον Τσε Γκεβάρα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ (1964).
            Το ίδιο πολύ παλιότερα είχε συμβεί στη Συνδιάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού (1918-1919) όταν ο βασιλιάς Νικόλαος του Μαυροβουνίου εμφανίστηκε με τη στολή βαλκάνιου αρματολού-κλέφτη μαζί!!!
            Κανένας τους ποτέ δεν το θεώρησε επίτευγμα.
            Έτσι, όμως, ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για αντισυστημική συμπεριφορά, αλλά: για επιτηδευμένη ενδυματολογική έλλειψη γραβάτας, την οποία θέλησε να προβάλει στη θέα του ανοικτού του πουκάμισου.
                                                Για μιας πεντάρας νιάτα,
                                                  πούλησε τη γραβάτα...
                                        
                                                                                                  ΓΙΑΝ.ΚΟΣ