Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Η '' ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ'' ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Ο κ. Ερντογάν, επικαλείται σε κάθε ευκαιρία τη '' Γαλάζια Πατρίδα'' του, το επαναλαμβάνει συχνά, προφανώς για να το πιστέψει και ο ίδιος!

   Διότι γνωρίζει καλά, ότι η Γαλάζια αυτή Πατρίδα, δεν είναι άλλη από τη Μικρά Ασία, πάνω στην οποία ο Ελληνισμός έχει στήσει επάνω της τρεις αυτοκρατορίες, για πάνω από είκοσι αιώνες ( εποχή Μεγάλου Αλεξάνδρου- Ελληνιστική Εποχή- Ελληνορωμαϊκή Εποχή- Βυζαντινή Εποχή), τότε που δεν υπήρξε στον ορίζοντα Τουρκικό Έθνος.

   Η Ελληνομάθεια, ο τρόπος ζωής των Ελλήνων και η Γλώσσα η Ελληνική ήταν η καθομιλούμενη και στους οκτώ τελευταίους αιώνες ήταν η επίσημη γλώσσα του Βυζαντίου!

   Σήμερα, όπου και αν σκάψεις στη Μικρά Ασία, ξεφυτρώνουν από τη γαστέρα της γης Ελληνικά αγάλματα, νομίσματα με τον Ποσειδώνα, επιγραφές, ναοί , θέατρα Ελληνικά και Ελληνορωμαϊκά, που φέρνουν στην όψη τους την άχνα του χρόνου και το κλέος του Ελληνισμού.

   Στην Πέργαμο και στην Έφεσο που έχω πάει, οι ξεναγοί, έχοντες εντολή να παραποιήσουν την ιστορία, ισχυρίζονται ότι αυτά τα αρχαία αρχιτεκτονήματα είναι των............  προγόνων τους!

   Και όταν τους ρωτάει ποιοί είναι αυτοί οι πρόγονοί τους, τότε μπλέκουν τον Όμηρο και τον αντιπαραβάλουν με τον..........Ομέρ Βρυώνη.

Όταν δεν τους θυμίζεις ότι μετά το 1400 μ.χ. ήλθαν οι Σελτζούκοι Τούρκοι στα εδάφη αυτά, τότε ψελλίζουν ακατάληπτες λέξεις, ενώ οι παριστάμενοι Ευρωπαίοι, Κινέζοι κ.λ.π. Χαμογελούν με αποδοκιμαστικό νόημα.

   Αλλά το προπαγανδιστικό αυτό χόρτο, πιάνει στους Ανατολίτες, που δεν τους ενδιαφέρει να ερευνήσουν.

   Η κατακτημένη από τη βαρβαρότητα '' Γαλάζια Πατρίδα'' είναι η Πατρίδα του κοσμοπολίτικου Ελληνισμού και κάποια φορά πρέπει να απαντηθεί και αυτή η θρασύτητα.

   Ήδη προχθές ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θύμισε στον κ. Ερντογάν ότι η πόλη της Αγίας Σοφίας λέγεται Κωνσταντινούπολη και δεν την ίδρυσαν οι Τούρκοι.

   Ο κ. Δένδιας έκανε την αρχή. Μετά από δεκαετίες ψοφοδεούς λεκτικού κατευνασμού, που αποθράσυνε τους γείτονες, είναι καιρός να απαντάμε ευθέως στις προκλήσεις.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ