Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συνεδρίαση 07/02/2011

ΠΡΩΤΟΝ:
Θέμα τρίτο ήταν ο διορισμός μελών του Δ.Σ. της Κοινωφελούς εταιρείας (ΚΕΔΗΖ).
Δεν υπήρχε εισήγηση προ τριών ημερών, όπως ρητά ορίζει ο Νόμος και ο Κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ.
Ρητά ορίζεται ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν συζητείται το θέμα και επανέρχεται με εισήγηση.
Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. «πρωτοτύπησαν» εις βάρος του Νόμου.
Είπαν ότι όταν υπάρχει προφορική εισήγηση (που θα την έκαναν στη συνέχεια) δεν απαιτείται εισήγηση.
Και ρώτησε προκλητικά ο Πρόεδρος:
«Πες τε μου που το λέει ο Νόμος».
Του παρατηρήθηκε από τη ΔΑΔΑ ότι ο Νόμος λέει ρητά και θέλει έγγραφη εισήγηση και όταν έτσι αποκλείεται κάθε άλλη εκδοχή.
Οι διατάξεις αυτές έχουν ορισθεί για να είναι ενημερωμένοι και να προετοιμαστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τα θέματα που συζητούνται. Αλλιώς υπάρχει αδιαφάνεια.
Αυτό γίνεται από συστάσεως των Δημοτικών Συμβουλίων. Τέτοια αυθαιρεσία δεν θα βρείτε σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο του κόσμου.
Το Δ.Σ. του κυρίου Καλλίρη πάει για ΓΚΙΝΕΣ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Η θητεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΖ δεν έχει λήξει. Θα μπορούσε να την λήξει εάν είχε αποφασίσει και δηλώσει αμετάκλητα ότι θα την διατηρήσει κατά τις ενοποιήσεις των Νομικών Προσώπων που προβλέπει ο Καλλικράτης.
Αντίθετα, ο κύριος Δήμαρχος στα προηγούμενα συμβούλια έχει δηλώσει ότι δεν θα την διατηρήσει, αλλά θα δημιουργηθούν ΔΥΟ Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης (ο οποίος προβλέπει ακόμη αντί δύο Ν.Π.Δ.Δ., ένα Ν.Π.Δ.Δ. και μία Κοινωφελή Επιχείρηση).
Αφού, λοιπόν, θα δημιουργηθούν ΔΥΟ Ν.Π.Δ.Δ. η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΗΖ) αναμένει την ενοποίησή της και «η θητεία των μελών των Δ.Σ. των νομικών προσώπων που περιέρχονται στο νέο δήμο» παρατείνεται α υ τ ο δ ι κ α ί ω ς μέχρι τη δημοσίευση και στο ΦΕΚ της απόφασης ενοποίησης (αρθ.103, § 4 του Καλλικράτη).
Σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο νέος δήμος θεωρείται ο Καλλικρατικός Δήμος είτε από ενοποίηση είτε όχι και νομικά πρόσωπα θεωρούνται και τα Δημοσίου Δικαίου και τα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως είναι η ΚΕΔΗΖ.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε απόφαση αυθαίρετα και με κάθε έλλειψη σεβασμού στο Νόμο και στην κοινή λογική.
Η αποθέωση της αυθαιρεσίας συνεχίζεται.

ΤΡΙΤΟΝ:
Δεύτερο θέμα ήταν η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, για τον έλεγχο αιτήσεων, δημοτών που δικαιούνται μειώσεις κατά 50% των δημοτικών τελών (αρθ.202 του Ν.3463/2006).
Μεταξύ των δικαιούχων που ανέφερε η εισήγηση ήταν και μια κατηγορία που έγραφε:
«Άπορους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη την οικογενειακή κατάσταση της υγείας τους, τη δυνατότητα παροχής εργασίας».
Επισημάνθηκε από τη ΔΑΔΑ ότι αυτή η γενικότητα και αοριστία, χωρίς ιδιαίτερο προσδιορισμό της απορίας, της οικογενειακής κατάστασης καθενός και της έννοιας της δυνατότητας παροχής εργασίας, ανοίγει στάδιο δόξης λαμπρό για αυθαιρεσίες και αδιαφάνεια.
Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν ειδικότεροι και συγκεκριμένοι προσδιορισμοί των όρων και καταστάσεων αυτών.
Η πλειοψηφία του κυρίου Καλλίρη, όρμηξε ακάθεκτη στα…προαποφασισθέντα.
Αρχή άνδρα δείκνυσι.

ΤΕΤΑΡΤΟ:
Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, άκουσαν με…μεγάλη προσοχή το λίβελλο και χυδαιολογίες που εξέπεμψε ένας δημοτικός τους σύμβουλος προσωπικά κατά του τέως Δημάρχου και επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης κυρίου Γιάννη Καζάκου.
Και δεν επρόκειτο περί στιγμιαίας έκφρασης, αλλά χυδαιολογίες πέραν του πεντάλεπτου, την οποία ο εν λόγω «κύριος» την…διάβαζε από χειρόγραφο που είχε μπροστά του.
Δηλαδή πρόκειται για μία προετοιμασμένη ανοίκεια, αισχρή και απαδούσα στα κοινά δημοτικά και πολιτικά ήθη ενέργεια με την οποία χρεώνεται προσωπικά ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος τον άφησε να…ολοκληρώσει το…θεάρεστο έργο του, ενώ είχε υποχρέωση από το Νόμο και τον Κανονισμό του Δ.Σ. να το διακόψει αμέσως.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΖΑΚΟΥ

Αφού ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος άκουσε τον οχετό  του εν λόγω συμβούλου, σηκώθηκε με ολύμπια αταραξία και ζήτησε το λόγο επί προσωπικού θέματος:
Και ιδού τι είπε:
Κύριε Πρόεδρε, πως λέγεται ο προλαλήσας κύριος;
Ο Πρόεδρος βρέθηκε σε αμηχανία, δεν ήξερε που το πήγαινε ο κύριος Καζάκος και είπε:
Να ρωτήσουμε την…Γραμματέα του Δ.Σ.
Η Γραμματέας του Δ.Σ. είπε: Καλιακάτσος.
Και ο Γιάννης Καζάκος αποκρίθηκε: Α, τότε δεν έχει σημασία.
Μέσα στην θυμηδία του Δ.Σ.