Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

AΔΙΑΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Με προκήρυξη της Παρασκευής το βράδυ (11-2-2011) ο κ. Δήμαρχος Ζωγράφου γνωστοποίησε την προβλεπόμενη από το Νόμο θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη».
Η προκήρυξη γενική και με απροσδιόριστα ειδικά προσόντα των υποψηφίων δεν πείθει ότι γίνεται, για την ανεύρεση του καλύτερου υπερασπιστή του Δημότη.
Αντίθετα, ο όρος ότι οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν έως την συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της 18-2-2011 ενώπιον του Δημοτικού  Συμβουλίου, το οποίον και στη συνεδρία αυτή θα εκλέξει τον «Συμπαραστάτη», αποκλείουν κάθε προυπόθεση διαφάνειας, ελέγχου και αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, περιορισμένο χρόνο ενημέρωσης ευρέος φάσματος πολιτών που διαθέτουν πραγματικά προσόντα (μόνον πέντε εργάσιμες ημέρες) και φαίνεται να επιβεβαιώνουν προειλημμένη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου για εκπλήρωση συμφωνιών προεκλογικών με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι φαίνεται ότι η αποτυχούσα κυρία του συνδιασμού Καφατσάκη (κρατικοδίαιτη δικηγόρος ΕΥΔΑΠ) με την ψήφο του άνω συνδυασμού θα υπερκαλύψει την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία του Νόμου.
Ευχόμαστε να μην βγούμε αληθινοί.

ΑΓΝΟΙΑ  Ή  ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ

Στην  συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της 24-1-2011 κατά την παράσταση Επιτροπών  κατοίκων, ο κ. Δήμαρχος ρωτήθηκε από δημότη: τι είναι εκείνα τα κάγκελα που έχουν περιφράξει ένα τμήμα της πλατείας Τερζάκη, πάνω από την είσοδο του γκαράζ.
Και ο κος Δήμαρχος απάντησε στο εμβρόντητο ακροατήριο:
«Και εμείς ρωτάμε να μάθουμε τι είναι αυτά, αλλά κανένας δεν μας είπε μέχρι τώρα».
Και όμως, πρόκειται για κατασκευή και εγκατάσταση, νέας παιδικής χαράς, ύστερα από Δημόσιο διαγωνισμό, έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος Δ.Ε. που εκτελεί το έργο, έχουν οριστεί επιβλέποντες μηχανικοί από την Τεχνική Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι ευρύτατα γνωστό στις Υπηρεσίες το Έργο.
Επομένως ή το αγνοούσε παντελώς ο Κος Δήμαρχος ( διότι είναι έργο Καζάκου) ή απέκρυψε την αλήθεια.
Αυτή όμως η συμπεριφορά τι δείχνει;