Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η ΔΑΔΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ


·      Η Κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έδωσε πολιτική λύση στην πληρωμή του Δανείου των 25.000.000 ΕΥΡΩ της KOMMUNAL CREDIT INTERNATIONAL BANK της Βιέννης.
·      Εμείς είχαμε τονίσει επανειλημμένα και είχαμε εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία του τόπου και την προηγούμενη της ΔΝ.Δ. και τη σημερινή του ΠΑΣΟΚ, με Υπομνήματά μας και παραστάσεις μας, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για την επίτευξη της εκταμίευσης των δόσεων του δανείου.
·      Η λύση συνίστατο στην προσθήκη παραγράφου σε διάταγμα νομοθετικού περιεχομένου με την οποία να αίρονται τα κωλύματα της εκταμίευσης.
·      Με την τωρινή πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, εδόθη ακόμη καλύτερη λύση για την εκταμίευση. Ανέλαβε το ίδιο το Δημόσιο το δάνειο, το οποίο θα πληρώσει απ’ ευθείας στην Αυστριακή Τράπεζα. Και αυτό χωρίς να υπάρχει για το δάνειο εγγύηση προηγούμενη του Κράτους.
·      Η λύση είναι θετική και κατ’ αρχήν χαιρετίζουμε τη λύση και συγχαίρουμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τη θαρραλέα πρωτοβουλία του.
·      Το δάνειο, βέβαια, που ανέλαβε να πληρώσει το Δημόσιο, θα παρακρατηθεί από το Δήμο και μάλιστα από τα ποσά που θα παίρναμε από τους ΚΑΠ.
·      Θα ακολουθήσει συμφωνία Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο καταβολής, δηλαδή δόσεις, χρόνους και τυχόν λοιπούς όρους.
     Δεν γνωρίζουμε ακόμη, πως θα αποπληρώσει το δάνειο στην Αυστριακή Τράπεζα το Δημόσιο. Θα τηρήσει τους όρους του συμβολαίου με το επιτόκιο που προβλέπεται ή θα το εξοφλήσει με μια καταβολή, οπότε θα αφαιρεθούν οι προβλεπόμενοι τόκοι;
·      Σε όλες αυτές τις εκδοχές, ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος να προτείνει τις δικές του πλέον συμφέρουσες λύσεις.
·      Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στην αμέριστη συμπαράστασή μας.
·      Εδώ, βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε πόσο εύκολη ήταν η λύση του θέματος, με πόση ομαλότητα έγινε και χωρίς καμία περαιτέρω πολιτική ή οικονομική ανατάραξη, από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έναντι της προηγούμενης 12μηνης δυστοκίας, απραξίας και αφασίας, στην οποία είχε περιπέσει το άνω Υπουργείο από έναν άλλον – μακαρία τη λήξη του – Υπουργό Εσωτερικών.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΔΑ