Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η μόνη σίγουρη λύση


¨ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ¨  -  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

            Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κομματική παράταξη, η οποία έχει κάποιες συντεταγμένες δομές και κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Έχει εσωτερικές διαφωνίες επί της στρατηγικής του Κόμματος,  επί του νομίσματος, επί της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, επί της οικονομικής πολιτικής κ.λ.π.
           Στις σημερινές συγκυρίες των εκλογικών αναμετρήσεων, έχει βάλει τον πήχυ ψηλά, στο επίπεδο δημιουργικών προτεραιοτήτων, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό την πτώση της Κυβέρνησης, Έτσι νομίζει.
           Από την άλλη υπάρχουν όλες οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν ξεκάθαρο πρόγραμμα για την Ευρώπη, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Φιλελεύθερη Οικονομία, και γενικότερο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό που δεν έχει καμιά  σχέση με τις ενστάσεις, επιφυλάξεις και αποκηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
        Ακόμη υπάρχει η Κυβερνητική πλευρά η οποία οδεύει τη χώρα σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να τη βγάλει από το αδιέξοδο της κρίσης.
        Το χρέος της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμο, αλλά η επιτυχής οικονομική πορεία  μέχρι τώρα και οι προτάσεις που γίνονται για το άμεσο μέλλον, φαίνεται ότι πλησιάζουν στην πραγματική ελάφρυνση του χρέους, ώστε στα επόμενα βήματα να γίνει βιώσιμο.
          Στην κρίσιμη αυτή ώρα δεν έχει σημασία πότε και πόση θα είναι η επιτυχία της Κυβερνητικής προσπάθειας. 
Αυτή τη  στιγμή  σημασία έχει η σταθεροποίηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας, γεγονός που θέλουν δημοσκοπικά και το 70% των πολιτών.  Βεβαίως τούτο επιδιώκουν πρωτίστως οι Κυβερνητικοί εταίροι.
         Αλλά, Κυβερνητική σταθερότητα ή ανατροπή δια των Δημοτικών και Ευρωπαϊκών εκλογών δεν νοείται.
          Οι κ.κ. Καλλίρης και Πέττας, τυπικά και ουσιαστικά πιστεύουμε ότι ανήκουν στους εταίρους της Κυβερνητικής διοίκησης. Ή τουλάχιστον δεν ανήκουν σε καμιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
          Η πρότασή τους να ψηφισθεί η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφατσάκη, είναι εντελώς αντιφατική με την κομματική – πολιτική τους θέση και παντελώς ανατιολόγητη.
              Διότι δεν μπορούν να λένε από τη μια μεριά ότι στηρίζουμε την Κυβέρνηση και από την άλλη στηρίζουμε την Αντιπολίτευση της Κυβέρνησης.
            Διότι δεν μπορούν ως αιτιολογία να λένε ότι καταδικάζω  την Κυβέρνηση επειδή δεν μου αρέσει ο αντίπαλος του ¨άλλου¨ συνδυασμού.
          Αλλά οι θέσεις αυτές δεν έχουν και ηθικό περιεχόμενο, διότι οι κύριοι αυτοί κατέβηκαν ως υποψήφιοι υ π ε ρ κ ο μ μ α τ ι κ ο ί και περιέλαβαν στα ψηφοδέλτια τους πλείστους υποψηφίους οι οποίοι στηρίζουν την Κυβέρνηση και τη συνοχή της.
         Αυτούς τώρα, τους πέταξαν έξω; Δεν υπολογίζουν την πολιτική τους οντότητα, τις πολιτικές τους επιλογές, την εργασία τους και τη συνεισφορά τους στον εκλογικό τους αγώνα;
         Φαίνεται καθαρά ότι αυτούς απλά τους χρησιμοποίησαν και τώρα που δεν τους έχουν ανάγκη τους πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα.
         Αυτή, όμως, η συμπεριφορά δεν συνιστά πολιτική παρουσία με εδραίες θέσεις πολιτικής και ηθικό έρεισμα. Δηλαδή δεν αποτελεί ανθρώπινη συμπεριφορά.
       Και ασφαλώς οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν  τις προτάσεις των άνω επικεφαλής, οι οποίες οδηγούν τον Δήμο στην κομματικοποίηση και μας γυρίζουν τριάντα χρόνια πίσω.
      Η πρόταση της ΔΑΔΑ, που έγινε ΔΕΚΤΗ από το Ζωγραφιώτικο Λαό στις δημοτικές εκλογές, ξεπερνάει κάθε αμφισβήτηση, καλόπιστη ή κακόπιστη από ορισμένους   συμπολίτες μας και δείχνει το δρόμο της προόδου και της προκοπής του Δήμου.
           Πρόκειται για το συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ της πόλης μας, με καταξιωμένους πολίτες στην επιστήμη τους, στα επαγγέλματά τους, στην κοινωνία μας, στην καθημερινότητά μας. 
            Αυτό τον συνδυασμό που δεν έμαθε και δεν υπηρέτησε το διχασμό  και τη διχόνοια, δεν έζησε τα κόκκινα, πράσινα και μπλε καφενεία, που προέρχεται μέσα από το Λαό και αναδείχθηκε στους χώρους του ο καθένας από τη αξιοσύνη του και τη λεβεντιά του.
          Αυτό το συνδυασμό που δεν κάνει και δεν θα κάνει κομματικές διακρίσεις, που είναι φιλεργατικός, που είναι φίλεργος και διέπεται από υψηλό αίσθημα δικαίου και ευθύνης.
         Ο συνδυασμός ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο μόνος συνδυασμός που εγγυάται την πρόοδο του τόπου, τη σιγουριά της εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο, την αποκαθήλωση της μιζέριας και της κακότητας και την οικονομική και κοινωνική ευημερία των πολιτών και ολοκλήρου του Δήμου.

                                                             Από Γ.Γ.  της ΔΑΔΑ