Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ




Σοβαρό υπήρξε το πρόβλημα της λειτουργίας των Ναών και δη την Μεγάλη Εβδομάδα, η περιφορά του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής κ.λ.π., λόγω του αναμενόμενου συνωστισμού μεγάλου πλήθους Λαού.

Άδραξαν την ευκαιρία, μη συγκρατούμενοι με τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι παλαιοημερολογίτες της πολιτικής και κάποιοι συνοδοιπόροι και άρχισαν απερίσκεπτα να καταγγέλλουν τον συνωστισμό στους Ναούς.

Την ίδια ώρα, όμως, οι ίδιοι αυτοί αρνητές της πραγματικής πολιτικής δεν εφείσθησαν ύμνων και εγκωμίων για τον συνωστισμό των συνδικαλιστών τους στο προαύλιο του Ευαγγελισμού.

Σκοταδισμός, φανατισμός, παγανισμός μπροστά στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο Λαός μας.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η Αριστερά, έχει στερήσει το μέλλον της από μόνη της. Δεν βλέπει τα κρίσιμα μεγέθη του κοινωνικού προβλήματος και μεριμνά και τυρβάζει περί άλλα πολλά.

Από την άλλη ο επιδέξιος χειρισμός του κρίσιμου αυτού ζητήματος με την Εκκλησία εκ μέρους της Κυβέρνησης, έδωσε διέξοδο σε αυτό. Δεν διέταξε την Εκκλησία. Άφησε την Εκκλησία να αναλάβει μόνη της τις ευθύνες της . Με σεβασμό στην ελευθερία της.

Και η Εκκλησία ανταποκρίθηκε μόνη της, ανταποδίδοντας τον σεβασμό προς την Κυβέρνηση και τον Λαό του Θεού. Κάλεσε τους πιστούς να μην προσέλθουν στους ναούς, όπου θα τελούνται οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση αυτή της Εκκλησίας, δια της Ιεράς Συνόδου αυτής, ικανοποίησε το κοινωνικό σύνολο της Χώρας.
 Οι θεσμοί και η κοινωνία μας βγαίνουν δυνατότεροι και πιο ενωμένοι από το πρόβλημα αυτό.

Όπερ έδει δείξαι.

                                                                                 ΓΙΑΝΚΟΣ