Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020


ΘΕΛΟΥΜΕ  ΝΑ… ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΟΥΜΕ?

        Ο κορωνοιός , αιφνίδιος και ανατρεπτικός της ζωής μας, μας προετοιμάζει για τον καινούριο κόσμο που έρχεται. Μας εισάγει σε μια νέα κοινωνία και μας προειδοποιεί ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια πορεία διαρκείας.                    
Το χαρακτηριστικό της νέας εποχής, δεν θα είναι οι καθιερωμένες διαδικασίες που ξέρουμε, στη διοίκηση του τόπου μας και στη διαχείριση της ζωής μας.

 Τσουνάμι ανορθολογισμού, θα επιπέσει των σχεδίων και σκοπών κάθε πολίτη. Θα επέλθει καταποντισμός των δυνατοτήτων της κριτικής σκέψης και ο θρίαμβος των κραυγαλέων μηδενικών και η επιβολή ηχηρών ασημαντοτήτων, θα συνθέσουν τον καμβά του νέου πολιτικού συστήματος, αυτού που οδηγεί στο τίποτε.

      Αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις, γράφονται και δημοσιοποιούνται σε άρθρα και βιβλία, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

     Στα καινούρια δεδομένα που αναδεικνύουν οι περιστάσεις σε όλο τον κόσμο, δεν θα έχει σημασία ο έλεγχος του Κεφαλαίου και των εν γένει φυσικών πόρων.

     Η κυριαρχία, θα πηγάζει από τον έλεγχο των ηλεκτρονικών δικτύων και την παραγωγή, στη διαμόρφωση των οικονομικών κανόνων,  που θα αντικαταστήσει, η  κ α τ α ν ά λ ω σ η.

Οι κοινωνικές άλλως ταξικές διαφορές, θα εστιάζονται στο:                                    
τι θα μπορεί καθένας να καταναλώσει, να είναι σε θέση να γνωρίζει τί και πόσα θα καταναλώσει. Και βεβαίως θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές διαιρέσεις ( Ben Jupp: Divided by Information). Προβλέπεται ότι το προλεταριάτο, θα αντικατασταθεί από το                        «κ α τ α ν α λ ω τ α ρ ι ά τ ο».

     Ο σημερινός καπιταλισμός και ιδιαίτερα στις χώρες που ασκείται, κατέδειξε ότι είναι ανίκανος να αντιδράσει εγκαίρως και να αποφύγει ζημιές τρισεκατομμυρίων. Μια πανδημία, υπήρξε αρκετή για να διαλύσει καπιταλιστικές και μη Χώρες.

     Στη δοκιμή της Νέας Εποχής, η άσκηση εξουσίας επιδιώκεται να στηριχθεί στη ρεαλιστική αποτύπωση των πραγμάτων, που είναι οι δομές οι ηλεκτρονικές, στην υπερεθνική τους διάσταση.

      Άλλη μια τραγική πορεία της" Φάρμας των Ζώων" που είναι προς κατανάλωση. Άλλοι θα διαλέγουν πριν από μας για μας. Δεν θέλουν να μας κουράζουν. Δεν θέλουν να στεναχωριόμαστε με σκέψεις. Προέχει η υλική μας ευημερία, χωρίς βέβαια εγγυήσεις. Και το σκότος, προχωρεί ακάθεκτο.

       Πνευματικές δυνάμεις δεν υπάρχουν. Αρχές και Αξίες καταλύονται. Και ο πολιτισμός μας; Η νέα εποχή, δεν στέκεται σε… λεπτομέρειες!

     Πλύση εγκεφάλου, συναισθηματική ερήμωση και καταναλωτισμός…, μας προειδοποιούν, ας ανασκουμπωθούμε.
 Να μην επιτρέψουμε στους βάρβαρους, να  μας  μετατρέψουν, από πρόσωπα σε… άτομα !                                                                                  
                                                                            ΓΙΑΝ.ΚΟΣ