Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ο ατυχησας


Ο κ. Ραγκούσης, απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και άφησε πίσω του οδυνηρή ιστορία.
Τώρα βγαίνει λίγη-λίγη. Ο νέος Υπουργός έχει παλαβώσει. Δεν ξέρει που να φυλαχτεί.
Από τις άστοχες ενέργειες και μη ενέργειές του, που όφειλε να κάνει ο προηγούμενος ή από  την δεοντολογία τη συναδελφική και την προάσπιση της Κυβερνητικής βιτρίνας.
Γιατί δεν είναι μόνο οι δυστοκίες, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι Μανδαρινισμοί των αρμοδίων του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που έχουν διαλύσει τους Δήμους, αλλά είναι και το «άτιμο» πνεύμα διοίκησης που άφησε.
Είναι πολύ φυσικό. Πως είναι δυνατόν ο έμπορος των Goodys, να γίνει έμπορος του πνεύματος της Διοίκησης ενός Κράτους; Ατύχησε ο κ. Ραγκούσης, αλλά ατύχησε και η Χώρα που τον είχε. Όπως και πολλούς άλλους.
Παράδειγμα στα δικά μας. Μία ανάμιξη είχε. Την άρνηση να δώσει λύση στην εκταμίευση των δόσεων του δανείου του Δήμου.
Με αφορμή μάλιστα το παραμύθι του κινδύνου δανεισμού της χώρας από το Δ.Ν.Τ. λόγω τάχα του δανείου του Δήμου Ζωγράφου. Έκανε και δηλώσεις γραπτές μάλιστα που τις έχουμε.
Είπε: ορισμένοι δήμαρχοι συνήπταν δάνεια παράνομα και είχαν το θράσος να ζητούν από την Κυβέρνηση και τη Βουλή να τα «ξεπλύνουν» με Νόμο.
Αποδείχθηκε, όμως, ότι όλα αυτά που είπε ήταν λόγια του αέρα, γιατί και αυτός ο ίδιος υπέγραψε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία το υποτιθέμενο «παράνομο» δάνειο του Δήμου Ζωγράφου το αναγνώρισε το ίδιο το Κράτος και ανέλαβε την πληρωμή του.
Ο κ. Υπουργός έκανε άραγε την αυτοκριτική του; Όταν υπέγραφε εκείνο που δεν δεχόταν να υπογράψει επί ενάμιση χρόνο δεν ένοιωσε καμία ντροπή;
Αλλά  εκτός αυτού, δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί όταν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο του έτριψε στη μούρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
Ίσως, ούτε και αυτό να το κατάλαβε. Κρίμα.