Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


«Όλβιος όστις της Ιστορίας έσχε μάθησιν»,
μας έχει διδάξει ο Ηρόδοτος (;)

Κάποιες ή κάποιοι που θέλουν να παριστάνουν τους δημοτικούς ηγήτορες σχολίασαν με κάποια ειρωνεία, προφανώς λόγω απαιδευσίας, τη φράση «αργυρές λόγχες των Περσών», στο μήνυμα – θέση της ΔΑΔΑ πάνω στο χαράτσι.
Πέραν του ότι δεν κατάλαβαν τίποτα απ’ ότι διάβασαν και άκουσαν, απέδειξαν όχι μόνον ότι είναι βασικά ανιστόρητοι, αλλά ότι έχουν και έλλειψη στοιχειώδους κουλτούρας.
Διότι οι «αργυρές λόγχες» ήταν το μυστικό «όπλο» των Περσών προτού ξεκινήσουν τους Μηδικούς πολέμους κατά της Ελλάδας. Δηλαδή είναι η εξαγορά των προθύμων Ελλήνων, ώστε να μην γίνει δυνατή η Ένωση όλων των Ελλήνων και να κάνουν εύκολη γι’ αυτούς την κατάκτηση της Ελλάδας. Μάλιστα κατηγορείται και ο Δημοσθένης ότι είχε λάβει Περσικό χρυσό για να εκφωνεί τους Φιλιππικούς του κατά των Μακεδόνων. Ήταν κι’ αυτός αντιενωτικός.
Δηλαδή ήταν οι σημερινές «μίζες» σε δολάρια για Φάντομ ή Μιράζ, σε μάρκα για φρεγάδες ή Ζήμενς κ.λ.π., οι εξαγορές συνειδήσεων, οι σύγχρονοι πρακτορίσκοι.
Τότε των πολεμικών λογχών προηγούντο οι «αργυρές λόγχες», που είναι ιστορικά αποτελεσματικές, αφού εκμαυλίζουν τους ανθρώπους και τους εξευτελίζουν ολοσχερώς. Και ο όρος αυτός είναι της Ιστορίας, δεν είναι σύγχρονη «εφεύρεση».
Και για να παραφράσουμε τον Καβάφη, αν δεν μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σουν εκεί που πρέπει, τουλάχιστον μην τον εξευτελίζεις.