Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚAΙ ΕΜΕΙΣ


Τελικά οι Αμερικανοί δεν φαίνεται να είναι και τόσο «αμερικανάκια».
 Οι ύπουλες, υποκριτικές και ασυνεπείς ηγεσίες τους αποκαλύπτονται από την εμφάνιση του Νέου Προέδρου.
Μπορεί ο ριζοσπαστισμός του να φαντάζει αγροίκος και «απολίτιστος», έξω από τις καθιερωμένες «νόρμες» του κατεστημένου, αλλά οι προθέσεις του και οι εξαγγελίες του αποδεικνύονται αληθινές, ο ρεαλισμός του φαίνεται βίαιος, αλλά απηχεί τη συνέπεια των εξαγγελιών του.
Κατήγγειλε την υποχωρητικότητα των διαπραγματευτών της χώρας του, που απέβαινε υπέρ των άλλων χωρών. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έσκισε τις συμφωνίες και ακύρωσε συμβάσεις με μια μονοκοντυλιά. Όχι σαν κάτι θλιβερές φιγούρες δικές μας που ακόμη σκίζουν μνημόνια κ.λπ.
Φαίνεται να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας μετά παρρησίας. Τι είπε ο άνθρωπος. Χωρίς περιστροφές και περιττές ταραντέλες στη γλώσσα.
Το διέγνωσε και το είπε. Όπως όλοι το βλέπουμε και το συζητούμε, αλλά υφιστάμεθα ανελέητο «μπούλιγκ» εκφοβισμού και χαρακτήρων.
Η Γερμανία, είπε, χρησιμοποίησε την Ε.Ε. ως «όχημα» για να εξασφαλίσει την οικονομική γιγάντωσή της. Αυτό δεν είναι αληθές; Κανείς μέχρι τώρα δεν τόλμησε να το εκστομίσει.
Και δεν το είπε απλώς. Επιμένει και το προωθεί ως πράξη με τους συνεργάτες του.
Προ ημερών ο προοριζόμενος για πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε. (Βρυξέλλες) ευθέως απεφάνθη ότι σε δεκαοκτώ μήνες δεν θα υπάρχει ΕΥΡΩ (προφανώς όπως το ξέρουμε).
Αλλά και ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου, Πήτερ Ναβάρο, δήλωσε ότι το ΕΥΡΩ είναι «ένα μεταμφιεσμένο μάρκο», που  διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα για να εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των Η.Π.Α.
Έναντι αυτής της ευθείας και σαφούς επίθεσης – θέσης του Νέου Προέδρου των ΗΠΑ, οι λαλίστατοι και εκφοβίζοντες τους πάντες Γερμανοί, εποίησαν την νήσαν.
Ο Νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι δήλωσε προεκλογικά ότι θα κάνει το έκανε, τις οκτώ πρώτες μέρες από της ορκωμοσίας του.
Απλά θυμίζουμε, για να ελεεινολογήσουμε τη ασυνέπεια των δικών μας πολιτικών. Δεν έχει σημασία εάν το αποδοκίμαζαν οι πλείστοι Αμερικανοί. Αυτός τα είπε και τα έκανε.
●Στις 20-1-2017 ακύρωσε τη σύστημα υγείας του Ομπάμα.
Στις 23-1-2017  διέταξε άμεση διακοπή της χρηματοδότησης διεθνών ΜΚΟ, που προάγουν την άμβλωση ως επιλογή οικογενειακού προγραμματισμού.
●Στις 23-1-2017 με απόφασή του αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου (Τ.Τ.Ρ.) που ωφελούσε κυρίως την Κίνα. Την ίδια μέρα,
23-1-2017  παγώνει τις προσλήψεις στο Δημόσιο, πλην Ενόπλων Δυνάμεων.
●Στις 24-1-2017  με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου επανακινεί την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου στην Ντακότα, που είχαν σταματήσει περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Επίσης,
στις 24-1-2017, με Προεδρικό διάταγμα επιβάλλει ταχύτερες διαδικασίες στις περιβαλλοντικές εγκρίσεις για τα σημαντικά έργα υποδομής.       ●Στις 24-1-2017  με Προεδρικό διάταγμα περιορίζει διαδικασίες και οικονομικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες που θα παράγουν προϊόντα εντός ΗΠΑ.
●Στις 25-1-2017  με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η ανέγερση του τείχους στα σύνορα του Μεξικού είναι γεγονός, ενώ επιβάλει δρακόντειο νόμο για τον έλεγχο των συνόρων.
●Στις 27-1-2017 επιβάλει «προσωρινό» πάγωμα στην είσοδο στις ΗΠΑ υπηκόων Ιράν, Ιράκ, Συρίας, Σουδάν, Λιβύης, Υεμένης και Σομαλίας και
● στις 28-1-2017 επιβάλει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επαναστατικού χαρακτήρα πράξη εναντίον της διαπλοκής, ήτοι απαγορεύει στα στελέχη του επιτελείου του και γενικότερα της Κυβέρνησης να προσληφθούν για διάστημα πέντε ετών μετά τη λήξη της θητείας του ως «λομπίστες».
Το κατεστημένο της Αμερικής, από Ομπάμα έως τα οργανωμένα συμφέροντα, έχουν τεθεί επικεφαλής των διαμαρτυριών για τις ενέργειες αυτές του Τράμπ. Φαίνεται, όμως, ότι δεν θα αργήσουν να καταλαγιάσουν. Ήδη σε πρόσφατη δημοσκόπηση ο Τράμπ συσπείρωσε, υπέρ αυτών των πρωτοβουλιών του, το 49% των Αμερικανών. Οι αρνητικοί ήσαν 40%.
Μόλις προσφάτως, ηγέρθη θέμα από μία συνέντευξη του Τράμπ στο «FOX», όπου όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος, εκείνος δεν έκρυψε την αλήθεια και είπε ότι δεν ξέρω αν ο Πούτιν είναι δολοφόνος, αλλά ξέρω ότι και εδώ στη Χώρα μας υπάρχουν δολοφόνοι. Αυτό πείραξε πολύ το πολιτικό κατεστημένο. Γιατί χωρίς να το πουν, όλων η σκέψη πήγε στους δικούς τους ηγέτες. Από τους Κέννεντυ έως σήμερα.
Δεν είναι μυστικό ότι ο τιμηθείς με ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ  Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα  το 2015 έριξε 23.144 βόμβες σε έξι Χώρες (Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία) και το 2016 έριξε 26171 βόμβες σε επτά Χώρες (Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη). Όπως, επίσης, δεν είναι μυστικό ότι πίσω από τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες των ΜΜΕ και ΜΚΟ είναι η χρηματοδότηση από τον Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος επιστρατεύει και τους διαφόρους χολυγουντιανούς αστέρες προς τούτο.
Το αστείο είναι ότι οι διάφορες εκδηλώσεις κατά του Τράμπ γίνονται εν ονόματι της ειρήνης και της ελευθερίας, ενώ οι μανιασμένες εναντίον του ΕΛΙΤ του κατεστημένου, ξεχνούν ποιος άνοιξε τις πληγές στη Βόρειο Αφρική, ποιος χρηματοδότησε και υποκίνησε την Αραβική Άνοιξη, που παρ΄ολίγον να καταστρέψει την Αίγυπτο και να γκρεμίσει το καθεστώς του Ασάντ, δολοφονώντας χιλιάδες ανθρώπους, καταστρέφοντας τις περιουσίες τους και εξωθούντες εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. Γι’ αυτά βέβαια δεν είναι άμοιροι ευθυνών ο Ομπάμα και η Χίλαρυ Κλίντον, όπως η τελευταία δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τον κατακερματισμό της Σερβίας και τη δημιουργία Αλβανικού Κράτους, με εκατόμβες θυμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους «τεμαχιστές των Λαών», όπως τους  ονόμαζε ο Αθ. Στριγγάς.
Από όλα αυτά που συμβαίνουν ένα είναι βέβαιο. Ότι οι πολίτες του κόσμου δεν πρόκειται να πλήξουν με τον Τράμπ. Αναταράσσει τα νερά για καλά. Προκαλεί τις αντιφάσεις της Αμερικανικής κοινωνίας. Δεν αποδέχεται την παγκοσμιοποίηση ως μονόδρομο, όπως έκαναν οι προηγούμενοι Πρόεδροι.
Βέβαια τα κατεστημένα συμφέροντα θα προτιμούσαν τη διαιώνιση της τάξεως των πραγμάτων που έχουν εγκαταστήσει. Προφανώς πρώτα για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για του Κράτους των ΗΠΑ.
Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ο Ομπάμα παρέλαβε το χρέος της Χώρας του στα δέκα τρισεκατομμύρια δολλάρια
 και το παρέδωσε προχθές στον Τράμπ εις τα είκοσι τρισεκατομμύρια δολλάρια, δηλαδή διπλασίασε το ληφθέν από αυτόν χρέος.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Αμερική εμείς τι κάνουμε;
 Σ’ έναν κόσμο που αγωνιά και φλέγεται, ποια είναι η δική μας προετοιμασία; Τα μηνύματα έρχονται, το ποδοβολητό της Ιστορίας ηχεί στα αυτιά μας. Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, όπως λέει ο Βάρναλης. Διαμαρτυρόμαστε μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους για το φράχτη του Τράμπ στο Μεξικό, ξεχνώντας ότι πρώτοι οι «δημοκρατικοί» Ευρωπαίοι ύψωσαν φράχτες στις χώρες τους.
Ας σπεύσουμε. Είναι  καιρός και δεν είναι. Τα γεγονότα μας ξεπερνούν.
 Εμείς τυφλοί στα στείρα ιδεολογήματά μας. Κανένας δεν μιλάει, κανένας δεν συγκινείται.
Εστέρεψαν οι πηγές μας; Και όμως, οι εθνικές και πολιτιστικές παρακαταθήκες είναι μπροστά μας, δεν θέλουμε να τις δούμε.
 Ο Ελύτης μας φωνάζει και μας θυμίζει τις πηγές και τις ρίζες μας:

      «Σε κάθε δύσκολη στιγμή της Πατρίδας μας, αδέλφια, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».


                                                    ΓΙΑΝ.ΚΟΣ