Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ


Είναι σύμπτωμα παθολογικής υποκρισίας, αλλά και άγνοια των κινδύνων έλλειψης πολιτικής ισορροπίας.
Με την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου, έγραψε ο αρθρογράφος της «Αυγής» (26-5-2017), προφανώς για να λειάνει τις αυχμηρές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα: «Καλό θα ήταν να μην επαναληφθεί και στην περίπτωση αυτή το δηλητηριώδες φαινόμενο που ζήσαμε.....Να κατανομάζονται ύποπτοι, να στιγματίζονται ιδέες και απόψεις, να διαχέεται ένα κλίμα γενικής απαξίας.....»!!!
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάθει εγκεφαλική σύγχιση, Πολλές φορές οι ευγενείς ιδέες είναι πάνω από τους ανθρώπους. Ωστόσο άλλο είναι «πεθαίνω για μια ιδέα και άλλο “σκοτώνω για μια ιδέα”».
Το «σκοτώνω» αποπνέει μίσος και καταστροφή, όχι αυτοθυσία και υψηλό ιδεώδες. Το μίσος χωρίζει, διχάζει τους ανθρώπους και τους λαούς. Δεν φέρνει ειρήνη και συναλληλία. Ας μην είμαστε πολιτικά αφελείς. Όποιος αντιμετωπίζει τον πολιτικό ή ιδεολογικό αντίπαλαο ως εχθρό ή προδότη, δεν υπηρετεί τη δημοκρατία. Ουσιαστικά προτρέπει στη βία κάθε τύπου και προετοιμάζει τις νέες γενιές τρομοκρατών.
Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να γίνει Κυβέρνηση: «Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι πολιτική χούντα για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπισθεί».  Ο κ. Καμμένος την αποκαλούσε συνεχώς  «Χούντα Παπαδήμου». Ο κ. Τσίπρας τον είχε «ρίξει στα σκυλιά», μαζί με τους άλλους τότε πολιτικούς αρχηγούς, που ονόμαζε «λιγότερο Έλληνες», ενώ τον κ. Παπαδήμο είχε χαρακτηρίσει «πρωθυπουργεύοντα Επίτροπο» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτή η χολή απλώθηκε στην Ελληνική Κοινωνία, αυτό το ιδεώδες μετέφεραν στο Λαό μας. Δια του μίσους κατέκτησαν την εξουσία και από το μίσος του Λαού θα την αποχαιρετίσουν. Δεν έχτισαν κανένα υγιές κρηπίδωμα στην κοινωνία.
Ας θυμηθούμε πως αντέδρασαν αυτοί οι κύκλοι του  μίσους για τις χιλιάδες των νεκρών στην αεροπορική διεμβόληση των δύο πύργων στην Ν. Υόρκη: Πανηγυρισμοί και σχόλια εμετικά μίσους και μάλιστα από «διανοούμενους της Αριστεράς»: «Έσπειραν ανέμους, σπέρνουν θύελλες τώρα».
Το μίσος οδηγεί αναπόφευκτα και στον παραλογισμό. Δεν ξεχνώ πρώην Υπουγρό του Τσίπρα που έγραψε ότι «λάθος ανθρώπους σκότωνε η «17 Νοέμβρη» ή άλλον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν, στις δολοφονίες της «17 Νοέμβρη» ότι «είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου»!!!
Οι θιασώτες της τρομοκρατίας δεν επιθυμούν την καταλλαγή των παθών, δεν ευνοούν τη συμφιλίωση των ανθρώπων, δεν συμβάλλουν στη σύνθεση των ανθρωπίνων σχέσεων. Διακαής και διαρκής πόθος και επιδίωξή τους είναι ο διχασμός ως τρόπος ζωής, η αέναη ρήξη του κοινωνικού ιστού της Χώρας μας.
Για την αποτροπή αυτού του κινδύνου, που είναι ορατός, εν όψει μάλιστα της οικονομικής και ηθικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία μας, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτε.
Αντίθετα, θα έλεγε κανείς ότι «σιγοντάρει» αν δεν ευνοεί ψυχολογικά αυτές τις τάσεις. Διότι τι άλλο σημαίνει η νομοθέτηση για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού, η προσέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ως υπερασπιστών του Κουφοντίνα ή του άλλου επώνυμου στελέχους που συζητεί κατόπιν ειδικής εντολής με τους φυλακισμένους πυρήνες της Φωτιάς.
Αλλά και σε ποιες σκέψεις και ποια συμπεράσματα μπορεί να μας οδηγήσει η ανοχή της Κυβέρνησης στις επιδρομές των αναρχοαυτόνομων των Εξαρχείων στο Πολυτεχνείο, στις καύσεις και λεηλασίες περιπτέρων , λεωφορείων, τρόλλεϋ, στις καταστροφές καταστημάτων και εν γένει δημόσιας περιουσίας, χωρίς καμμία αντίδραση και όταν ακόμη εμφανώς οπλοφορούν;
Εκείνο, όμως το στοιχείο που αποτελεί καταλυτική για την αξιοπιστία και κυβερνησιμότητα της Κυβέρνησης, είναι η συμπεριφορά του ίδιου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα που εκσφενδονίζει τη διχαστική του αντίληψη στα πέρατα της Πατρίδας μας με το αποκρουστικό: «Εμείς ή Αυτοί» ή το αποτρόπαιο: «Θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε».
Από κοντά δε έρχεται και ο μεταφορέας μονίμου μίσους Υπουργός του κ. Τσίπρα Π. Πολλάκης, ο οποίος έγραψε τις τελευταίες μέρες: «Γκεσταπίτες, μενουμεευρωπηδες, βασταοϊμπλάδες μη χαίρεστε, εμείς θα νικήσουμε».
Οι μη πεπαιδευμένοι και ανίκανοι Κυβερνώντες μας, αγνοούν το Δεύτερο Νόμο της Θερμοδυναμικής. Αυτός επιτάσσει ότι η μεγάλη διαφορά μεταξύ δύο καταστάσεων που αλληλοεπιδρούν, οδηγεί αναπόφευκτα στην παραγωγή ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ (δηλαδή αταξίαςαρνητικών καταστάσεων). Ο Νόμος αυτός της Φυσικής έχει εφαρμογή και επί του βίου των ανθρώπων.
Η Παγκοσμιοποίηση διεύρυνε πιο πολύ τη διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη Δύση. Έτσι προέκυψε το Brexit, ο Τράμπ,  Λεπέν κ.λ.π. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μετανάστευση σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Δύση (πλέον των πολέμων).
Η αυξανόμενη πόλωση στην Ελληνική πολιτική ζωή και στην κοινωνία μας θα επιφέρει τις επιπτώσεις του άνω Νόμου και θα οδηγήσει σε εντροπία (αταξία).


                                                   ΓΙΑΝ.ΚΟΣ