Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

O ΒΟΛΟΝΤΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑΣ



               M     Μία αξιοπρεπής παρουσία στην ΕΡΤ ήταν επί δέκα επτά χρόνια η κ. Κυριακοπούλου. Ήταν μια εκπομπή με ανθρώπους της Επιστήμης και της Τέχνης. Έτυχε να την παρακολουθήσω πολλές φορές.     Οι καλεσμένοι της διακεκριμένοι στον τομέα τους, απέπνεαν ένα ξεχωριστό ήθος και μια υψηλού επιπέδου αισθητική. Διεκρίνοντο για την ευφυΐα τους και πολλοί ήταν συναρπαστικοί.
                Στα χρόνια της εκπομπής αυτής, πέρασαν πολλές διοικήσεις πολλών αποχρώσεων. Καμία δεν σκέφθηκε  να της ζητήσει εκ των προτέρων τη λίστα των καλεσμένων της ως προαπαιτούμενο προβολής των επεισοδίων.
                Αυτό έγινε πριν δέκα ημέρες, που της ανακοίνωσε συνεργάτης του προεδρείου της ΕΡΤ, χωρίς καμία εξήγηση ότι η εκπομπή της σταματάει.
                Ο τελευταίος καλεσμένος της εκπομπής της ήταν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, καθώς φαίνεται ενόχλησε την Κυβέρνηση η επικριτική στάση στην παρούσα εξουσία.
                Η προσωρινή διακοπή,  έγινε οριστική καίτοι είχαν παραδοθεί οι ληφθείσες συνεντεύξεις από ξεχωριστούς ανθρώπους της Επιστήμης και των Γραμμάτων, όπως ο καθηγητής Οξφόρδης Στάθης Καλύβας, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης.
                Είναι φανερό ότι δεν αρέσει στην αριστερή κόπια του ΣΥΡΙΖΑ η αντίθετη άποψη και η ελευθερία της γνώμης. Έκρινε ότι όταν δεν μπορεί να την αλλάξει, την  απαγορεύει.
                Τέτοια προληπτική λογοκρισία δεν έχει γίνει από κανένα δημοκρατικό καθεστώς. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, τον «βουλώνουμε». Είναι εχθρός μας.
                Αυτή η αναισχυντία δεν είναι συμπτωματικό φαινόμενο.                   Η λογοκρισία είναι εργαλείο επιβολής της μιας άποψης. Η εξουσία τους αποκαλύπτει μονοτροπία και επιβολή ετσιθελική. Το έχουμε επισημάνει στα σημειώματά μας σε πολλές περιπτώσεις, Φαίνεται ότι η ψυχραιμία χάνεται.         Η υποδούλωση των μέσων μαζικής επικοινωνίας καθυστερεί παρ’όλες τις «φιλότιμες» προσπάθειές της.
                Για σκεφθείτε: οι παλιοί λογοκριμένοι και εμφανιζόμενοι ως θύματα γι’αυτό, επιβάλλουν τη δική τους λογοκρισία και από ένα μέσον που το πληρώνουμε εμείς!  Η Δημοκρατία πενθεί.

M Ο βολονταρισμός και πάλι στο Συριζαικό προσκήνιο.
Η ολομέλεια της Βουλής συνεδρίασε για να ασκήσει την εξαιρετική αρμοδιότητά της που αφορά στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά μελών παλαιών Κυβερνήσεων.
            Είναι μια αρμοδιότητα που έχουν μόνον τα μέλη του Κοινοβουλίου και επομένως οι μόνοι που έχουν δικαίωμα λόγου είναι οι εν ενεργεία βουλευτές του σημερινού Κοινοβουλίου.
            Εν τούτοις είδαμε να παίρνουν το λόγο και να ομιλούν εξωκοινοβουλευτικοί, κατά σαφέστατη παράβαση του Νόμου και του Κανονισμού της Βουλής. Δεν έχει σημασία εάν είχαν διατελέσει Υπουργοί ή Πρωθυπουργοί.
            Ο Νόμος είναι σαφής και αυστηρός. Ο Συριζαικός, όμως, βολονταρισμός τον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Έτσι καταρρακώνεται το Κοινοβούλιο και οι θεσμοί. Έτσι φεύγουν ένα- ένα τα ερείσματα της Δημοκρατίας .
Ο ΣΥΡΙΖΑ το θέλει……..
                                                             ΓΙΑΝΚΟΣ