Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Απορίες………


                
 1.                  Εκλεκτά μέλη των συλλογικοτήτων των εκπαιδευτηρίων ΣΥΡΙΖΑ, των γνωστών ακραίων αναρχοαυτόνομων «μελετών», τελευταίως, «επισκέφθηκαν» και το σπίτι του τ. Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου διαμαρτυρόμενοι, υβρίζοντες, απειλούντες, καταγγέλλοντες……. Η απορία μου είναι γιατί;
  Αυτοί δια του εκλεκτού τους «Ντίνου» δεν επιχείρησαν να τον σκοτώσουν;
  Η μόνη λογική εξήγηση είναι να καταγγέλλουν τον κ. Παπαδήμα διότι δεν έστερξε να      πεθάνει, ως κατά την αντίληψή τους….όφειλε. Και προφανώς το έκανε…..επίτηδες για να τους      πικάρει!!!!
 Η εκτόξευση του παραλογισμού;
      Εσείς βρείτε μου μια άλλη εξήγηση………..

            2.                   Υπάρχει ένας Νόμος που ισχύει.
      Είναι ο Ν.3691/2011. Αυτός προβλέπει, η Βουλή, με πρόταση της Κυβέρνησης (απλή πλειοψηφία) να έχει τη δυνατότητα να ορίσει τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο δικαστικών. Σκοπός του συμβουλίου αυτού είναι «ο νομικός έλεγχος και η βασιμότητα των στοιχείων της δικογραφίας».
      Όταν δηλαδή υπάρχει δικογραφία στη Βουλή, που πάντοτε αποστέλλεται από τις Εισαγγελικές Αρχές και υπάρχει ανάγκη διερεύνησης των στοιχείων του αδικήματος και της βασιμότητας αυτών, τότε συγκροτείται το συμβούλιο αυτό.
      Το Συμβούλιο αυτό δεν είναι διορισμένο από την εκάστοτε Κυβέρνηση ή την «συνεννοουμένη» πλειοψηφία της Βουλής. Διότι εκλέγεται ύστερα από κλήρωση που γίνεται δημόσια ενώπιον της Βουλής, από το σύνολο των ομοιόβαθμων δικαστών που εκλέγονται.
      Αυτοί που θα αποτελέσουν το Γνωμοδοτικό συμβούλιο είναι τρείς, εκ των οποίων ο ένας θα είναι Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και οι άλλοι δύο Εισαγγελείς Εφετών.
      Η δικογραφία για το “σκάνδαλο Novartis” απεστάλη από την Εισαγγελία στη Βουλή. Χωρίς κατηγορητήριο συγκεκριμένο για τους κατηγορούμενους και με ελλιπή στοιχεία. Δεν είναι ότι αυτή η κατάσταση καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση και τους κατηγορουμένους. Οι ενστάσεις απεδείχθησαν αληθείς, αφού και η τελική απόφαση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής και παραπομπή αυτών δεν περιείχε τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων αδικημάτων που υποτίθεται ότι βαρύνονται οι κατηγορούμενοι.
      Για την περίπτωση αυτή έπρεπε adhocνα εφαρμοστεί η διάταξη αυτή του Ν.3691/2011. Γιατί δεν επελέγη η εφαρμογή της;
      Μήπως διότι η Κυβέρνηση δεν είχε εξασφαλισμένη την εκλογή των «ημετέρων» που θα ευνοούσαν το «παιχνίδι» της;
      Και όμως δέχθηκε να σπιλώσει υπολήψεις, όπως έκανε με τη μεθόδευση που ακολούθησε, ενώ οι αρμόδιοι ειδικοί κριτές, με απόλυτη ανθρώπινη αντικειμενικότητα θα αποφαίνονται υπευθύνως;
      Αυτό υπηρετεί τις δημοκρατικές διαδικασίες; Αυτό δεν ευτελίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα; Και που θα βάλουμε τώρα το «ηθικό πλεονέκτημα» της πρώτης φοράς αριστερά;
                  Στην επιδοματική επιδρομή του ζεύγους Παπαδημητρίου;
Που την επίδοση αυτή η ίδια η Κυβέρνηση την νομοθέτησε και δη για τους συγκεκριμένους ανθρώπους και τρεις-τέσσερις άλλους δικούς της;
      Μήπως μπορείτε να μου διασκεδάσετε τα ερωτήματά μου αυτά; Ή μήπως είμαι αθεράπευτα αφελής;

                                                                                                      ΓΙΑΝ.ΚΟΣ