Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ



Στην παγκοσμιοποίηση της εποχής μας, επικρατεί ένας μη αποκρυπτομένος υλισμός. Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός μετά την επικράτησή του επί του μαρξιστικού μοντέλου, αναδεικνύει συνεχώς τη δύναμη και τη σημασία του Κεφαλαίου. Το κυνήγι του κέρδους έχει καταστεί  κοινό διαδικτυακό σπόρ.         Η οσμή του χρήματος αναδύεται στην παγκόσμια ατμόσφαιρα.
Το Κεφάλαιο πάει παντού. Βρίσκεται παντού. Σε ποσότητες απεριόριστες. Το Κεφάλαιο διαφεντεύει τον κόσμο. Σε όλα τα πολιτικά συστήματα.
Εν τούτοις η απόλυτη εκμετάλλευσή του, έχει πρόβλημα. Οι τεχνολογικές εξελίξεις προκαλούν σύγχυση. Ο Καπιταλισμός πλέον δεν έχει ανάγκη από Κεφάλαια, αλλά από «κεφάλια» από ανθρώπινο δυναμικό, από μυαλά, από ταλέντα.
Ο καπιταλισμός μετασχηματίζεται από κεφαλαιοκρατία, σε «ταλαντοκρατία». Η σημασία του κεφαλαίου συνεχώς μειώνεται.
 Αναγκαία προβάλλει η αξία του μυαλού, του πνεύματος του ανθρώπινου δυναμικού. Συνεχώς αυξάνεται η αναγκαιότητα αυτή. Χωρίς το πνεύμα του ανθρώπου, σταματάει ο καλπασμός του καπιταλιστικού συστήματος.
Γι’ αυτό έχει βγει στη γύρα του κόσμου για άγρευση ταλέντων. Μοιραία το πνεύμα θα υποτάξει την ύλη. Είναι μακρύς ο δρόμος. Λέτε να το δούμε στις μέρες μας;

       ΓΙΑΝ.ΚΟΣ