Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τι πρέπει να ξέρουμε; που δεν ξέρουμε…

 

Με τις συμβάσεις της Γενεύης (1958, 1960) και τη σύμβαση του Montego Bay της Jamaica (1982), στις θαλάσσιες ζώνες, περιλαμβάνονται εκτός από την υφαλοκρηπίδα και η αιγιαλίτιδα ζώνη ή χωρικά ύδατα, η συνορεύουσα ζώνη και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ( Α.Ο.Ζ.).

Η Ελλάδα, τις συμβάσεις αυτές τις έχει επικυρώσει, δηλ. τις έχει αποδεχθεί.  Η Τουρκία όχι.

Εμείς πρέπει, όπως στην αρχή δήλωσε ο Πρωθυπουργός, να μιλάμε μόνον για υφαλοκρηπίδα.

Δεν ακούγεται καλά, αυτό που άρχισαν διάφοροι αξιωματούχοι να μιλάνε για «θαλάσσιες ζώνες». Διότι εάν η Ελλάδα δεχτεί συζητήσεις Θαλασσίων ζωνών, πέραν της υφαλοκρηπίδας- ΑΟΖ, τότε οι Τούρκοι, κατά την πάγια τακτική τους, θα διευρύνουν την έννοια των «θαλασσίων ζωνών», μιλώντας για βραχονησίδες και πολλά άλλα γνωστά, μέχρι… Λιβύης!

Οι Τούρκοι, δεν επιθυμούν πολιτισμένο διάλογο μεταξύ πολιτισμένων κρατών. Επιθυμούν να επιβάλουν τη θέλησή τους, με τη προβαλλόμενη δύναμή τους.   Πρόκειται για εφαρμογή του Ισλαμοεθνικιστικού συστήματος, προς ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι Τούρκοι θέλουν να καταστούν απόλυτοι κυρίαρχοι στην περιοχή και αδιαφορούν για το διεθνές δίκαιο κ.λ.π.

Μόνος στόχος και σκοπός των Τούρκων είναι η δορυφοριοποίηση των γειτόνων τους με κάθε τρόπο. Και εμπόδιο ουσιαστικό, είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

ΝΕΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ;

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και τους άμεσους κινδύνους ακρωτηριασμού και πλέον της πατρίδας μας, έχουμε και "κάποιους" που με διάφορα δημοσιεύματα ή δήθεν αθώες παρατηρήσεις στα ΜΜΕ, διερωτώνται πώς θα τα βγάλουμε πέρα, μπροστά στην υπέρτερη ισχύ της Τουρκίας. Επομένως πρέπει να ενδώσουμε………

Πρώτα - πρώτα ΟΛΟΙ αυτοί, αλλά και οι στρατιωτικοί αναλυτές, όλων των χωρών της περιοχής και όχι μόνον, ΔΕΝ προβάλλουν κ α ν έ ν α   α π ο φ α σ ι σ τ ι κ ό   π λ ε ο ν έ κ τ η μ α για την Τουρκία,  με γνώμονα την ισορροπία ισχύος στο Ελληνοτουρκικό σύστημα.

Προχθές  μόλις, τα F- 16 της Π.Α. πήγαν στην άσκηση της Κύπρου, χωρίς να τα αντιληφθούν οι Τούρκοι και τα ραντάρ τους. Όταν δε επέστρεφαν, τους δημιούργησαν  εμπλοκή, με αποτέλεσμα να τρέψουν τα Τουρκικά αεροπλάνα σε φυγή.

Το ίδιο συμβαίνει, σε όλα τα  ποιοτικά επίπεδα του συστήματος.

Οι Τούρκοι δεν πολέμησαν ουσιαστικά εδώ και 100 χρόνια. Και σήμερα, στη Λιβύη έστειλαν μισθοφόρους τζιχαντιστές να πολεμήσουν. Δεν ετόλμησαν οι ίδιοι.                                            Όταν χρειάστηκε να…… κάνουν πόλεμο με τη Συρία, δεν έκαναν καμία ενέργεια να εισβάλουν, έως ότου συμφώνησαν προς τούτο: Ρωσία και ΗΠΑ. Δηλαδή, εκ του ασφαλούς. Αλλά και πάλιν δεν κατόρθωσαν να καταλάβουν τριακόσια μέτρα λωρίδας, σε μήκος 30 χιλιομέτρων και να τη διατηρήσουν. Έναντι ουσιαστικά ανύπαρκτου στρατού.

Λέγοντας αυτό, δεν εννοώ ότι πρέπει να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία. Αλλά απλά ενημερώνω τους συμπολίτες μου, ότι θα πρέπει να έχουν τα βλέμματα τους και στους σπουδαιοφανείς,  που εισάγουν ανύπαρκτες έως ηττοπαθείς αντιλήψεις στον κρίσιμο αυτό χρόνο, σε σχέση με την κρίση των Ελληνοτουρκικών και επιχειρούν έτσι: να επιβληθούν στην Ελληνική κοινή γνώμη.

                                                                                       ΓΙΑΝ.ΚΟΣ