Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΞΟΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ; Γιατί πρέπει να ανησυχούμε...

        Δεν είναι ο κορωνοιός που μας ανησυχεί. Αυτός θα ηττηθεί.                        Ο πόλεμος συνεχίζεται. Θέλει κάποιο χρόνο ακόμη. Με απώλειες ανθρώπινες. Λιγοστές σχετικά για μας, όπως δείχνουν οι περιστάσεις.

     Εμείς, ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, κινδυνεύουμε να ηττηθούμε στην προοπτική της πορείας μας. Ήδη ο Γερμανικός Τύπος καταγράφει φωναχτά την ήττα της Ευρώπης, με οδηγό τη Γερμανία! Το λέει ο Γερμανικός Τύπος και την ήττα αυτή την καταγράφει στον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο.

     Η Γερμανική Προεδρία, σύμφωνα με τα Γερμανικά δημοσιεύματα  (Tages Anzeitung και η FAZ) αποδίδουν την ήττα της Ευρώπης στην "πολιτική κατευνασμού" που ακολούθησε η Μέρκελ απέναντι στον Ερντογάν.

     Η Μέρκελ "ξέχασε" τη διεθνή πραγματικότητα, όπου οι συγκρούσεις ισχύος είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Ο Κλάουζεβιτς έχει πει εδώ και 80 χρόνια, ότι η Ειρήνη είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ δυο πολέμων. Η Ειρήνη προετοιμάζει τον επόμενο πόλεμο. Είναι ζήτημα χρόνου, τον οποίον αναζητεί η επιτιθέμενη δύναμη, όταν είναι ή θεωρεί ρεαλιστικά ότι είναι δυνατόν να τον κερδίσει.

      Από την μακαριότητα της πολιτικής κατευνασμού και μονόφθαλμης θεώρησης ( δηλ. οικονομικών) των τεκταινομένων  στην Ανατολή, χερσαία και θαλάσσια, μας ξύπνησε ο Ερντογάν.

     Αποκοίμισε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ όταν δεν τιμωρήθηκε όταν επενέβη στο ΙΡΑΚ, μπήκε στη Συρία, έφθασε στη Λιβύη και έστειλε μισθοφόρους και αεροπορική υποστήριξη και τεχνική βοήθεια στον Καύκασο.

     Αλλά πράγματι μας ξύπνησε;

    Η Γερμανία φαίνεται να εμμένει στη μονομερή, δική της αντίληψη στην εξωτερική πολιτική χωρίς καμία γεωπολιτική αντίληψη του θέματος και με μηδαμινή στρατιωτική ισχύ και να ενδιαφέρεται μόνον για τη οικονομική διεθνή της παρουσία για λόγους καθαρά εσωτερικής πολιτικής. Ίσως να σκέπτεται, σε δεύτερη φάση, ότι με την ανάπτυξη μιας ισχυρής περιφερειακής δύναμης, όπως π.χ. η Τουρκία, ανεχόμενη στην αρχή, όπως τώρα, την κατάσταση, να εκβιάσει σε δεύτερο χρόνο τη στρατιωτική της απελευθέρωση προς……. αντιμετώπιση των επικίνδυνων περιφερειακών δυνάμεων που θα γιγαντωθούν.

     Ήδη, όταν ο Πρόεδρος Μακρόν μίλησε για Ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας εδήλωσε ότι  "η ψευδαίσθηση της Ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας πρέπει να σταματήσει" ( Politico  στις 2/11/2020), για να ανταπαντήσει ο Μακρόν ότι αυτό είναι "παρανόηση της Ιστορίας" και "εζήτησε Ισχυρότερη και κυρίαρχη Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία" και ότι πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε την αυτονομία μας για τους εαυτούς μας. ( Le Grand Continent  στις 16/11).

    Εν τούτοις η κ Καρενμπάουερ επιμένει με δηλώσεις της στις 17/11/2020 ότι " η στρατηγική αυτονομία για την Ευρώπη είναι υπερβολικά φιλόδοξη αν τρέφει την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της Ευρώπης, χωρίς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ"!!

     Αλλά τότε τι λόγο ύπαρξης έχει η Ενωμένη Ευρώπη τόσων λαών και τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων, εάν για την επιβίωσή της είχε περαιτέρω ανάγκη υποστήριξης τρίτων δυνάμεων και Κρατών;

      Μήπως η εκκρεμότητα αυτή και άλλες εξυπηρετούν έναν βουβά αναπτυσσόμενο Άξονα Γερμανίας- Τουρκίας; Μήπως δεν πρόκειται να ληφθούν σοβαρά μέτρα κατά της Τουρκίας και πρέπει να ετοιμαζόμαστε αλλιώς;

                                                                                             ΓΙΑΝ.ΚΟΣ