Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΑΡΤΣΑΧ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ

 

     Το μικρό κράτος ΑΡΤΣΑΧ, είναι το γνωστό μας Ναγκόρνο- Καραμπάχ. Είναι αυτό που συστήθηκε το 1994, όταν οι Αρμένιοι επανέκτησαν Αρμενικά εδάφη από τους Αζέρους ( Αζερμπαϊτζάν).

     Αλλά οι Αζέροι δεν έμειναν ηττοπαθείς και μοιρολάτρες. Από τότε άρχισαν να προετοιμάζονται για την επανακατάκτηση των χαμένων εδαφών τους. Με πρώτον βοηθό τους Τούρκους, οι οποίοι τους πατρονάρισαν ατελέσφορα στον πόλεμο του 1994  και με οπλικά συστήματα από τους Ισραηλινούς.                    

 Έτσι προέκυψε η νέα πολεμική περιπέτεια στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, όπου αυτή τη φορά ε κ έ ρ δ ι σ α ν  οι Αζέροι, με την βοήθεια και συμμετοχή των Τούρκων. Αυτά, βέβαια όλα, υπό την ανοχή της διεθνούς "αδιάφορης" Κοινότητας.

     Στην Κύπρο, υπό τα όμματα του ΟΗΕ και της διεθνούς Κοινότητας και τη συνηγορία των Αμερικανών, οι Τούρκοι το 1974 αποβιβάστηκαν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και το κατέλαβαν, υπό τις γνωστές στρατιωτικές αδυναμίες της Κύπρου. Έτσι την απόβαση αυτή ονόμασαν Αττίλα και ενώ σταμάτησαν αρκετές ημέρες, δείχνοντας ότι εφαρμόζουν ένα συναινετικό από τους Τούρκους σχέδιο, ξαφνικά συνεχίζουν την κατάληψη και άλλων εδαφών της άοπλης Κύπρου, ως  το 40% του εδάφους της. Αυτό που παραμένει μέχρι  και σήμερα και το ονόμασαν ΑΤΤΙΛΑ II.

     Αλλά από τότε ούτε η Κύπρος ούτε η Ελλάδα, εφρόντισαν να προετοιμαστούν για επανάκτηση των εδαφών της Κύπρου από τους Τούρκους, όπως έκαναν οι Αζέροι με τη συνδρομή των Τούρκων. Και όχι μόνον τούτο. Αλλά γνωστοί κύκλοι περίεργοι και ηττοπαθείς κατηγορούν την Κύπρο γιατί ανέπτυξε ενεργειακή πολιτική και  "ενέπλεξε" και την Ελλάδα σ’ ένα περιπετειώδη δρόμο!!!

     Αλλά και στις δυο περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είχαν κριθεί προηγουμένως, στο διεθνές παρασκήνιο.

    Πριν από έξι μήνες περίπου συνήλθαν στις Βρυξέλλες, οι αντιπροσωπείες και δη σε ανώτατο επίπεδο του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας και συνεφώνησαν ώστε πέντε επαρχίες του Αρτσάχ, να πάνε στους Αζέρους και να κρατήσουν οι Αρμένιοι τις υπόλοιπες δύο.  Αυτό είναι και το αποτέλεσμα του πολέμου.

    Δηλ. οι τρείς ενδιαφερόμενες δυνάμεις ( οι Ρώσοι θεωρούνται προστάτες της Αρμενίας!) εμεθόδευσαν την επίθεση των Αζέρων στο Αρτσάχ, άφησαν απροστάτευτους τους κατοίκους του και με πεπαλαιωμένο οπλισμό και ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας ούτε ειδοποίησε για την συμφωνία αυτή τον Πρωθυπουργό του μικρού αρμενικού κρατιδίου Αρτσάχ. Έτσι νίκησαν οι Αζέροι  με τους Τούρκους. Οι Τούρκοι πάνε σε πόλεμο, όταν είναι βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Παντού και πάντοτε. Να μην το ξεχνάμε.

     Στην Κύπρο ο Μακάριος εκάλεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις, δηλ. την Τουρκία ( η Ελλάδα και η Αγγλία ήσαν στην Κύπρο) να επέμβουν για να σώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία από τους …… Έλληνες. Αυτή η κίνηση ήταν συμφωνημένη και με τους Αμερικάνους, οι οποίοι ήθελαν να εφαρμόσουν με παραλλαγές τα σχέδια Άτσεσον δηλ. να δώσουν την Καρπασία ( βόρεια Κύπρο) στους Τούρκους. Δηλ. είχαν συμφωνήσει όλοι τους στον Αττίλα I !!! Αυτό και έγινε.

     Αλλά αφού πέρασαν καμιά δεκαριά μέρες και οι δόλιοι Τούρκοι διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της Ελλάδας να επέμβει ενεργά στην Κύπρο, προχώρησαν στον Αττίλα II, έναντι άοπλου αντιπάλου.

     Και οι άφρονες και τραγικοί θιασώτες των δρώμενων,  να λέγουν με την ίδια ψυχολογία του εξαπατημένου: Ο Πρόεδρος του Αρτσάχ Χαρουτουνιάν προς τον Πρόεδρο της Αρμενίας Πασινιάν και ο Ιωαννίδης προς τον υφυπουργό ΗΠΑ Σίσκο ( για τον Αττίλα I): Μας εξαπατήσατε………

     Και ο επίλογος? Ίδιος: Στο Αρτσάχ, οι Ρώσοι επιτηρούν το διαχωρισμό των δυο λαών και στην Κύπρο οι Αμερικανοί δια του ΟΗΕ, τον διαχωρισμό των δυο Κοινοτήτων !!!

      Εμείς πότε θα ξυπνήσουμε;

                                                                     ΓΙΑΝ.ΚΟΣ