Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΥΘΟΙ

 Η διατεταγμένη διανόηση της Αριστεράς επί εβδομήντα χρόνια, μας βομβαρδίζει με τις εμμονές της στην μαρξιστική εκδοχή της Ιστορίας, ότι: η Ελληνική Επανάσταση, δεν ήταν Εθνική Επανάσταση, αλλά ήταν, ταξική.

   Επίσης, αρνείται :το "Κρυφό Σχολείο", το ρόλο των αγωνιστών της Επανάστασης και το ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Φαίνεται πλέον καθαρά, ότι η μαρξιστική αυτή μυθομανία, παρά την επέλαση των "δραχμοβίωτων" κονδυλοφόρων της, απογυμνώθηκε και η προσπάθεια απέβη επί ματαίω.

   Η πρόσφατη έρευνα της κοινής γνώμης για την Ελληνική Επανάσταση, που έγινε από το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών σε - συνεργασία με την εταιρεία MARC- καταδεικνύει ότι: οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν κατανοήσει ποιοι και πως μας ελευθέρωσαν και ποιες οι ιδέες και οι Αξίες αυτών.

       Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 91% απάντησαν, χαρακτηρίζοντας της Επανάσταση ως         Ε θ ν ι κ ή. Έγινε για την Ελευθερία του Γένους των Ελλήνων. Η Επανάσταση δεν ήταν ταξική, παρά τις προσπάθειες των αναθεωρητών της Ιστορίας και την προπαγάνδα του Μαρξισμού.

   Και πρέπει να τονίσουμε ότι οι άλλες επαναστάσεις, όπως η Γαλλική και η Οκτωβριανή στη Ρωσία, ήσαν επαναστάσεις "εσωτερικές", δηλ. κατά των ιδίων  καθεστώτων και καταστάσεων.

   Η Ελληνική Επανάσταση ήταν: για την αποτίναξη ενός αλλοεθνούς κατακτητή, για την ελευθερία του Έθνους και της Πατρίδας.

   Εις αυτό οδηγούν  και όλα τα γραπτά κείμενα της εποχής, όπως τα Συντάγματα  που ψηφίστηκαν, διακηρύξεις, απομνημονεύματα και μαρτυρούν ότι οι πρόγονοί μας: αγωνίστηκαν για  Εθνική μας Ελευθερία.

   Ενώ δεν ανατρέπονται από τις διατεταγμένες γραφές των αναθεωρητών, οι οποίοι κυρίως επιλέγουν αποσπασματικές εκφράσεις, από κάποιους κυρίως συγγραφείς, που τους εξυπηρετούν για την περίσταση και όχι σε ολόκληρα τα κείμενα, που αποδίδουν αντίθετα συμπεράσματα.

   Αυτοί οι ανθέλληνες δεν αναφέρονται σε ολόκληρα κείμενα, που είναι και προεπαναστατικά, όπως του Κοραή, το Θούριο του Ρήγα, στη διακήρυξη του Υψηλάντη,  αλλά ούτε στα απομνημονεύματα ολόκληρα του Κολοκοτρώνη ( Τερτσέτης), του Φωτάκου, του Μακρυγιάννη.

   Γιατί και από όλα αυτά τα κείμενα, ξεχειλίζει αβίαστα η αγάπη της Ελευθερίας της Πατρίδας.

   Εδώ, στην έρευνα, προστίθεται από πλευράς ερωτηθέντων σε ποσοστό 55%  ότι: αγωνίστηκαν και για την θρησκευτική τους ελευθερία, δηλ την Ορθοδοξία. Γιατί πράγματι, η Ορθοδοξία κράτησε τη συνεκτικότητα των Ελλήνων και διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τη ζωντάνια της Γ λ ώ σ σ α ς  μας, μέσα από τα κείμενα και τους ψαλμούς της.

   Σαν αντανάκλαση  της μυθωδίας αυτής του μαρξιστικού προτύπου,  υπήρξε και η άρνηση της ύπαρξης κρυφής παιδείας στα χρόνια της δουλείας. Η έρευνα κατέδειξε, επίσης, ότι το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πράγματι υπήρξε Κρυφό Σχολείο. Δεν είναι μόνο οι ιστορικές μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη "Κρυφών Σχολείων" σε διάφορα μέρη της δουλωμένης Πατρίδας, όπως του Φωτάκου, υπασπιστή του Κολοκοτρώνη ( ίδετε και απομνημονεύματά του) που μιλάει για "Κρυφό Σχολειό" στην Πελοπόννησο, του Νικ. Δραγούμη, στη Δυτική Μακεδονία, του Γάλλου δημοσιογράφου Ρενέ Πυώ, που εντοπίζει κρυφά σχολεία στο Αργυρόκαστρο της Βόρειας Ηπείρου, αλλά εις αυτό καταλήγει και η απλή λογική.

   Πως διατηρήθηκε η γλώσσα μας τόσες γενιές, χωρίς την διδασκαλία της με κάθε τρόπο και κάθε μορφή, υπό τις απαγορεύσεις του αιματηρού Τουρκικού ζυγού; Βεβαίως υπήρχε κρυφή παιδεία, βεβαίως οι παπάδες έδιναν στα σκλαβόπουλα τα πρώτα κολλυβογράμματα της γλώσσας τους και έτσι έδεναν και την προφορική τους εμπειρία.

   Δεν άγγιξε τους εξεγερθέντες Έλληνες ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός. Τον αγνοούσαν εντελώς. Αυτοί εγνώριζαν και ήθελαν την Ελευθερία της Πατρίδος και την Ελευθερία της Πίστης τους.

   To άρωμα του Διαφωτισμού, το μύρισαν μόνον οι Έλληνες της διασποράς, που αγωνίστηκαν για την προετοιμασία της Επανάστασης, όπως ο Αδαμ. Κοραής, ο Καποδίστριας, οι Φιλικοί, οι μεγαλέμποροι ταξιδευτές και κάποιοι  καπετάνιοι.

   Αυτό το άρωμα, ήταν άγνωστο στην κλεφτουριά και το αρματωλίκι σε Μοριά και Ρούμελη και στους πολλούς αγωνιστές. Η Ελευθερία, ήλθε με μάχες στην ξηρά και στην θάλασσα και με εμπνευστές πολέμαρχους στρατηγούς και ναυάρχους όπως:                                                         ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μιαούλης κ.λ.π.

   Αυτές οι αγωνιστικές προσωπικότητες έκαναν το θαύμα, ελευθέρωσαν το Γένος από το Τουρκικό ζυγό και αναγνωρίστηκαν και τότε και αναγνωρίζονται από τους σύγχρονους Έλληνες ως Ελευθερωτές του Έθνους. Αυτοί αναγνωρίζονται και στην γενόμενη έρευνα του Κέντρου Μ.Μ.Ο της MARC.

   Οι τρεις δυνάμεις που επενέβησαν στο Ναβαρίνο, εστάλησαν για τα συμφέροντα των δυνάμεων αυτών και είχαν εντολή να μην ναυμαχήσουν με τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο.         Η ναυμαχία έγινε, γιατί προσεβλήθη ο αρχηγός των τριών δυνάμεων Άγγλος Ναύαρχος Κόδριγκτον. Για την ανεπιθύμητη ενέργειά του αυτή, ανεκλήθη αμέσως στο Λονδίνο και είχε συνέπειες πειθαρχικές.

   Η ελευθερία του Έθνους μας, οφείλεται στο αίμα της καρδιάς των πατέρων μας, στη γενναιότητα, στην αποφασιστικότητα τους και την πίστη τους στη λευτεριά.

    Η ναυμαχία του Ναβαρίνου  ήταν ένα ευτυχές γεγονός, στη δίνη εμφυλιακών διενέξεων, που μας κατατρέχει από αιώνες.

   Ενώ, το θρησκευτικό στοιχείο, ήταν έντονο στον απελευθερωτικό αγώνα, σε όλο το Λαό και το στράτευμα.

   Ο μέγας στρατηλάτης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, εγνώριζε  καλύτερα από τον καθένα το γεγονός τούτο, γι’ αυτό διαλάλησε σε όλη τη χώρα την περίφημη προτροπή του:

   «Η Ελλάδα θα ελευθερωθεί. Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του και δεν την παίρνει πίσω».

   Τέτοιο σύνθημα και δη την εποχή εκείνη, δεν θα μπορούσε να εφεύρει  ούτε ο καλύτερος προπαγανδιστής. Κι αυτό, γιατί ήξερε ότι: η θρησκεία ( Ορθοδοξία), έκαιγε στα σπλάχνα των Ελλήνων.

   Αιώνια ευγνωμοσύνη, οφείλουμε στους ελευθερωτές του Έθνους μας.

                                                                                                                                 ΓΙΑΝΚΟΣ