Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και προτροπές μας στη Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου, ο κ. Δήμαρχος αδιαφόρησε.
Η αδιαφορία είναι τρόπος πολιτικής άσκησης, όταν δεν ζημιώνει το Δήμο. Αλλά είναι, επίσης και τρόπος κάλυψης της ανικανότητας του υπευθύνου να αρθρώσει λόγο δημιουργικής δράσης.
Εάν, όμως, οι συμπεριφορές αυτές ζημιώνουν το Δήμο, τότε η ευθύνη είναι μεγάλη. Και η ανικανότητα πλέον αποκαλυπτική.
Διότι η ζημιά δεν γίνεται μόνον με θετικές ενέργειες. Γίνεται και με παραλείψεις ενδεδειγμένων ενεργειών. Και αυτές είναι οι πιο μεγάλες και σημαντικές.
Έτσι, όπως τώρα στην περίπτωση του αποτεφρωτηρίου. Και στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΔΑΔΑ, αλλά και με δημοσιεύματα στον Τύπο, είχε επισημάνει τον κίνδυνο απώλειας του αποτεφρωτηρίου. Είχαμε δε ειδοποιήσει ότι και άλλοι Δήμοι, γειτονικοί, ετοιμάζονται να μπουν στη διεκδίκηση αυτή.
Αυτά δε όλα εν όψει του γεγονότος της Νομοθετικής Ρύθμισης ότι μ ό ν ο ν  δύο αποτεφρωτήρια θα γίνουν στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη. Το ένα της Αττικής το παίρνει ο Δήμος Αθηναίων και το άλλο προορίζεται για την περιφέρεια.
Ο Δήμος Ζωγράφου ήταν ο πλέον κατάλληλος ως περιφερειακός Δήμος, είχε χωροθετημένη έκταση μέσα στο Δημοτικό Κοιμητήριο, είχαν γίνει από πέρυσι όλες οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο και ανεμένετο
μ ό ν ο ν  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, ώστε να προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες.
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε και ζημίωσε το Δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ, λόγω της απώλειας ενός τόσο σημαντικού και αποτελεσματικού εργαλείου χρηματοληπτικής ικανότητας.
Τώρα, φαίνεται ως βέβαιο ότι το δεύτερο αποτεφρωτήριο γίνεται στο Δήμο Μαρκοπούλου, πλησίον του υπάρχοντος Κοιμητηρίου. Έχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις με το Υπουργείο και τους λοιπούς συναρμόδιους, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη η  χ ω ρ ο θ έ τ η σ η.
Αλλά η χωροθέτηση αυτή, λένε οι υπεύθυνοι του Μαρκόπουλου, έχει εξασφαλισθεί απο το Υπουργείο.
Εν τούτοις, λέμε εμείς, ΔΕΝ έχει εγκριθεί ακόμη. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει ως το τέλος. Ίσως υπάρξουν αντιδράσεις που θα καθυστερήσουν τη διαδικασία.
Η χωροθέτηση στο δικό μας Κοιμητήριο είναι δεδομένη από το Νόμο. Μήπως μία ύστατη προσπάθεια αξίζει τον κόπο να περισώσουμε ότι χάνεται;
Θα είμαστε μαζί με τη Δημοτική Αρχή σ’ αυτή την οικονομικά ευεργετική για το Δήμο μας διεκδίκηση. Αρκεί να δράσουμε αμέσως. Και με έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

                                          Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ.