Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Με απάτη επιχειρείται επιτήρηση του Δήμου

         Μάταια θέλουμε να πιστεύουμε σε ανάκαμψη της ηθικής εκτροπής του περιβάλλοντος Καλλίρη.
Τώρα η απογοήτευση του πολιτικού ελλείμματος στη δημοτική μας κουλτούρα αγγίζει τα όρια της πρόκλησης.
Γιατί πρόκληση είναι όταν η Δημοτική Διοίκηση παριστάνει το Δήμο ως ευρισκόμενο σε οικονομική κρίση, με ψευδείς ισχυρισμούς και ψευδή στοιχεία, που έχει αποκρύψει μέχρι σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τούτο συνέβη σε ένα από τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, στα οποία παρέστησε ως ληξιπρόθεσμο χρέος 3,5 εκατ. Ευρώ, το ποσόν που πλήρωσε η Κυβέρνηση στην Αυστριακή Τράπεζα για το δάνειο του Δήμου, το οποίο ανέλαβε να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργικού Συμβουλίου.
Αλλά απέκρυψε την προέλευσή του. Αντίθετα, όταν ρωτήθηκε από εμάς μήπως έχει σχέση με το δάνειο, απάντησε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι δεν έχει σχέση.
Επίσης στο ίδιο Συμβούλιο ανήγαγε το συνολικό χρέος του Δήμου σε 30.729.830 ΕΥΡΩ, προσθέτοντας ακριβώς, και τα…..25.000.000 ΕΥΡΩ του παραπάνω δανείου, του οποίου την εξυπηρέτηση – πληρωμή, έχει αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο. Όλα  δε αυτά, δεν είναι ληξιπρόθεσμα.

  • Λαϊκίστικη μείωση με… δυνητική αύξηση στα Δημοτικά Τέλη.
Η απατηλή αυτή εκτροπή παρατηρήθηκε και στην ψήφιση των δημοτικών τελών.
Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κατά οποιασδήποτε αύξησης των δημοτικών τελών, λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης.
Η Διοίκηση του Δήμου θέλησε να «λαϊκίσει» μειώνοντας τα τέλη κατά 3%. Η ΔΑΔΑ  στην οικονομική επιτροπή που συζήτησε ως πρόταση, το θέμα, επεσήμανε τους κινδύνους, αλλά η κα Αντιδήμαρχος των Οικονομικών βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, διότι το πλαίσιο υπολογισμού των ανταποδοτικών εσόδων – εξόδων δεν είναι στο 7% που ισχύει τώρα, αλλά φθάνει έως το 15%.
Επομένως, θεωρήθηκε καθαρά συμβολική η μείωση αυτή και δεν σχολιάστηκε στο Δ.Σ.
Εν τούτοις βλέπουμε προσπάθεια λαϊκίστικης προβολής της συμβολικής αυτής μείωσης, με εξόφθαλμες προθέσεις δημιουργίας απατηλών εντυπώσεων.
Διότι: η μηδενική μείωση στην πίτα του 7%, είναι μικρότερη από τη μείωση στην πίτα του 15%.
Δηλαδή η μείωση 3% σ’ αυτό το πλαίσιο υπολογισμού μπορεί να είναι και ανώτερη της μηδενικής αύξησης που ισχύει από το προηγούμενο έτος 2010.
Παρατηρούμε έλλειψη σεβασμού στην αλήθεια και στους κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας. Εμείς επισημαίνουμε αυτές τις εκτροπές, δεν τις χαρακτηρίζουμε για την ώρα και απλά ενημερώνουμε το Λαό του Ζωγράφου για τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο της Δημοτικής Διοίκησης.

   Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ