Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Όταν η διοίκηση Καλλίρη ανέλαβε το Δήμο, διέδωσε ότι τα χρέη του Δήμου είναι πάνω από 60.000.000€ και ο Δήμος πάει για πτώχευση!!!
Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του χρόνου, ακολούθησε το «ρυθμό» της αγοράς. Άρχισε τις εκπτώσεις!
Έτσι το χρέος του Δήμου  το έβαλε στα 50.000.000 €, μετά το πήγε στα 40 , με μικρές αυξομειώσεις, για να το φτάσει, στα 30.800.000 € ,περίπου, στο Δ.Σ. της 8-11-2011 .
Μέσα στο ποσό αυτό, περιλαμβάνονται, όπως οι ίδιοι της διοίκησης καθαρά λένε και γράφουν στις εισηγήσεις τους στο Δ.Σ., τα 25 εκατ. του δανείου από την Αυστριακή Τράπεζα και τα 3.500.000 €  των ενδιαμέσων τόκων αυτού που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο, ως γνωστό, ανέλαβε την πληρωμή ολόκληρου του Δανείου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργικού Συμβουλίου.
Δηλαδή το δάνειο αυτό θα το πληρώσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ελληνικό Δημόσιο και θα κάνει αργότερα συμφωνία με το Δήμο, αφού προηγουμένως συνεννοηθούν, με ποιο τρόπο και τι δόσεις θα συνεισφέρει και ο Δήμος.
Οπωσδήποτε, όμως, αυτό το δάνειο δεν είναι ούτε ληξιπρόθεσμο, ούτε καθοιονδήποτε άλλο τρόπο άμεσα απαιτητό.  Ούτε μία δόση του.
Εν τω μεταξύ το χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2010 ανέρχεται σε 4.500.000 περίπου Ευρώ.
Με τα νούμερα αυτά, που η ίδια η Διοίκηση Καλλίρη δίνει , αναρωτιόμαστε που βλέπουν  την «τραγική οικονομική κατάσταση» του Δήμου.
Μήπως τα παπαγαλάκια που τρέφει, με το αζημίωτο γύρω της, πέσανε θύματα της δικής τους προπαγάνδας;
Γιατί η οικονομία που σας παραδόθηκε, παρ’ ότι ένα χρόνο την πιλατεύετε  να βγάλετε «λαγό»,   είναι υγιέστατη,  πολύ περισσότερο όταν με το δάνειο που λήφθηκε, έγινε αγορά ακινήτων, όπως το κτήμα Ζωγράφου, που μεγάλωσε και αύξησε τα οικονομικά βάθρα του Δήμου.
Δεν σας τιμά να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.
                   
                                         Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ