Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Προς ηλιθίους κρυπτομπλογκάκηδες



Η ΔΑΔΑ με υπευθυνότητα πάντα και τεκμηριωμένα, σεβόμενη την αλήθεια και την πραγματικότητα, απηύθυνε την από 12-1-2012 ανοικτή επιστολή της στον κ. Δήμαρχο, εν όψει του Σχεδίου Νόμου για νέο δάνειο του Δήμου  από  το
Τ.Π και Δ.
Με το δάνειο αυτό παρέχεται η δυνατότητα στον Δήμο Ζωγράφου, εάν το επιθυμεί, να λάβει εικοσαετές δάνειο για να αποπληρώνει τις δόσεις του δανείου του Δήμου με την Αυστριακή Τράπεζα, τις οποίες έχει αναλάβει να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο. Η κριτική μας ήταν συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη στο κείμενο του Σ.Ν και στα απλά μαθηματικά.
Οι κουκουλοφόροι του περιβάλλοντος του κ. Δημάρχου, αντί να ασκήσουν κριτική ή εκφράσουν τη διαφωνία τους στα λεγόμενά μας, όπως έχουν κάθε δικαίωμα, προτίμησαν να μας υβρίσουν και να επιστρατεύσουν ανόητους ισχυρισμούς, που μόνον κραυγαλέα μηδενικά θα μπορούσαν να αρθρώσουν.
Γιατί μόνον αγραμματοσύνη και έλλειψη στοιχειώδους ορθολογισμού θα μπορούσε να παραδέχεται ότι το χρέος στους Αυστριακούς, που πληρώνει απευθείας  σ’αυτούς τώρα το Δημόσιο, ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ το χρόνο,
Ότι το δάνειο που θα πάρει ο Δήμος κατ’ έτος από το Τ.Π και Δ. «είναι ισόποσο της  ε τ ή σ ι α ς  εξυπηρέτησης του δανείου με τους Αυστριακούς»  δηλ. ίσον με 2.000.000 ευρώ το χρόνο και ότι ο Δήμος θα πληρώνει «σε μια  π ε ν τα ε τ ί α», δηλ. στα πέντε χρόνια, «γύρω στα 2.000.000 ευρώ» αντί των 10.000.000 που θα πλήρωνε για μια πενταετία με το δάνειο στους Αυστριακούς.
Δηλ. κατά την αριθμητική των συντακτών των κουκουλοφόρων τα 2.000.000 χ 5 έτη κάνουν  «γύρω στα 2.000.000 ευρώ» !!!!!!!
Και να σκεφθεί κανείς ότι τα 2.000.000 (κεφάλαιο + τόκοι = τοκοχρεολύσιο) υπολογίζονται όταν το δάνειο με τους Αυστριακούς είναι για 25 χρόνια και όχι για 20 που είναι με το Τ.Π και Δ.
Τώρα που προβλέπεται για 20 χρόνια με το Τ.Π και Δ θα είναι η δόση ακόμη μεγαλύτερη.
Και κάτι ακόμη που η άλογη σκέψη δεν μπορεί να παρακολουθήσει.
Εάν δεν υπάρχουν στο Δήμο χρήματα για τη δόση των «Αυστριακών» των 2.000.000 ευρώ, που θα βρει τα χρήματα ο Δήμος να αποπληρώσει το ακριβότερο δάνειο του Τ.Π και Δ. (έχει και διπλάσιο τόκο;)
Πρόκειται για μαγική εικόνα;  Όχι βεβαίως.  Διότι ο Δήμος έχει χρήματα και σήμερα και του περισσεύουν πέραν των 2.000.000 ευρώ το χρόνο. Αυτό αποδείχθηκε από την παράθεση-απόκρυψη εσόδων και υπεραύξηση εξόδων τα οποία δεν θα πληρωθούν το 2012 στο ψηφισθέντα Προϋπολογισμό 2012.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρει ο αναγνώστης μας στην άνω Ανοικτή Επιστολή μας στον κ. Δήμαρχο, που βέβαια δεν έτυχαν καμιάς αντίκρουσης.

                             Από τη Γραμματεία της  ΔΑΔΑ