Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κ. ΑΔΩΝΙ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


        Διαβάσαμε στον ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο της 2-10-2013 (Δημοκρατία) ότι ο κ. Υπουργός Υγείας εδέχθη τον Δήμαρχο Ζωγράφου, ο οποίος έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κ. Υπουργό «για αναβάθμιση του Πολυιατρείου Ζωγράφου».
        Μάλιστα εγράφη ότι εξεδόθη και σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου για το «γεγονός» αυτό «ότι η λειτουργία του Πολυιατρείου Ζωγράφου θα αναβαθμιστεί και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις».
        Το δημοσίευμα έκανε πάταγο στο Δήμο Ζωγράφου στα sites και τα blogs, διότι όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν Πολυιατρεία Ζωγράφου, πλην προφανώς αυτών που επισκέφτηκαν τον κ. Υπουργό και τον παραπλάνησαν μιλώντας του για ύπαρξη πολυιατρείων. Διότι ο κ. Δήμαρχος ασφαλώς γνώριζε ότι δεν υπάρχουν πολυιατρεία, τουλάχιστον ως εκ της ιδιότητός του ως γιατρού και ο Δ/ντής του Γραφείου του Υπουργού, ο οποίος «κανόνισε» τη συνάντηση, έπρεπε ως δημοτ. Σύμβουλος να το γνωρίζει.
        Βέβαια μπορεί και να μην το γνώριζαν. Αλλά τότε η ευθύνη τους είναι ακόμη πιο μεγάλη.
        Ο κ. Υπουργός υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα (πολιτικό), αφού εμπιστεύθηκε μόνον τα πρόσωπα αυτά και δεν φρόντισε να πληροφορηθεί την πραγματική κατάσταση και από την πολιτική παράταξη του κόμματός του.
        Έπαιξε έτσι, πιστεύουμε άθελά του, (καίτοι τέτοιες αμέλειες και αφέλειες δεν δικαιολογούνται) το παιχνίδι των Καλλίρη-Δαβουρλή (δ/ντού γραφείου του), προς όφελος προσωπικών επιδιώξεων του τελευταίου.
        Διότι ο κ. Δαβουρλής έχει διαχωρίσει τη θέση του από την δημοτική μας παράταξη, έχει προσχωρήσει ουσιαστικά στην παράταξη του κ. Δημάρχου, προπαγανδίζει την ενίσχυση αυτής στον κόσμο της Ν. Δημοκρατίας και συγχρόνως παριστάνει τον Ηρακλειδέα του κ. Υπουργού Υγείας. Και οπωσδήποτε θα επεδίωξε κάποια «αναμνηστική» φωτογραφία της «συνάντησης». Δηλαδή τα γνωστά φτηνά αποκρουστικά παιχνίδια των παλαιοκομματικών, των οποίων γνωρίζει μόνον την ειδεχθή πλευρά τους.
        Είναι φανερό ότι η συμπεριφορά αυτή του κ. Διευθυντού, απάδει προς την κοινή, καθιερωμένη πολιτική πράξη, πολύ δε περισσότερον όταν ο εν λόγω κύριος πρόσφατα είχε αποδοκιμάσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και είχε προσχωρήσει στο Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απ’όπου και πάλιν έφυγε και χωρίς να δώσει εξηγήσεις επανήλθε περιέργως στην Ν.Δ.
        Επίσης, ο ίδιος ήταν πρωταίτιος της διάλυσης της μεγαλύτερης Τοπ. Οργάνωσης της Ν.Δ. Ζωγράφου, στο Δ.Σ. της οποίας μετείχε και έκλεισε τα γραφεία της επί της Λεωφ. Παπάγου, όπου ήσαν από το 1978 και πέταξε σε αποθήκες όλα τα αντικείμενα που είχαν τα γραφεία (από μηχανήματα έως καρέκλες). Έτσι οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έγιναν στου  Ζωγράφου χ ω ρ ί ς τη συμμετοχή της Τ.Ο. του Κόμματος και οι ανάγκες καλύφθηκαν από τα Γραφεία και τα στελέχη της ΔΑΔΑ, που ανήκαν στην Ν.Δ.
        Υπό τα πραγματικά αυτά γεγονότα, εύλογη ήταν η έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε ότι για τις παραπάνω αμετροέπειες και παρασπονδίες του ο κ. Δαβουρλής επιβραβεύτηκε και «προήχθη» εις διευθυντή Γραφείου Υπουργού.
        Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Υπουργός κάτι θα ήξερε παραπάνω από εμάς που ζούμε τον βίο και την πολιτεία του ανθρώπου. Δυστυχώς, όμως τόσον το τελευταίο περιστατικό «των πολυιατρείων» όσον και οι εγκαινισθείσες συνεργασίες του με τον σημερινό Δήμαρχο για αποκόμιση προσωπικών πολιτικών ωφελημάτων και παραπλάνηση της λαϊκής βάσης και του κορμού της Ν.Δ., αποδεικνύουν ότι ο λύκος «την τρίχα του αλλάζει, τη γνώμη δεν αλλάζει».
        Λυπούμεθα ειλικρινά που απευθύνομε δημόσια τις παρούσες αναφορές μας στον κ. Υπουργό, τον οποίον εκτιμούμε για την ευφυΐα του, την οξυδέρκειά του και την εργατικότητά του. Μέχρι τώρα μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων.
Εμείς θα παραμείνουμε εργάτες του δημοκρατικού μας ιδεώδους. Αλλά οι πρακτικές των πολιτικών μας θα καθορίσουν αποφασιστικά και τις δικές μας πρακτικές.


                                                                Η ΔΑΔΑ