Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΚΑΒΑΛΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Η Αντιδήμαρχος κ. Βαρσαμιδάκη έχει δώσει εξετάσεις ψευδολογίας, παραποίησης και παραπληροφόρησης στη διάρκεια της θητείας της και έχει προαχθεί γι’ αυτό το λόγο μετ’ επαίνων από την κάστα της.
Ανεδείχθη πρωθιέρεια της ψευδολογίας της παράταξής της. Όλοι θυμόμαστε,
όταν ανέλαβαν τη Διοίκηση του Δήμου, ότι έβγαλαν παντού διακηρύξεις, ανακοινώσεις και τσιτάτα ότι ο Δήμος μας είναι χρεωκοπημένος, έχει πτωχεύσει κ.λ.π.
Όταν από τις προσκλήσεις μας αναγκάστηκαν να προσδιορίσουν τα στοιχεία της…..χρεωκοπίας κ.λ.π.,
•άλλαξαν ρότα και είπαν ότι είμαστε υπό επιτήρηση, διότι έχουμε μεγάλο χρέος ληξιπρόθεσμο.
Επειδή, όμως, η διοίκηση Καζάκου γνώριζε ότι δεν έχει χρέη, ότι
έχει εξοφλήσει ΟΛΑ τα προηγούμενα χρέη με υψηλά επιτόκια από 7% έως 20%, την προκάλεσε να φέρει τα ακριβή αριθμητικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους.
Διότι:
 η διοίκηση ΚΑΖΑΚΟΥ γνώριζε ότι είχε ένα δάνειο 25.000.000 ΕΥΡΩ για την αγορά της Βίλας,
με πενταετή χρόνο χάριτος, ο οποίος δεν είχε περάσει ακόμη (μόνον τρία έτη),
με 1,7% επιτόκιο και
χωρίς κανένα βάρος εγγύησης για την εξόφλησή του (δηλαδή ούτε υποθήκες, ούτε προσημειώσεις, ούτε εκχωρήσεις από τους ΚΑΠ κ.λ.π.).
Γι’ αυτό το δάνειο δεν είχαν αρχίσει ακόμη ούτε οι δόσεις τοκοχρεολυσίων, οι οποίες έφθαναν το χρόνο στο 1.600.000 ΕΥΡΩ περίπου, τις οποίες είχε εξασφαλίσει ο Δήμος από ιδίους πόρους. Ένα μικρό ποσό έναντι τόκων είχε συμφωνηθεί κατά πάγια τακτική των δανειακών τραπεζιτικών συμβάσεων (160.000 το χρόνο).
Κανένα άλλο χρέος δεν υπήρχε.
Υπήρχε ένα άλλο κονδύλιο, που το λέγαμε οφειλές προς προμηθευτές, το οποίο μεταβιβάζετο από χρόνο σε χρόνο από ποσόν 4.500.000 έως 7.500.000, αναλόγως με τη προσέλευση των πιστωτών να εισπράξουν. Το ποσόν αυτό δεν εισπράττεται κάθε χρόνο σε ύψος περίπου 3.000.000 ΕΥΡΩ διότι οι πιστωτές δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα προς τούτο.
 Το ίδιο γίνεται και σήμερα.
Το υπόλοιπο ποσόν εισπράττετο περιοδικά, όταν προσήρχοντο οι πιστωτές με τα δικαιολογητικά τους (φορολογικής ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα κ.λ.π.). Αυτό ουσιαστικά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται σε προστιθέμενα χρέη. Είναι συνήθης χρεοπιστωτική τακτική.
Τότε, λοιπόν, η κυρία των Οικονομικών του Δήμου έφερε, όπως είπε, βεβαίωση των Υπηρεσιών του Δήμου, ότι το χρέος του Δήμου ανέρχεται σε 52.000.000 ΕΥΡΩ το έτος 2010. Αυτό είναι γραμμένο και στα πρακτική του Δ.Σ.
Ήταν μεγάλο ψεύδος, επισημάνθηκε και καταγγέλθηκε από τη ΔΑΔΑ, αλλά οι άνθρωποι δεν είχαν συνείδηση των πραττομένων τους ή ενεργούσαν από σκοπού για να συκοφαντήσουν τη διοίκηση ΚΑΖΑΚΟΥ και να διαδώσουν ότι παρέλαβαν το…..χάος, όπως έκανε και ο Α. Παπανδρέου επί Κ. Καραμανλή – Γ. Ράλλη.
Κάποια φορά από τις πολλές πιέσεις αναγκάστηκαν να αναλύσουν αυτά τα 52 εκατ.
και α π ο δ ε ί χ θ η κ ε   ότι
ήταν τα 48 εκατ. αυτά που αντιστοιχούσαν στις υποχρεώσεις του Δήμου για το δάνειο των 25 εκατομ. Για τα 25 προσεχή χρόνια με τους τόκους του (δηλαδή κανένα ληξιπρόθεσμο ποσό) και τα 4 εκατ. που αντιστοιχούσαν στις οφειλές των άνω πιστωτών.
Δηλαδή αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ παρέλαβαν ΚΑΝΕΝΑ σημαντικό ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟ ΧΡΕΟΣ.
Και οι ίδιοι ανέγραψαν στον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ του ΕΤΟΥΣ  ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ, δηλαδή ρευστό χρήμα στην Τράπεζα, 7.000.000 ΕΥΡΩ. Αυτός ήταν ο «χρεωκοπημένος» Δήμος που παρέλαβαν.
Τελικά:
•ούτε χρεωκοπήσαμε,
•ούτε πτωχεύσαμε,
•ούτε τεθήκαμε υπό επιτήρηση,
•ούτε υπέστημεν καμία κύρωση από τα ψεύδη περί ΔΝΤ, που κινδύνευσε δήθεν η δόση επιχορήγησης της Ελλάδος από τα χρέη του Δήμου.
Πιστέψαμε έκτοτε ότι αυτό το παραμύθι έλαβε τέλος.
Αλλά πέσαμε έξω. Διότι έξις Δευτέρα φύσις, έλεγαν οι πρόγονοί μας. Άπαξ ψευδολόγος αεί ψευδολόγος.
Σε φύλλο του Δεκεμβρίου 2013, διαβάσαμε μία «συνέντευξη» της κ. Βαρσαμιδάκη, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, εκτός από το ίδιο παραμύθι της θεωρίας του χάους έφθασε σε σημείο αναισχυντίας να λέγει ότι: «Ακόμα και αν ο Δήμος ρευστοποιούσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις τρίτων εις βάρος του».
Και ποιες ήταν αυτές οι απαιτήσεις; Τις προσδιορίζει η ίδια στη συνέντευξη αυτή, διότι ξέχασε είτε η ίδια είτε αυτός που την έγραψε, ότι άλλα έλεγε το 2010 και 2011, όπως αναγράφουμε παραπάνω.
Στον προσδιορισμό των χρεών που κάνει τώρα στην άνω συνέντευξη η κα Βαρσαμιδάκη τα χρέη του Δήμου ήταν: «χρέη σε προμηθευτές 4.275.000, οφειλές στα Νομικά Πρόσωπα 700.000 περίπου (ΚΑΠΗ – Παιδικοί Σταθμοί), στο Ενιαίο Πρόσωπο Πολιτισμού – Αθλητισμού 1.000.000 ΕΥΡΩ» και τα δάνεια για τη βίλα Ζωγράφου 25.000.000 ΕΥΡΩ χωρίς τους τόκους».
—Αυτά τα στοιχεία δεν είναι ακριβή.
Αλλά εάν τα θεωρήσουμε ακριβή,
ΔΕΝ είναι ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ, δηλαδή απαιτητά από τους δανειστές  μας και οπωσδήποτε  
ΔΕΝ φθάνουν τα 52 εκατ. που μας βεβαίωνε και διέδιδε το 2010.
Διότι:
τα 25 εκατ. έπρεπε να πληρωθούν σε 25 χρόνια και δεν είχαν αρχίσει ακόμη οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις του 1.600.000 ΕΥΡΩ το χρόνο,
τα χρέη προς τους προμηθευτές δεν ήταν απαιτητά για τους λόγους που εκθέσαμε παραπάνω,
οι 700.000 των Νομικών Προσώπων ήταν στον προϋπολογισμό και δεν ήταν ακόμη απαιτητές από τα Ν.Π. και
το 1.000.000 ΕΥΡΩ δεν οφείλετο στο Ενιαίο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού, για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ είχε συσταθεί επί των ημερών Καζάκου και επομένως δεν παρέλαβε κανένα η κ. Βαρσαμιδάκη τέτοιο Ν.Π. Τούτο συνεστήθη ως Ενιαίο από τη συγχώνευση όλων των συναφών Νομικών Προσώπων του Δήμου μετά το 2011 περίπου.
Εάν λοιπόν, η κ. Βαρσαμιδάκη «ρευστοποιούσε» τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου, δηλαδή τα ανύπαρκτα  δήθεν απαιτητά χρέη, θα γελούσε  και το παρδαλό κατσίκι.
Και να σκεφθεί κανείς ότι η διοίκηση Καζάκου
είχε εξοφλήσει τα παλαιά δάνεια, αλλά και
—είχε αυξήσει την περιουσία του Δήμου με αγορές πέντε οικοπέδων εντός σχεδίου συνολικής επιφάνειας άνω των 3.000 τετρ. Μέτρων, δηλαδή κατά 6.000.000 ΕΥΡΩ τουλάχιστον.
Αλλά
 το τραγικό για την κυρία, που κακή μοίρα του Δήμου είναι επί των Οικονομικών, είναι το γεγονός ότι αγνοεί την περιουσία του Δήμου, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ τα 150.000.000 ΕΥΡΩ και το ευτύχημα για τους πολίτες του Δήμου, είναι ότι δεν μας ξεπούλησε αντί ανυπάρκτου οφειλής.
Λυπούμεθα που ασχολούμεθα με την κ. Βαρσαμιδάκη. Ειλικρινά  δεν θέλουμε και δεν το αξίζει. Δεν δεχόμαστε όμως τις προκλήσεις. Ευρίσκεται, όμως, σε πλήρη σύγχυση. Δεν βλέπει ούτε την αναστάτωση που έχει επιφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις όλων τους, που έχουν καταστήσει το προσωπικό συνονθύλευμα αλληλοϋποβλεπομένων ατόμων, με μηδενική πτώση της απόδοσής τους, σε πολλούς τομείς.
Για πολλά άλλα επιφυλασσόμεθα όταν πρέπει.

                             Από τη Γραμματεία της ΔΑΔΑ