Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Πάντοτε είχα μία απορία, που δεν μπορούσα να λύσω.

Πως γίνεται ο Πρωθυπουργός μας να κάνει τις πιο ατυχείς επιλογές του, να παίρνει τις πιο εσφαλμένες αποφάσεις του, να λέγει τα πιο άρρητα και αθέμιτα ρήματά του και εκεί που επέρχεται η καταστροφή, αυτός να τα αλλάζει όλα αυτά και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Και σώζεται. Ευτυχώς μαζί του, κι εμείς.

Δεν είναι διαπιστώσεις αβάσιμες ή φανταστικές οι σκέψεις αυτές που εκφράζω.

Ας δούμε, μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Για Γεωργίου (ΕΛΣTΑΤ):

α) «Διόρισαν διευντυντή της ΕΛΣTΑΤ έναν άνθρωπο του ΔΝΤ, ο οποίος διόγκωσε το έλλειμμα προκειμένου η Χώρα μας να έχει μεγαλύτερο έλλειμμα απ’ όλες τις άλλες, για να γίνει και με τη βούλα το πειραματόζωο» ((Alter, 20-9-2011).

β) «Κανείς δεν αμφισβητεί την αξιοπιστία της Αρχής.

Δεν κρύψαμε ποτέ ότι αναγνωρίζουμε τα αριθμητικά στοιχεία του Γεωργίου.... Αν όμως μας ζητήσει το δικαστήριο να καταθέσουμε υπέρ του, θα το κάνουμε (Die Welt, 17-6-2017).



2. Για Μέρκελ:

α) «Go back μαζί με τη σκληρότητά σας, την αλαζονία σας, την περιφρόνηση προς τον Ελληνικό Λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης της εκμετάλλευσής σας» (στη Μυτιλήνη, 2-5-2014).

β) «Θεωρώ τη Μέρκελ πραγματίστρια, αφοσιωμένη στην προώθηση του Ευρωπαϊκού σκοπού» (Stern, 19-2-2015).



3. Για Δ.Ν.Τ.

α) «Δεν πιστεύουμε ότι η αξιοπιστία καθαρής εξόδου εξαρτάται από τη συμμετοχή ή ΟΧΙ του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» (Κ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ 23-4-2017).

β) «Ελπίζουμε το ΔΝΤ στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους να παίξει ένα καθοριστικό και κρίσιμο ρόλο» (στην Ουάσινγκτον, 17-10-2015).

4. Για τον ΤΡΑΜΠ και την Αμερική:

α) «Με όλα όσα σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητα και με τις ιδέες που εκπροσωπεί....ελπίζω να μη μας βρει κι αυτό το κακό και γίνει Πρόεδρος» (συνέδριο στην Αθήνα, 18-3-2016), ενώ η Αμερική ήταν μήτρα του ιμπεριαλισμού και φονιάδες των Λαών.

β) «Η προσέγγισή του στα πράγματα ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολική, αλλά είναι για καλό», ενώ η Αμερική είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας και της τα έχει δώσει όλα όσα ζήτησε και έχει προσφέρει και παραπάνω (βάσεις, Σκοπιανό κ.λ.π.).

5. Για εταίρους – Μνημόνιο:

α) «Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, αλλά δεν θα ρωτήρουμε κανέναν για να δώσουμε τα πλεονάσματα σε όσους έχουν ανάγκη» (από τις δηλώσεις του σε επίσκεψή του στη Νίσυρο, στις 13-12-2016).

β) «Επί της διαδικασίας, αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές συνέπειες πρέπει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν με τους θεσμούς, σε συμμόρφωση με τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις» (27-12-2016, στην επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών στους επικεφαλής του Euro group και το ESM).

6. Παρέστη στη μεγάλη συνάντηση των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, πριν λίγο καιρό, τους οποίους ονόμαζε «ξεπουλημένους» και σκυλόβριζε σχεδόν καθημερινά «από το μετερίζι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

7. Εκεί, ο κ. Τσίπρας, αφού εδίχασε τους Έλληνες με το προσβλητικό της νοημοσύνης μας δημοψήφισμα, αφού εχώρισε τους Έλληνες σε προσκυνημένους και σε πατριώτες, εξομολογήθηκε ότι «με καθαρό μυαλό» πήρε την απόφαση που μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και πήγε και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, για να μην καταστραφούμε.

8. Έτσι, επίσης, εκεί θυμήθηκε ότι «οι Χώρες της Ευρώπης απειλούνται με διχασμό από τον Υπερ-Εθνικισμό», ενώ αυτός ξέχασε ότι προέτρεπε στο διχασμό με δηλώσεις τύπου: «ποτέ μ’ αυτούς», «ή αυτοί ή εμείς», «κλείστε τους φυλακή» και ενέσπειρε με κάθε ευκαιρία «ταξικό μίσος» στους Έλληνες.

Βέβαια, εάν κανείς καθήσει να καταγράψει ότι έχει πει τα τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας στο Λαό μας, από ψέματα, ανακολουθίες, παραποιήσεις πραγμάτων και καταστάσεων και ότι έχει πράξει στη διοίκηση της χώρας, στην εξαχρείωση της Παιδείας, στην προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, στις κατά παραγγελία διώξεις, εκβιασμό και απειλές στα Μ.Μ.Ε. κ.λ.π. και ότι δεν έχει πράξει για την αποφυγή του οργίου της παραβατικότητας, των αποφυλακίσεων ισοβιτών και δολοφόνων κ.λ.π., τότε θα χρειαζόταν ολόκληρη Μαύρη Βίβλος.

Αλλά η εξήγηση των παλινορθώσεων των σκέψεων και αποφάσεων του κ. Τσίπρα ήλθε με την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (όχι τη γνωστή), της στενής πνευματικής συνεργασίας του κ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Έτσι δικαιολογείται το «καθαρό μυαλό» στην ανατροπή του δημοψηφίσματος, οι αλλαγές σκέψεων και θέσεων που καταγράφω παραπάνω και η μεγάλη απόφαση για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας.

Είναι εξόχως συγκινητικό και διδακτικό πώς ένας άθεος μετατράπηκε σε πιστό στην αιωνιότητα (της εξουσίας του) και δεν είναι καθόλου αδύνατον αύριο, στις κομματικές αποφάσεις του, να ισχυρισθεί ότι… αποτελούν θεία βούληση!

Τώρα λύθηκαν οι απορίες μου...



                                                                                                                 ΓΙΑΝ.ΚΟΣ