Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο Φαλμεράϋερ και το DNA μας

Παρατηρούμε ότι οι διαφεντευτές του Τύπου, συνεχίζουν μία επαμφοτερίζουσα τακτική έναντι των διαφόρων θεμάτων στα οποία αναφέρονται. Έχουν μία τάση να φαίνονται «δήθεν» αντικειμενικοί. Χωρίς κατά βάση να είναι.
Αντίθετα είναι εξόχως υποκειμενικοί. Γι’ αυτό, όταν αναγράφουν κάτι κατά της Αριστεράς, θεωρούν αναγκαία υποχρέωσή τους να πουν κάτι δυσμενές και κατά της δεξιάς. Και τούμπαλιν. Και οπωσδήποτε καθίστανται ύποπτοι στους αναγνώστες, όταν διατυπώνουν δήθεν αδιάφορα τις προσωπικές τους εκτιμήσεις, για ευαίσθητα και εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα, όπως είναι η αποδοχή της άποψης του Φαλμεράϋερ περί ελλείψεως αίματος Ελληνικού εκ των Αρχαίων Ελλήνων εις τους σημερινούς Νεοέλληνες.
Τούτο, δεν το αντιπαρέρχεται ως μία διατύπωση στη ρύμη του λόγου, αλλά επιχειρεί να το εμπεδώσει στον αναγνώστη του. Γράφει ο καλός αρθρογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 2-11-2016 στη στήλη του με τίτλο: «Αριστερά του μίσους, δεξιά της αμνησίας»:
«Οι πολιτικοί της δεξιάς δεν διάβασαν ποτέ, λ.χ. τον Φαλμεράϋερ. Αρκέστηκαν στη δαιμονοποίησή του...εν μέρει φυσιολογική για τα δεδομένα μιας Χώρας πλήρως συγκεντρωμένης τότε στη διαδικασία της κατασκευής έθνους».
Κατακρίνει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πρόεδρο ΟΜΠΑΜΑ ότι «είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων», με μηχανισμούς κληρονομικότητας που δεν ισχύουν στη Γενετική του ανθρώπου !!!.
Και επειδή έχουμε διαβάσει τον Φαλμεράϋερ (αλλά ο αρθρογράφος δεν έχει διαβάσει Παπαρρηγόπουλο, που κονιορτοποιεί όλους τους ισχυρισμούς του, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι), πρέπει να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι στο έργο του Φαλμεράϋερ «Ιστορία της Χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους» διατυπώνεται η άποψή του ότι «Οι Έλληνες της εποχής του δεν κατάγονται από τους Αρχαίους Έλληνες», αλλά προέρχονται από τους Σλαύους, όταν εισέβαλαν κατά της Βυζαντικής Αυτοκρατορίας και καταλήγει ότι:
Ούτε μία σταγόνα αίματος, γνησίου Ελληνικού δεν τρέχει στις φλέβες των Χριστιανικών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας και ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των Σλάβων.
Στη διαδρομή των χρόνων και της προόδου της Ιστορίας, έχει καταδειχθεί η σκοπιμότητα των ισχυρισμών αυτών χάριν των βορείων γειτόνων μας, το ενδιαφέρον να εστιασθεί στην Πελοπόννησο η έρευνά του, αφού από εκεί ξεκίνησε και οργανώθηκε η απελευθέρωση του Γένους και η αυθαίρετη κρίση του συγγραφέα να αμφισβητεί το «αίμα των Ελλήνων» και άλλα φαιδρά που αντικρούσθηκαν από τον Κ. Παπαρρηγόπουλο, είναι και αντιεπιστημονική.
Διότι ο σοφός καθηγητής της Γενετικής Ανθρώπου Κώστας Τριανταφυλλίδης διδάσκει ότι: «η εθνοτική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA ή στο αίμα».
Αλλά αφού η θεωρία του Φαλμεράϋερ θέτει βιολογικό υπόβαθρο, θα πρέπει και η φυσική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας να εξετασθεί με βάση και γενετικά στοιχεία.
Αλλά τι λένε τα αποτελέσματα των γενετικών ερευνών;
1.           Στο κλασσικό βιβλίο της Γενετικής του Ανθρώπου «The History and Geography of Human Genes», οι διάσημοι συγγραφείς του ιχνηλατούν τη «γενετική κληρονομιά» των αρχαίων Ελλήνων στους σημερινούς κατοίκους της Χώρας μας, αλλά και στους κατοίκους γειτονικών Χωρών σε περιοχές που είχαν επεκταθεί οι Έλληνες, όπως η Δυτική Μικρά Ασία, φθάνουν στη Νότια Ιταλία και Σικελία μέχρι μεγάλου μέρους των πληθυσμών της Κεντρικής Βαλκανικής.
Με βάση αυτά τα γενετικά στοιχεία, οι συγγραφείς ερευνητές απεφάνθησαν, σε αντίθεση με τις απόψεις του Φαλμεράϋερ, ότι μπορεί να υποστηρίζει κανείς, ότι μέρος της γενετικής σύστασης (αίματος) των γειτονικών νοτιοσλαυϊκών πληθυσμών οφείλεται στη διείσδυση Ελληνικών πληθυσμιακών ομάδων σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές (και όχι το αντίθετο).
2.           Η παραπάνω γενετική επίδραση έχει εξετασθεί σε βάθος στην περίπτωση της Magna Grecia. Ακόμη και σήμερα το γενετικό πρότυπο της Ιταλίας και Σικελίας α ν τ ι γ ρ ά φ ε ι  σχεδόν πιστά τον Ελληνικό Εποικισμό κατά την προ-Ρωμαϊκή Εποχή. Δηλαδή με απλά λόγια η γενετική ομοιότητα μεταξύ των κατοίκων των δύο περιοχών, που επιμένει χρονικά (2.500 χρόνια), παρά τις διαφορές στην ιστορική πορεία του (χωρίς τουρκική κυριαρχία και εισβολή των Σλαύων) μετά την κατάλυση των κτίσεων της Βυζαντικής Αυτοκρατορίας, έρχεται να τονίσει τη βιολογική συνέχεια των δύο λαών.
3.           Σε ακόμη πιο πρόσφατες έρευνες εξετάστηκε η γενετική θέση των Ελλήνων στον Παγκόσμιο Γενετικό Χάρτη, με τη χρήση 270.000 DNA δεικτών. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής απέδειξαν ότι οι Έλληνες διακρίνονται γενετικά από τους Σλαύους, σε πλήρη αντίθεση με τις λανθασμένες απόψεις του Φαλμεράϋερ, που υποστήριζε ότι οι απόγονοι των σύγχρονων Ελλήνων είναι οι Σλαύοι.
Αλλά και σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του άνω αρθρογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ότι «ο Φαλμεράϋερ κατεδαφίζει το επιχείρημα της συνέχειας του αίματος». Ο καθηγητής Κ. Τριανταφυλλίδης τονίζει ότι αν ήταν ορθή η άποψη του Φαλμεράϋερ θα έπρεπε οι Έλληνες να εντάσσονται (γενετικά) στην ίδια θέση με τους Σλαβικούς λαούς και όχι με τους Ιταλούς και Ισπανούς (που εντάσσονται).
Και καταλήγει ο καθηγητής της Γενετικής του Ανθρώπου Κ. Τριανταφυλλίδης να συμπεραίνει ως επιστέγασμα των ανωτέρω ερευνών ότι
γενετικά στοιχεία απορρίπτουν τη θεωρία του Φαλμεράϋερ περί της ασυνέχειας του αίματος των Ελλήνων».
Επομένως οι Έλληνες από τότε δεν δαιμονοποίησαν τον Φαλμεράϋερ επειδή η Χώρα ήταν «πλήρως συγκεντρωμένη στη διαδικασία της κατασκευής Έθνους», όπως γράφει ο αρθρογράφος, διότι το έθνος μας υπήρχε στη συνέχεια των αιώνων και των χιλιετηρίδων.
Αξίζει, νομίζω, να αξιολογήσουμε τα δημοσιεύματα αυτά, είτε θεωρούνται «υποκειμενικά», αλλά προβάλονται με βεβαιότητα αντικειμενικότητας,
 είτε είναι προϊόν ανιστόρητης παιδείας ή ανοησίας, κατά πόσον ανεξαρτήτως προθέσεως, διαβρώνουν επαναλαμβανόμενα, σταθερά και συχνά, το εθνικό φρόνημα των Νεοελλήνων, οι οποίοι μάλιστα εγκαλούνται γιατί δεν έχουν διαβάσει τους...συκοφάντες τους!
Και η διάβρωση συντελείται και με διάφορους άλλους τρόπους και μέσα (Τύπος, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση κ.λ.π.).
Αλλά περί αυτών και της Παιδείας μας, σε άλλο σημείωμά μας.


                                      ΓΙΑΝ.ΚΟΣ