Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιδημοκρατικές οι διαδικασίες των μνημονίων και «εκπρόσωποι» χωρίς εθνικό σθένος.


Πολλές εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν τα έργα και οι μέρες των Ευρωπαϊκών διαδικασιών. Και μας προσθέτουν οργή και θυμό. Γιατί κατάντησαν τραυματική τη ζωή των Ελλήνων. Γιατί δεν τους σεβάστηκε κανείς, γιατί δεν τους υποστήριξε κανείς.
Οι εκπληκτικές πληροφορίες είναι ακριβείς και έγκυρες. Και απηχούν την αλήθεια, έστω και αργά. Προέρχονται από τον επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Πιέρ Μοσκοβισί που γνωρίζει από πρώτο χέρι. (Ήταν εντός των κεκλεισμένων θυρών).
Να τι κατέθεσε στην εφημερίδα “Corriere della Sera” αυτολεξεί ο κ. Μοσκοβισί:
«Πρόκειται για σκάνδαλο σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Όχι επειδή οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να λαμβάνεις αποφάσεις με αυτό τον τρόπο για το μέλλον ενός Λαού, το να επιβάλλονται λεπτομερείς αποφάσεις στον τομέα των συντάξεων, της αγοράς εργασίας.....Αναφέρομαι στις κύριες λεπτομέρεις, από  τις οποίες εξαρτάται η ζωή μιας χώρας. Οι λεπτομέρειες αυτές αποφασίστηκαν μέσα σε έναν Οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός Κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γνωρίζουν τι πραγματικά λεγόταν χωρίς αμετάβλητα κριτήρια ή μιά ενιαία γραμμή».
Δηλαδή μπήκαμε στα μνημόνινα με ευτελισμό των κανόνων της Δημοκρατίας και των Ελληνικών θεσμών, με εξευτελισμό των πολιτικών και του Κοινοβουλίου, με περιφρόνηση του Λαού μας, τον οποίον μάλιστα καθύβριζαν ως «τεμπέλη και διεφθαρμένο»!!
Και οι ηγέτες μας τι έκαναν; Χωρίς πίστη στους δημοκρατικού θεσμούς, επιφανειακοί και δειλοί, αναμηρύκαζαν στην Ευρώπη για το Λαό τους, τα ίδια που ισχυρίζονταν οι Ευρωπαίοι και δη οι Γερμανοί. Ψοφοδεείς και ανέτοιμοι για μεγάλες αποφάσεις αξιοπρέπειας, ανέχθηκαν χωρίς αντίδραση και τις υβριστικές και προσβλητικές φράσεις που απηύθυνε προσωπικά προς αυτούς, ανεβασμένος στην καρέκλα του, ο Σαρκοζί!!!
Έτσι ακολούθησε η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και κανένας Έλληνας ηγέτης δεν βρέθηκε με «ούμπαλα».
Και μην παρασυρόμαστε από προπαγανδικά φληναφήματα. Τότε δεν επήρχετο καταστροφή. Πρώτα θα κατεστρέφοντο οι Γαλλικές Τράπεζες και άλλες Ευρωπαϊκές που ήταν αποδεδειγμένα εκτεθείμενες σε τοξικά δάνεια ή ομόλογα και μετά η Ελλάδα.
Έπειτα, μέχρι τον Ιανουάριο 2010, οι αγορές εδάνειζαν ακόμη την Ελλάδα με μεγάλα ποσά, ώστε ο άμεσος κίνδυνος να απεφεύγετο.
Και έπειτα διερωτώμεθα γιατί αυξάνει ο Ευρωσκεπτικισμός.
                                                          

                                                                     ΓΙΑΝ.ΚΟΣ