Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η συμφωνία των Πρεσπών αφήνει και άλλο κενό.
Η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ, ρητώς εξαιρεί το άρθρο 36 του Συντάγματος, από την ενσωμάτωση της νέας ονομασίας "Δημοκρατία της βόρειας Μακεδονίας" (Republika Severna Makedonija).
            Ιδού τι γράφει: «Στο Σύνταγμα οι λέξεις "Δημοκρατία της Μακεδονίας", αντικαθίστανται από τις λέξεις "Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας" και η λέξη "Μακεδονία" αντικαθίσταται από τις λέξεις "Βόρεια Μακεδονία", εκτός από το άρθρο 36 του Συντάγματος, της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
            Το άρθρο 36, αφορά σε όσους έλαβαν μέρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας (χωρίς προσδιορισμό Κράτους) και «όλους εκείνους που εκδιώχθηκαν και φυλακίστηκαν λόγω της υποστήριξης των ιδεών για μια ξεχωριστή ταυτότητα του Μακεδονικού λαού και της μακεδονικής κρατικής οντότητας (Macedonian Statehood)». Δηλ. αφορά και σε όσους ακολούθησαν και στην Ελλάδα τις αποσχιστικές αποφάσεις / Διακήρυξη του ΑΣΝΟΜ (Αύγουστος 1944).
            Αυτά, βεβαιωμένα και από την γραφίδα του πεπειραμένου διακεκριμένου πρέσβεως επί τιμή,  κ. Αλεξ. Μαλλιά.
            Ακούστηκαν ισχυρισμοί ότι "πρόκειται για ιστορικό γεγονός", το οποίο δεν μπορεί τώρα να τροποποιηθεί.
            Όμως το Σύνταγμα του 1991, εστηρίζετο σε δήθεν ιστορικά γεγονότα, τα οποία στην συνέχεια αμφισβητούνται και τροποποιούνται. Γιατί εξαιρείται το άρθρο 36;
            Όταν η σημερινή ιστορία και ο εθνικός μύθος των γειτόνων μας, αναφέρεται στην "Αιγαιατική Μακεδονία", δεν είναι δυνατόν να μην ενοχλείται κάθε Έλληνας από την εξαίρεση αυτή.
            Είναι μια από τις θρυαλλίδες του μέλλοντος στη Βαλκανική.

                                                                                     ΓΙΑΝ.ΚΟΣ