Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ



Ζούμε σε μια σχιζοφρενική χώρα. Πλήθη πολιτών, παραβλέπουν τα ψεύδη
και την ασυνέπεια, τον καιροσκοπισμό, τη χυδαιότητα, την τάση στον ολοκληρωτισμό (αρκεί να προσδοκούν ωφελήματα), συναινούν στην ευνοιοκρατία που τους προωθεί τα συμφέροντά τους, αδιαφορούν για τη διάχυτη αγραμματοσύνη σε όλο το δημόσιο βίο.
          Ζούμε σε μια χώρα αντιφάσεων. Όταν καλείται ο Πρωθυπουργός να εξηγήσει γιατί δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ  που υποσχέθηκε, εκείνος απαντάει ότι φταίνε οι άλλοι που έφεραν την οικονομική κρίση.
          Η παραδοξολογία και ο ανορθολογισμός αποθεώνονται στο: «θα σας εξηγήσω γιατί δεν τήρησα την υπόσχεσή μου: εσείς φταίτε που την έδωσα»!!!      Το ίδιο απαράλλαχτα ισχύει και στο πρόσφατο επιχειρήματα του κ. Πρωθυπουργού: «Αν πιστεύετε ότι αντάλλαξα με τη συμφωνία των Πρεσπών, την μη περικοπή των συντάξεων, τότε καταψηφίστε την μη περικοπή»!!!
          Θα μπορούσε ακόμα να πει, σε αυτούς που τους αποκαλούν απατεώνες, στις σχετικές κατηγορίες που του απευθύνουν, ότι: «Αφού μας θεωρείτε απατεώνες, γιατί δεν φεύγετε από το Κοινοβούλιο;»
          Η αναισχυντία έχει εισχωρήσει στο μεδούλι και πολλών συνοδοιπόρων και άλλων πολιτών, που εκμεταλλεύονται την απαξίωση των ηθικών αρχών και των προσωπικών Αξιών.
          Συλλαμβάνεις τον άλλο να κλέβει το φίλο του, το συνεταίρο του κι αυτός να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
          Του αποδεικνύεις ότι το κλέψιμο του συνεταίρου του, το βεβαιώνουν και οι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις και εκείνος απαντάει ότι είναι ψέματα.
          Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι παρακμή του πολιτικού βίου. Είναι αποσάθρωση της κοινωνίας. Είναι το ΡΕΚΒΙΕΜ μιας κοινωνίας που αργοπεθαίνει.
          Δεν θέλω ν' αποχαιρετίσω την Ελλάδα που χάνεται.

                                                                                             ΓΙΑΝ.ΚΟΣ