Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΤΟΥΣΕΡ



            Ο περιορισμένης έως ανυπάρκτου παιδείας κ. Τσίπρας, επικαλέστηκε τον Μαρξιστή Γάλλο φιλόσοφο Αλτουσέρ. Είπε στις 14-12-2018 στο Παλαί Ντε Σπορ: «Η Ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει. Και είναι αλήθεια αυτό που είπε κάποτε ο Αλτουσέρ:
 Η Ιστορία διαρκεί πολύ."»
            Η παραπομπή αυτή έγινε για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι εδώ, άρχισε η σταδιακή επάνοδος στην ευημερία και δεν πρέπει να βιαζόμαστε, μια και οι βελτιώσεις δεν γίνονται αστραπιαία, "όπως είπε ο Αλτουσέρ".
            Αλλά αυτή η φράση δεν έχει καμία σχέση, με την υπομονή που απαιτείται για να ευδοκιμήσουν οι αγώνες της Αριστεράς. Και καλά ο Τσίπρας δεν ξέρει. Εκείνοι που του το' γραψαν δεν είχαν φιλότιμο; Τόσο αδίστακτοι αμοραλιστές είναι; Δεν σεβάστηκαν έναν Πρωθυπουργό που θα μπορούσε, όπως και έγινε, να εκτεθεί δημόσια;
            Ο Αλτουσέρ στο βιβλίο του "L' avenir dure longtemps”(Το μέλλον διαρκεί πολύ), (το μέλλον, το μετέτρεψαν αυθαίρετα σε ιστορία) λέγει: «Γράφω αυτό το βιβλίο, Οκτώβριος 1982, βγαίνοντας από μια τρομερή δοκιμασία... διότι στραγγάλισα τη γυναίκα μου, που ήταν τα πάντα για μένα». Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1990, μετά το θάνατό του.
            "Το μέλλον", λοιπόν, που "διαρκεί πολύ", έχει να κάνει με τη διαχείριση των τύψεων του Αλτουσέρ κατά τη διάρκεια του υπολοίπου χρόνου της ζωής του και την αναζήτηση της ερμηνείας για τη "σφοδρή και απρόβλεπτη κρίση φρενών" που τον οδήγησε στη δολοφονία. Δηλαδή θα μπορούσε να πει κανείς εύστοχα ότι: το βιβλίο αυτό αποτελεί διερεύνηση του κόσμου της τρέλας, από ένα φιλόσοφο που έπεσε θύμα της.
            Ευτυχώς, ο κ. Πρωθυπουργός έπεσε θύμα, μόνον των αδίστακτων λογογράφων του!
            Για την ιστορία, που δεν διαρκεί, υπενθυμίζουμε ότι: μαθητής του Αλτουσέρ και της τρέλας του, ήταν και ο δικός μας Νίκος Πουλαντζάς, της Ανανεωτικής Αριστεράς, που αυτοκτόνησε στο Παρίσι εκείνον τον καιρό.
            Αλλά το δίδαγμα είναι ότι αυτή η αριστερά, δεν ορρωδεί προ παραποιήσεως και παρερμηνείας τίτλων και καταστάσεων, αρκεί να βολεύει την κομματική της τακτική.

                                                                                             ΓΙΑΝ.ΚΟΣ