Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ο φθόνος……. φθόνος!!!




       Ο Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι: όταν βρισκόμαστε μπροστά στα δύσκολα, συσπειρωνόμαστε σ’ ένα σκοπό, σ’ ένα κοινό στόχο, σ’ ένα ευεργετικό σκοπό.

     Τέτοιες πετυχημένες συσπειρώσεις, που μας γέμισαν εθνική υπερηφάνεια και ανέβασαν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στον κάθε Έλληνα και συντέλεσαν στην ενίσχυση των ευαισθησιών του, υπήρξαν με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και ο κίνδυνος από τη σημερινή πανδημία !

      Οι αιώνιοι όμως δαίμονες της Ελληνικής φυλής, παραμονεύουν. Τα μειονεκτήματα, της διχόνοιας, του φθόνου, της μιζέριας, της μισαλλοδοξίας ξεφυτρώνουν πάντοτε από την όποια νάρκη τους. Είναι οι οπισθοδρόμοι της προόδου της χώρας μας.

     Αρκούσε μια βόλτα καλλιτεχνική της Πρωτοψάλτη, περιπατητική για τον κορωνοιό, για να ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών, αλλά από ποιούς;

     Από αυτούς που έβρισκαν λογικό, ο κάθε καλλιτέχνης να άδει στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, να μετέχει σε συναυλίες και εκδηλώσεις για τους Σομαλούς πρόσφυγες ή για τον αγώνα των Τσιάπας ή των μεταναστών  γενικά. Αλλά ούτε για την άλλη τραγουδίστρια, πριν δύο μήνες περίπου που καλούσε στα βουνά για εμφύλιο, είπαν λέξη ή διαμαρτυρήθηκε κανένας.

      Δεν αποκρύπτουν αυτοί οι τύποι της μόνιμης κακεντρέχειας, την πολιτική τους προέλευση. Θέλουν να εμφανίζονται ως αριστεροί ή "προοδευτικοί", αλλά είναι ζήτημα εάν η αριστερά τους ξέρει!!

      Διότι η Αριστερά, υποτίθεται ότι έχει αρχές πανανθρώπινες, θέλει έναν διακεκριμένο πολιτισμό και δεν μπορεί να έχει σχέση με τις βωμολοχίες του Καψώχα, ο οποίος θέλει όλους να γ….. σει, όπως και ο άλλος, ο ευρωβουλευτής που θέλει κι αυτός να γ….. σει ( Έχει και σεξουαλικά προβλήματα φαίνεται η Αριστερά).

     Ες άλλου, εκείνος ο άλλος ο Ηλίας Γρηγόρης, έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Θέλει "να εξαχνώσει όλους τους δεξιούς". ( Δεν μας λέει ένα τους βάλει σε χύτρα ή να χρησιμοποιήσει χημικά αέρια κ.λ.π.).

     Αλλά δυστυχώς, αυτή η δυστοπία έχει επεκταθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης, τα οποία μέσα από έναν άθλιο λόγο ακηδεμόνευτης αγραμματοσύνης και ακαλλιέργητου γλωσσικού ξεπεσμού, πουλάνε αξόδευτη οργή και ανεγκέφαλο δογματισμό. Τυπικό παράδειγμα ο γνωστός στρατηγικός σύμβουλος ( θυμάσθε που τις "εκατόμβες" τις έκανε "κατακόμβες";) ο οποίος, ευκαιρίας δοθείσας, θέλει κάτι παραπάνω από την "εξάχνωση" του Γρηγόρη.

      Σημαντικό είναι να υπενθυμίσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, παριστάνουν μέχρι πρόσφατα ότι αγαπούν τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους ξένους, τους μετανάστες κ.λ.π.

     Αυτές τις μειονεξίες της Φυλής μας, εκμεταλλεύονται και οι πολιτικοί κατά τις περιστάσεις και τα συμφέροντα τους. Αλλά οι πολιτικοί αυτοί, είναι αδιόρθωτοι. Μπορεί και να επιχειρούν διατεταγμένες οξύνσεις, μέσα στην αδιευκρίνιστη τακτική της πολιτικής τους και στην αδιευθέτητη μελαγχολία τους. Όμως, γνωρίζουν το μέγα ελάττωμα μας, που είναι ο φθόνος!!

      "Ο φθόνος είναι ένα προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα αφθόνως. Δυστυχώς δεν είναι εξαγώγιμο. Σαν φύγεις στο εξωτερικό, σταματάει στα σύνορα. Και εκεί σε περιμένει και σε ακολουθεί στο εσωτερικό, όταν επιστρέψεις ( Γιάννης Καζάκος: Έθνους Ελλήνων Εγκόλπιον, σελ. 137).

      Και οι Έλληνες, είναι καταδικασμένοι να τον υφίστανται. Γιατί από τα Ομηρικά χρόνια το "νόστιμον ήμαρ" ( ημέρα του νόστου, της επιστροφής), είναι συνυφασμένο με τη φύση μας, είναι στο DNA μας.

Γι’ αυτό, μόνον η Παιδεία μας, ίσως μας λυτρώσει από το προπατορικό αυτό αμάρτημα μας.

                                                                               ΓΙΑΝ.ΚΟΣ